pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Türkiye'nin İlk Geriatri Merkezinin Hizmetleri

Yaşam 06.01.2017 - 16:43, Güncelleme: 06.01.2017 - 16:43
 

Türkiye'nin İlk Geriatri Merkezinin Hizmetleri

KAYSERİ (AA) - Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Kliniği, 40 yataklı hizmet binasıyla vatandaşlara hizmet veriyor.Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Kliniği, 40 yataklı hizmet binasıyla vatandaşlara hizmet veriyor.Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye de ilk kurulan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Kliniğinde 60 yaş üstü hastalar yatarak da tedavi görebiliyor.Klinikte yapılan uygulamalarla, hayatın ilerleyen yıllarında, kişilerin sağlığının korunması, hastalıklarının önlenmesi, toplumdan soyutlanmadan yaşamlarını sürdürmeleri ve çok yönlü değerlendirmelere dayalı tedavi edilmeleri hedef alınmakta. Geriatri Uzmanı Dr. Pınar Soysal, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan geriatri merkezinin, Türkiye'de ilk kurulan geriatri merkezi olduğunu belirtti.Geriatri kliniğine başvuran hastaların başka bir sağlık kuruluşuna gitmesine gerek kalmadan tüm tedavilerinin yapıldığını aktaran Soysal, şunları kaydetti:"Burada dahiliye, fizik tedavi, cildiye, nöroloji, kulak burun boğaz, göz hastalıkları poliklinikleri ile çalışmaktayız. Dolayısıyla 60 yaş üzerinde bir hasta buraya geldiği zaman sorunlarının büyük bir kısmını halletmiş olarak ayrılmaktadır. Geriatri polikliniğinde yapılan ayrıntılı geriatrik muayenede hastalarımızın beslenme ve duygu durumunu, hastanın belleğiyle ilgili bir problemi olup olmadığını, denge ve yürüme fonksiyonlarını, titremesini (tremor) değerlendiriyoruz ve gereksiz kullanılan ilaçları kesiyoruz. Bu muayene yaklaşık 40 - 45 dakika sürmekte ve bu yüzden bir günde geriatri polikliniğinde yapılan muayene sayısı 20’yi geçmemektedir. Bu nedenle geriatri merkezimize sadece 60 yaş üzerindeki hastalarımızı tedavi olmaya bekliyoruz."
KAYSERİ (AA) - Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Kliniği, 40 yataklı hizmet binasıyla vatandaşlara hizmet veriyor.Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Kliniği, 40 yataklı hizmet binasıyla vatandaşlara hizmet veriyor.

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye de ilk kurulan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Kliniğinde 60 yaş üstü hastalar yatarak da tedavi görebiliyor.

Klinikte yapılan uygulamalarla, hayatın ilerleyen yıllarında, kişilerin sağlığının korunması, hastalıklarının önlenmesi, toplumdan soyutlanmadan yaşamlarını sürdürmeleri ve çok yönlü değerlendirmelere dayalı tedavi edilmeleri hedef alınmakta.

Geriatri Uzmanı Dr. Pınar Soysal, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan geriatri merkezinin, Türkiye'de ilk kurulan geriatri merkezi olduğunu belirtti.

Geriatri kliniğine başvuran hastaların başka bir sağlık kuruluşuna gitmesine gerek kalmadan tüm tedavilerinin yapıldığını aktaran Soysal, şunları kaydetti:

"Burada dahiliye, fizik tedavi, cildiye, nöroloji, kulak burun boğaz, göz hastalıkları poliklinikleri ile çalışmaktayız. Dolayısıyla 60 yaş üzerinde bir hasta buraya geldiği zaman sorunlarının büyük bir kısmını halletmiş olarak ayrılmaktadır. Geriatri polikliniğinde yapılan ayrıntılı geriatrik muayenede hastalarımızın beslenme ve duygu durumunu, hastanın belleğiyle ilgili bir problemi olup olmadığını, denge ve yürüme fonksiyonlarını, titremesini (tremor) değerlendiriyoruz ve gereksiz kullanılan ilaçları kesiyoruz. Bu muayene yaklaşık 40 - 45 dakika sürmekte ve bu yüzden bir günde geriatri polikliniğinde yapılan muayene sayısı 20’yi geçmemektedir. Bu nedenle geriatri merkezimize sadece 60 yaş üzerindeki hastalarımızı tedavi olmaya bekliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.