pendik escort bayan
ak

Türkiye'nin Bir Partisi Daha Oldu!

18.11.2014 - 14:22, Güncelleme: 18.11.2014 - 14:22
 

Türkiye'nin Bir Partisi Daha Oldu!

Güneydoğu'da Kürt orjinli HDP, DBP ve HÜDAPAR'ın yanısıra doğrudan Kürtlere hitap eden siyasi parti kurma çalışmaları ivme kazandı.

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi, bir süre önce kuruluşunu ilan etti. Kuruluş çalışmasını tamamlayan Partiya Azadiya Kürdistan (Kürdistan Özgürlük Partisi) kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vererek tabela asacak.Başvuru ardından kuruluşunu ilan etmesi beklenen PAK, ilk "Ayrılıkçı" parti olarak siyasi hayata katılacak.   'KÜRTLERİN DEVLETLEŞMESİ GEREKİYOR'   Genel Başkanlığını Mustafa Özçelik'in yapacağı bağımsızlık yanlısı PAK'ta, Vahit Aba ve Mehmet Salih Özgökçe gibi isimler parti kurucuları arasında yer alacak. PAK kurucuları içinde yer alan Aba, yeni partiyi ve programını değerlendirirken, "Kürtlerin devletleşmesi gerekiyor. Partinin kuruluş programına da bunu koyduk. Ayrı özelliklerimizden biri bu. Devletleşme hakkını en fazla ön plana çıkartıyoruz. Diğer özgür ulusların sahip olduğu bütün haklara sahip olmalıyız. Mücadele yol yöntem ve açısından da sivil ittatsizliği önümüze koyduk. Parti programının başlangıcında 'Kürdistan hemen şimdi' ifadesi yer alıyor" dedi.   Aba, partinin merkezinin her ne kadar Ankara görülse de Diyarbakır merkezli çalışmayapacaklarını ifade etti.     Milliyet
Güneydoğu'da Kürt orjinli HDP, DBP ve HÜDAPAR'ın yanısıra doğrudan Kürtlere hitap eden siyasi parti kurma çalışmaları ivme kazandı.

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi, bir süre önce kuruluşunu ilan etti. Kuruluş çalışmasını tamamlayan Partiya Azadiya Kürdistan (Kürdistan Özgürlük Partisi) kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vererek tabela asacak.Başvuru ardından kuruluşunu ilan etmesi beklenen PAK, ilk "Ayrılıkçı" parti olarak siyasi hayata katılacak.

 

'KÜRTLERİN DEVLETLEŞMESİ GEREKİYOR'

 

Genel Başkanlığını Mustafa Özçelik'in yapacağı bağımsızlık yanlısı PAK'ta, Vahit Aba ve Mehmet Salih Özgökçe gibi isimler parti kurucuları arasında yer alacak. PAK kurucuları içinde yer alan Aba, yeni partiyi ve programını değerlendirirken, "Kürtlerin devletleşmesi gerekiyor. Partinin kuruluş programına da bunu koyduk. Ayrı özelliklerimizden biri bu. Devletleşme hakkını en fazla ön plana çıkartıyoruz. Diğer özgür ulusların sahip olduğu bütün haklara sahip olmalıyız. Mücadele yol yöntem ve açısından da sivil ittatsizliği önümüze koyduk. Parti programının başlangıcında 'Kürdistan hemen şimdi' ifadesi yer alıyor" dedi.

 

Aba, partinin merkezinin her ne kadar Ankara görülse de Diyarbakır merkezli çalışmayapacaklarını ifade etti.

 

 

Milliyet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.