pendik escort bayan
ak

Türkiye Ekonomisinin İlk Çeyrekte Yüzde 5 Büyümesi

Spor 13.06.2017 - 10:08, Güncelleme: 13.06.2017 - 10:08
 

Türkiye Ekonomisinin İlk Çeyrekte Yüzde 5 Büyümesi

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hiçyılmaz:- "İlk çeyrekteki yüzde 5’lik büyüme iş dünyası olarak bizi memnun etmiştir. Bu büyüme rakamı, Türkiye’nin 2017 yılında atılım yapacağının habercisidir"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ilk çeyrekteki büyüme rakamlarının, Türkiye'nin bu yıl atılım yapacağının habercisi olduğunu belirtti.Hiçyılmaz, yazılı açıklamasında, 2017 yılı ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamını değerlendirdi.Gayrisafi yurt içi hasılanın yılın birinci çeyreğinde yüzde 5 artış gösterdiğini anımsatan Hiçyılmaz, nisanda yapılan referandum sonrası milletin güçlü bir siyasi yapıdan yana olmasının, yılın diğer çeyreklerinde de beklentilerin üzerinde büyüme yaşanacağını gösterdiğini vurguladı.Türkiye ekonomisinin, hain darbe girişimi, terör olayları ve dış etkenlere rağmen 2016'da yüzde 2,9 büyüdüğünü aktaran Hiçyılmaz, şunları kaydetti:"2016 yılının son çeyreğindeki yüzde 3,5’lik büyüme, 2017 yılından ümitli olunması gerektiğini ortaya koymuştu. Hükümetin iş dünyasına sağladığı desteklerle piyasada yaşanan iyimser hava ve ekonomi güven endekslerindeki yükselme, Türk ekonomisinin beklentilerin üzerinde gelişme göstereceğinin de kanıtı olmuştur. İlk çeyrekteki yüzde 5’lik büyüme iş dünyası olarak bizi memnun etmiştir. Bu büyüme rakamı, Türkiye’nin 2017 yılında atılım yapacağının habercisidir."Hiçyılmaz, "Çevresinde yaşanan olumsuzluklara, ihracat pazarlarındaki sıkıntılara rağmen ekonomimizin büyüme sağlaması çok sevindirici bir gelişmedir. Türkiye’de iç tüketim ve kamu harcamalarına dayalı cari açık oluşturan büyüme yerine, ihracata ve yatırıma dayalı bir büyüme sağlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.İlk çeyrek büyüme rakamının, yılın diğer 3 çeyreğinde yatırım, ihracat ve istihdam artışında olumlu etki yapacağını ifade eden Hiçyılmaz, iş dünyasına verilecek daha fazla desteklerle ekonominin seyrinin değişeceğine işaret etti.
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hiçyılmaz:- "İlk çeyrekteki yüzde 5’lik büyüme iş dünyası olarak bizi memnun etmiştir. Bu büyüme rakamı, Türkiye’nin 2017 yılında atılım yapacağının habercisidir"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ilk çeyrekteki büyüme rakamlarının, Türkiye'nin bu yıl atılım yapacağının habercisi olduğunu belirtti.

Hiçyılmaz, yazılı açıklamasında, 2017 yılı ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamını değerlendirdi.

Gayrisafi yurt içi hasılanın yılın birinci çeyreğinde yüzde 5 artış gösterdiğini anımsatan Hiçyılmaz, nisanda yapılan referandum sonrası milletin güçlü bir siyasi yapıdan yana olmasının, yılın diğer çeyreklerinde de beklentilerin üzerinde büyüme yaşanacağını gösterdiğini vurguladı.

Türkiye ekonomisinin, hain darbe girişimi, terör olayları ve dış etkenlere rağmen 2016'da yüzde 2,9 büyüdüğünü aktaran Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"2016 yılının son çeyreğindeki yüzde 3,5’lik büyüme, 2017 yılından ümitli olunması gerektiğini ortaya koymuştu. Hükümetin iş dünyasına sağladığı desteklerle piyasada yaşanan iyimser hava ve ekonomi güven endekslerindeki yükselme, Türk ekonomisinin beklentilerin üzerinde gelişme göstereceğinin de kanıtı olmuştur. İlk çeyrekteki yüzde 5’lik büyüme iş dünyası olarak bizi memnun etmiştir. Bu büyüme rakamı, Türkiye’nin 2017 yılında atılım yapacağının habercisidir."

Hiçyılmaz, "Çevresinde yaşanan olumsuzluklara, ihracat pazarlarındaki sıkıntılara rağmen ekonomimizin büyüme sağlaması çok sevindirici bir gelişmedir. Türkiye’de iç tüketim ve kamu harcamalarına dayalı cari açık oluşturan büyüme yerine, ihracata ve yatırıma dayalı bir büyüme sağlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İlk çeyrek büyüme rakamının, yılın diğer 3 çeyreğinde yatırım, ihracat ve istihdam artışında olumlu etki yapacağını ifade eden Hiçyılmaz, iş dünyasına verilecek daha fazla desteklerle ekonominin seyrinin değişeceğine işaret etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.