pendik escort bayan
ak

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Utku:

02.03.2017 - 14:08, Güncelleme: 02.03.2017 - 14:08
 

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Utku:

"Türkiye'deki katılım bankacılığının ekonomi içindeki oranı yüzde 5,5'tir. Tüm dünyadaki katılım bankacılığında Türkiye'nin oranı ise yüzde 5'tir. Türkiye büyük bir ekonomidir ve katılım bankacılığı geliştikçe dünyada da daha fazla söz sahibi olmasını bek

KONYA (AA) - Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Melikşah Utku, Türkiye'deki katılım bankacılığının ekonomi içindeki oranının yüzde 5,5 olduğunu belirterek, "Tüm dünyadaki katılım bankacılığında Türkiye'nin oranı ise yüzde 5'tir. Türkiye büyük bir ekonomidir. Türkiye'de katılım bankacılığı geliştikçe dünyada da daha fazla söz sahibi olmasını bekliyoruz." dedi Utku, Necmettin Erbakan Üniversite Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen "Katılım Bankacılığı: Uluslararası - Ulusal Düzeyde Gelişim Süreci ve Sorunları" adlı konferansta, faizsiz finans konusundaki çalışmaların, Türkiye'de 30 yılı aşkın, dünyada ise 40-45 yıla yakın bir zaman sürdüğünü söyledi.Türkiye'de katılım bankacılığının, arkasında herhangi bir hukuki düzenek olmadan Kanun Hükmünde Kararname ile ortaya çıktığını ifade eden Utku, 1999 yılına kadar bu konuda bir kanun olmadığını bildirdi.Utku, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve ilgili kamu kurumlarıyla faizsiz finans kurultayları yaptıklarını dile getirerek, faizsiz finansı bağımsız bir kanunla değerlendirecek bir zemine kavuşturmak istediklerini belirtti. Katılım bankacılığının yıllar geçmesine rağmen hala emekleme safhasında olduğunu anlatan Utku, "Türkiye'deki katılım bankacılığının ekonomi içindeki oranı yüzde 5,5'tir. Tüm dünyadaki katılım bankacılığında Türkiye'nin oranı ise yüzde 5'tir. Türkiye büyük bir ekonomidir ve katılım bankacılığı geliştikçe dünyada da daha fazla söz sahibi olmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.- "Küresel finans krizinden sonra katılım bankacılığına olan ilgi çok fazla artmıştır" İslam bankacılığının yalnızca katılım bankalarıyla sınırlı olmadığını ifade eden Utku, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Bu işin sigorta ve emeklilik tarafı da var. Dünyaya baktığımızda hızlı bir gelişme var. Özellikle 2008 yılında yaşanan küresel finans krizinden sonra katılım bankacılığına olan ilgi çok fazla artmıştır. Çünkü 2008 krizi katılım bankacılığını hiçbir şekilde etkilemedi. Dünyanın her yerinden davet aldık o dönemde. Çek Cumhuriyeti Merkez Bankası; 'bu sistemi bize anlatın' dedi." Bireysel emeklilik sistemine başvuruların yüzde 50'sinin katılım bankasına yapıldığına dikkati çeken Utku, "Tanıtım yapılmadı, herhangi bir şey söylenmedi. Buna rağmen böyle bir başvuru ortaya çıktı. 2002'de sektör içerisindeki katılım bankacılığı oranı yüzde 1,5 iken şu an 5,5 seviyesinde. Her sene katılım bankacılığı, bankacılık sektörünün iki katı daha hızlı büyüyor." ifadelerini kullandı.
"Türkiye'deki katılım bankacılığının ekonomi içindeki oranı yüzde 5,5'tir. Tüm dünyadaki katılım bankacılığında Türkiye'nin oranı ise yüzde 5'tir. Türkiye büyük bir ekonomidir ve katılım bankacılığı geliştikçe dünyada da daha fazla söz sahibi olmasını bek

KONYA (AA) - Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Melikşah Utku, Türkiye'deki katılım bankacılığının ekonomi içindeki oranının yüzde 5,5 olduğunu belirterek, "Tüm dünyadaki katılım bankacılığında Türkiye'nin oranı ise yüzde 5'tir. Türkiye büyük bir ekonomidir. Türkiye'de katılım bankacılığı geliştikçe dünyada da daha fazla söz sahibi olmasını bekliyoruz." dedi

Utku, Necmettin Erbakan Üniversite Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen "Katılım Bankacılığı: Uluslararası - Ulusal Düzeyde Gelişim Süreci ve Sorunları" adlı konferansta, faizsiz finans konusundaki çalışmaların, Türkiye'de 30 yılı aşkın, dünyada ise 40-45 yıla yakın bir zaman sürdüğünü söyledi.

Türkiye'de katılım bankacılığının, arkasında herhangi bir hukuki düzenek olmadan Kanun Hükmünde Kararname ile ortaya çıktığını ifade eden Utku, 1999 yılına kadar bu konuda bir kanun olmadığını bildirdi.

Utku, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve ilgili kamu kurumlarıyla faizsiz finans kurultayları yaptıklarını dile getirerek, faizsiz finansı bağımsız bir kanunla değerlendirecek bir zemine kavuşturmak istediklerini belirtti.

Katılım bankacılığının yıllar geçmesine rağmen hala emekleme safhasında olduğunu anlatan Utku, "Türkiye'deki katılım bankacılığının ekonomi içindeki oranı yüzde 5,5'tir. Tüm dünyadaki katılım bankacılığında Türkiye'nin oranı ise yüzde 5'tir. Türkiye büyük bir ekonomidir ve katılım bankacılığı geliştikçe dünyada da daha fazla söz sahibi olmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Küresel finans krizinden sonra katılım bankacılığına olan ilgi çok fazla artmıştır"

İslam bankacılığının yalnızca katılım bankalarıyla sınırlı olmadığını ifade eden Utku, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu işin sigorta ve emeklilik tarafı da var. Dünyaya baktığımızda hızlı bir gelişme var. Özellikle 2008 yılında yaşanan küresel finans krizinden sonra katılım bankacılığına olan ilgi çok fazla artmıştır. Çünkü 2008 krizi katılım bankacılığını hiçbir şekilde etkilemedi. Dünyanın her yerinden davet aldık o dönemde. Çek Cumhuriyeti Merkez Bankası; 'bu sistemi bize anlatın' dedi."

Bireysel emeklilik sistemine başvuruların yüzde 50'sinin katılım bankasına yapıldığına dikkati çeken Utku, "Tanıtım yapılmadı, herhangi bir şey söylenmedi. Buna rağmen böyle bir başvuru ortaya çıktı. 2002'de sektör içerisindeki katılım bankacılığı oranı yüzde 1,5 iken şu an 5,5 seviyesinde. Her sene katılım bankacılığı, bankacılık sektörünün iki katı daha hızlı büyüyor." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.