pendik escort bayan
ak

TÜRKSAT 4A ayarları nasıl yapılır?

Sağlık 14.07.2014 - 19:13, Güncelleme: 14.07.2014 - 19:13
 

TÜRKSAT 4A ayarları nasıl yapılır?

Türkiye'nin tek uydu operatörü olan Türksat AŞ, Türksat 4A'nın 42 derece doğu yörüngesinde hizmete girmesiyle uydu yayın kapasitesini önemli oranda artırdı.

14 Şubat 2014'te uzaya gönderilen ve yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece doğu yörüngesinde bulunan Türksat 2A ve Türksat 3A haberleşme uydularıyla 1 Temmuz itibariyle hizmet vermeye başladı.    Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016 başında tamamlanacağından, söz konusu uydu üzerindeki yayınlar Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılacak. Yeni televizyon kanallarının yayına başlamasıyla Türksat 4A üzerinde bulunan 429 kanal sayısı, 477'nin üzerine çıkacak.    Uydu Alıcılarındaki TKGS Logosuna Dikkat!   TKGS uyumlu ürünlerin üzerinde TKGS logosu bulunmaktadır. TKGS uyumlu uydu alıcısı temin etmek isteyen izleyicilerin, TKGS entegrasyonuna sahip üretici firmalarla görüşmeleri gerekiyor.   TKGS’nin Üç Farklı Kullanım Modu   TKGS çalışma yapısında -son kullanıcıların tercihlerine göre- üç farklı kullanım modu yer alıyor:   Tam Otomatik Kullanım: Bu mod, TKGS uyumlu bir uydu alıcısının varsayılan profilidir. Bu profilde kanal listesi bütünüyle TKGS’nin kontrolü altındadır. Kullanıcının kanal listesini değiştirecek işlemler yapmasına izin verilmiyor.    Esnek Kullanım: Tam otomatik kullanım modundaki bazı sınırlamalar bu modda kaldırılmıştır. Kullanıcı, kanal sıralamasını kendisi düzenleyebilir. TKGS güncelleme aşamasında kullanıcının tercih ettiği kanal sıralaması muhafaza ediliyor.   TKGS Kapalı: TKGS devre dışıdır. Otomatik güncellemeler yapılmaz. Uydu alıcısı, TKGS entegrasyonu yapılmadığı takdirde nasıl çalışıyorsa, o şekilde çalışır. Ancak, kullanıcının menüden “TKGS güncelle” komutunu vererek güncelleme yapması mümkün oluyor.   TKGS DESTEĞİ OLMAYAN UYDU ALICILARININ AYARLANMASI    Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek. Yeni uydu alıcısı alacakların, TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine,    "http://www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi"; adresinden ulaşılabiliyor.   TKGS desteği bulunmayan diğer uydu alıcıları için ise "11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6" değerleri girilerek şebeke taraması yapılması gerekiyor.    Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da değişiklik yapılmasına gerek bulunmuyor. Türksat 2A, Türksat 3A ve Türksat 4A uyduları üzerinden 500'ün üzerinde televizyon ve 200'ün üzerinde radyo yayını yapılacak.   (Teknolojioku)
Türkiye'nin tek uydu operatörü olan Türksat AŞ, Türksat 4A'nın 42 derece doğu yörüngesinde hizmete girmesiyle uydu yayın kapasitesini önemli oranda artırdı.

14 Şubat 2014'te uzaya gönderilen ve yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece doğu yörüngesinde bulunan Türksat 2A ve Türksat 3A haberleşme uydularıyla 1 Temmuz itibariyle hizmet vermeye başladı. 

 

Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016 başında tamamlanacağından, söz konusu uydu üzerindeki yayınlar Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılacak. Yeni televizyon kanallarının yayına başlamasıyla Türksat 4A üzerinde bulunan 429 kanal sayısı, 477'nin üzerine çıkacak. 

 

Uydu Alıcılarındaki TKGS Logosuna Dikkat!

 

TKGS uyumlu ürünlerin üzerinde TKGS logosu bulunmaktadır. TKGS uyumlu uydu alıcısı temin etmek isteyen izleyicilerin, TKGS entegrasyonuna sahip üretici firmalarla görüşmeleri gerekiyor.

 

TKGS’nin Üç Farklı Kullanım Modu

 

TKGS çalışma yapısında -son kullanıcıların tercihlerine göre- üç farklı kullanım modu yer alıyor:

 

Tam Otomatik Kullanım: Bu mod, TKGS uyumlu bir uydu alıcısının varsayılan profilidir. Bu profilde kanal listesi bütünüyle TKGS’nin kontrolü altındadır. Kullanıcının kanal listesini değiştirecek işlemler yapmasına izin verilmiyor. 

 

Esnek Kullanım: Tam otomatik kullanım modundaki bazı sınırlamalar bu modda kaldırılmıştır. Kullanıcı, kanal sıralamasını kendisi düzenleyebilir. TKGS güncelleme aşamasında kullanıcının tercih ettiği kanal sıralaması muhafaza ediliyor.

 

TKGS Kapalı: TKGS devre dışıdır. Otomatik güncellemeler yapılmaz. Uydu alıcısı, TKGS entegrasyonu yapılmadığı takdirde nasıl çalışıyorsa, o şekilde çalışır. Ancak, kullanıcının menüden “TKGS güncelle” komutunu vererek güncelleme yapması mümkün oluyor.

 

TKGS DESTEĞİ OLMAYAN UYDU ALICILARININ AYARLANMASI 

 

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek. Yeni uydu alıcısı alacakların, TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, 

 

"http://www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi"; adresinden ulaşılabiliyor.

 

TKGS desteği bulunmayan diğer uydu alıcıları için ise "11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6" değerleri girilerek şebeke taraması yapılması gerekiyor. 

 

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da değişiklik yapılmasına gerek bulunmuyor. Türksat 2A, Türksat 3A ve Türksat 4A uyduları üzerinden 500'ün üzerinde televizyon ve 200'ün üzerinde radyo yayını yapılacak.

 

(Teknolojioku)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.