pendik escort bayan
ak

Türkiye'nin Kültürel Mirası Ankara'da Canlanacak

Siyaset 21.04.2018 - 12:03, Güncelleme: 21.04.2018 - 12:03
 

Türkiye'nin Kültürel Mirası Ankara'da Canlanacak

Atatürk Kültür Merkezi'nde 26-29 Nisan'da ilk kez düzenlenecek Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günleri'nde UNESCO tarafından koruma altına alınan sıra geceleri, aşıklık, yarenlik, Karagöz gibi kültürel değerler tanıtılacak

ANKARA (AA) - Örf, adet, gelenek, görenek, sözlü gelenek, gösteri, şölen gibi tanımları içeren Türkiye'nin somut olmayan kültürel değerleri Ankara'da tanıtılacak.Ankara Valiliğinin himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günleri'nin ilki Ankara'da yapılacak.Atatürk Kültür Merkezi'nde 26-29 Nisan'da düzenlenecek etkinlikte, UNESCO tarafından koruma altına alınan sıra geceleri, aşıklık, yarenlik, Karagöz gibi kültürel değerler yer alacak.Türkiye'nin UNESCO tarafından kabul edilen kültürel mirasları arasında yer alan meddahlık, Mevlevi sema töreni, nevruz, Alevi-Bektaşilik geleneği, Mesir Macunu Festivali gibi kültürel değerler de etkinlikte hayat bulacak.Etkinlikte, Anadolu'da hala önem verilen kına gecesi, asker uğurlama, damat tıraşı gibi ritüeller, örf ve adetlere uygun olarak gerçekleştirilecek. Unutulmaya yüz tutmuş cam üfleme, hüsnü hat sanatı, ahşap oymacılığı, bakırcılık gibi zanaatlar da etkinlikte görücüye çıkacak. Atölye çalışmaları da gerçekleştirecek sanatkarlar, sanatlarıyla ilgili önemli detayları ziyaretçilerle paylaşacak.Etkinlikte bunların dışında telkari işlemeciliği, kukla, yazmacılık, kilim dokumacılığı, çalgı yapımı, cam altı resmi uygulama gibi sanatların atölye çalışmalarına da yer verilecek.Öte yandan, UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" seçilen Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli çini sanatkarlarından Mehmet Gürsoy da etkinlikte çini sanatını anlatacak ve atölye çalışması yapacak. Sanatçılar Ayla Renda minyatür, Feridun Pekeş cam üfleme sanatıyla ilgili atölye çalışmaları düzenleyecek.
Atatürk Kültür Merkezi'nde 26-29 Nisan'da ilk kez düzenlenecek Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günleri'nde UNESCO tarafından koruma altına alınan sıra geceleri, aşıklık, yarenlik, Karagöz gibi kültürel değerler tanıtılacak

ANKARA (AA) - Örf, adet, gelenek, görenek, sözlü gelenek, gösteri, şölen gibi tanımları içeren Türkiye'nin somut olmayan kültürel değerleri Ankara'da tanıtılacak.

Ankara Valiliğinin himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Somut Olmayan Kültürel Miras Tanıtım Günleri'nin ilki Ankara'da yapılacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde 26-29 Nisan'da düzenlenecek etkinlikte, UNESCO tarafından koruma altına alınan sıra geceleri, aşıklık, yarenlik, Karagöz gibi kültürel değerler yer alacak.

Türkiye'nin UNESCO tarafından kabul edilen kültürel mirasları arasında yer alan meddahlık, Mevlevi sema töreni, nevruz, Alevi-Bektaşilik geleneği, Mesir Macunu Festivali gibi kültürel değerler de etkinlikte hayat bulacak.

Etkinlikte, Anadolu'da hala önem verilen kına gecesi, asker uğurlama, damat tıraşı gibi ritüeller, örf ve adetlere uygun olarak gerçekleştirilecek.

Unutulmaya yüz tutmuş cam üfleme, hüsnü hat sanatı, ahşap oymacılığı, bakırcılık gibi zanaatlar da etkinlikte görücüye çıkacak. Atölye çalışmaları da gerçekleştirecek sanatkarlar, sanatlarıyla ilgili önemli detayları ziyaretçilerle paylaşacak.

Etkinlikte bunların dışında telkari işlemeciliği, kukla, yazmacılık, kilim dokumacılığı, çalgı yapımı, cam altı resmi uygulama gibi sanatların atölye çalışmalarına da yer verilecek.

Öte yandan, UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" seçilen Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli çini sanatkarlarından Mehmet Gürsoy da etkinlikte çini sanatını anlatacak ve atölye çalışması yapacak. Sanatçılar Ayla Renda minyatür, Feridun Pekeş cam üfleme sanatıyla ilgili atölye çalışmaları düzenleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.