pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Türkiye Kamu-üniversitesi-sanayi İşbirliği Toplantısı Agü'de Yapıldı

29.03.2017 - 15:43, Güncelleme: 29.03.2017 - 15:43
 

Türkiye Kamu-üniversitesi-sanayi İşbirliği Toplantısı Agü'de Yapıldı

KAYSERİ (AA) - Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde...

KAYSERİ (AA) - Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde yapıldı. Sümer Kampüsü Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, markalaşma çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini belirtti.Ülkenin çok çeşitli alanlarda markalara ihtiyacı olduğunu söyleyen Avcı, "Samsung markası Kore'yi nasıl uçurduysa, Türkiye'yi de bu şekilde bir kaç marka ve firma ile uçurmalıyız. Her alanda rekabet şart ama hiç olmazsa üç beş dalda lider olmalıyız. Atatürk'ün deyimiyle bütün Türk milletinin hedefi olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmamız için, böyle birkaç markaya ihtiyacımız var." diye konuştu. AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan ise üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini, bu kapsamda somut çalışmalar başlattıklarını kaydetti. Alan, Abdullah Gül Üniversitesinde bazı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin, derslerini işbirliği içinde olunan sanayideki firmalarda yaptığını ifade etti.Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu Kayseri İl Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Türkmen de konuşmasında, 2016 yılında yürütülen faaliyetleri ile önümüzdeki süreçte yapılacak uygulamaları anlattı. Doç. Dr. Türkmen amaçlarının, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, Kayseri sanayisinin rekabet gücünü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak olduğunu ifade etti.Toplantıya, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı (KTO) Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.
KAYSERİ (AA) - Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde...

KAYSERİ (AA) - Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

Sümer Kampüsü Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, markalaşma çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkenin çok çeşitli alanlarda markalara ihtiyacı olduğunu söyleyen Avcı, "Samsung markası Kore'yi nasıl uçurduysa, Türkiye'yi de bu şekilde bir kaç marka ve firma ile uçurmalıyız. Her alanda rekabet şart ama hiç olmazsa üç beş dalda lider olmalıyız. Atatürk'ün deyimiyle bütün Türk milletinin hedefi olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmamız için, böyle birkaç markaya ihtiyacımız var." diye konuştu.

AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan ise üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini, bu kapsamda somut çalışmalar başlattıklarını kaydetti.

Alan, Abdullah Gül Üniversitesinde bazı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin, derslerini işbirliği içinde olunan sanayideki firmalarda yaptığını ifade etti.

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu Kayseri İl Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Türkmen de konuşmasında, 2016 yılında yürütülen faaliyetleri ile önümüzdeki süreçte yapılacak uygulamaları anlattı.

Doç. Dr. Türkmen amaçlarının, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, Kayseri sanayisinin rekabet gücünü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak olduğunu ifade etti.

Toplantıya, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı (KTO) Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.