pendik escort bayan
ak

Türkiye'nin En Uzun Kaytel Hattı Çankırı'da Açılıyor

24.07.2016 - 11:28, Güncelleme: 24.07.2016 - 11:28
 

Türkiye'nin En Uzun Kaytel Hattı Çankırı'da Açılıyor

Ilgaz Dağı Kadın Çayırı Tabiat Parkı'nda bulunan ve geçen yıl açıldıktan sonra eksikliklerinin giderilmesi amacıyla kapatılan Türkiye'nin en uzun kaytel hattının hizmete sunulması için hazırlıklar tamamlandı- Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğ

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Ilgaz Dağı Kadın Çayırı Tabiat Parkı'nda bulunan Türkiye'nin en uzun kaytel (zipline) hattının yakında hizmete sunulması planlanıyor.Protokol üyelerinin katılımıyla geçen yıl açılarak deneme atlayışı yapılan ve altyapı eksiklerinin giderilmesi amacıyla bir süre kapatılan kaytel hattındaki çalışmalar tamamlandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürü Hasan Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaytel hattının bölgenin turizm potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Türkiye'nin en uzun kaytel hattını bölgeye kurduklarını belirten Kozan, "Türkiye'de parça parça olarak yapılan zipline hatları bulunuyor ama tek parça olarak bu kadar uzun bir hat yok. 530 metre uzunluğundaki zipline hattı Türkiye'nin en uzun hattı. Bu hattımız 500 bin liraya mal oldu." dedi.- Bayramda yoğun ilgi gördüRamazan Bayramı'nın üçüncü günü deneme amacıyla hattın açıldığını aktaran Kozan, "Bayramın üçüncü günü deneme amacıyla halkımıza hattımızı açtık. Vatandaşlar ücretsiz olarak deneme atlayışı yaptı. Oldukça ilgi gösteren vatandaşlar, kaytel hattının bölgeye yapılmasından çok memnun kaldı." diye konuştu. Kaytel sisteminin çalışma biçimi hakkında da bilgi veren Kozan, "Yüksek bir yerden alçak bir yere makara sistemi ile kaymaya zipline deniyor. Zipline saatte 70 kilometreye kadar hıza ulaşıyor. Burası adrenalin tutkunlarının görmesi gereken bir yer. Adrenalin sevenleri Ilgaz Dağı Kadın Çayırı Tabiat Parkı'na bekliyoruz." ifadelerini kullandı.Tabiat Parkı'ndaki diğer yatırımları da anlatan Kozan, "Kadın Çayırı Tabiat Parkı 2013 yılında tescil edildi. O günden sonra bakanlık olarak bölgede çalışmalara başladık. Bölgenin gelişme planı yapılarak alt yapı çalışmaları başlatıldı. Bölgeye günübirlik kullanım alanlarının yanı sıra kır kahvesi, piknik alanları ve son olarak ülkenin en uzun zipline hattı yapıldı. Bir bütün olarak bu yatırımlar bölgeye önemli katkılar sağlayacak." dedi.Kozan, kaytel hattının açılması için sayılı günler kaldığı ifade ederek, "Kır kahvesi, zipline ve giriş kontrol üniteleri bir ay içerisinde ihale edilerek açılacak. İhalenin ardından insanlar buraya gelip, aynı anda birçok etkinlik yapabilecek." diye konuştu.
Ilgaz Dağı Kadın Çayırı Tabiat Parkı'nda bulunan ve geçen yıl açıldıktan sonra eksikliklerinin giderilmesi amacıyla kapatılan Türkiye'nin en uzun kaytel hattının hizmete sunulması için hazırlıklar tamamlandı- Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğ

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Ilgaz Dağı Kadın Çayırı Tabiat Parkı'nda bulunan Türkiye'nin en uzun kaytel (zipline) hattının yakında hizmete sunulması planlanıyor.

Protokol üyelerinin katılımıyla geçen yıl açılarak deneme atlayışı yapılan ve altyapı eksiklerinin giderilmesi amacıyla bir süre kapatılan kaytel hattındaki çalışmalar tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürü Hasan Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaytel hattının bölgenin turizm potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin en uzun kaytel hattını bölgeye kurduklarını belirten Kozan, "Türkiye'de parça parça olarak yapılan zipline hatları bulunuyor ama tek parça olarak bu kadar uzun bir hat yok. 530 metre uzunluğundaki zipline hattı Türkiye'nin en uzun hattı. Bu hattımız 500 bin liraya mal oldu." dedi.

- Bayramda yoğun ilgi gördü

Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü deneme amacıyla hattın açıldığını aktaran Kozan, "Bayramın üçüncü günü deneme amacıyla halkımıza hattımızı açtık. Vatandaşlar ücretsiz olarak deneme atlayışı yaptı. Oldukça ilgi gösteren vatandaşlar, kaytel hattının bölgeye yapılmasından çok memnun kaldı." diye konuştu.

Kaytel sisteminin çalışma biçimi hakkında da bilgi veren Kozan, "Yüksek bir yerden alçak bir yere makara sistemi ile kaymaya zipline deniyor. Zipline saatte 70 kilometreye kadar hıza ulaşıyor. Burası adrenalin tutkunlarının görmesi gereken bir yer. Adrenalin sevenleri Ilgaz Dağı Kadın Çayırı Tabiat Parkı'na bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tabiat Parkı'ndaki diğer yatırımları da anlatan Kozan, "Kadın Çayırı Tabiat Parkı 2013 yılında tescil edildi. O günden sonra bakanlık olarak bölgede çalışmalara başladık. Bölgenin gelişme planı yapılarak alt yapı çalışmaları başlatıldı. Bölgeye günübirlik kullanım alanlarının yanı sıra kır kahvesi, piknik alanları ve son olarak ülkenin en uzun zipline hattı yapıldı. Bir bütün olarak bu yatırımlar bölgeye önemli katkılar sağlayacak." dedi.

Kozan, kaytel hattının açılması için sayılı günler kaldığı ifade ederek, "Kır kahvesi, zipline ve giriş kontrol üniteleri bir ay içerisinde ihale edilerek açılacak. İhalenin ardından insanlar buraya gelip, aynı anda birçok etkinlik yapabilecek." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.