pendik escort bayan
ak

"Turkcell, Türkiye'nin Otomobili İçin Hazır"

Spor 03.11.2017 - 16:33, Güncelleme: 03.11.2017 - 16:33
 

"Turkcell, Türkiye'nin Otomobili İçin Hazır"

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Akça:- "Türkiye'nin Otomobili projesini destekleyecek olan yüksek teknoloji sistemlerinde geliştirme çalışmalarına başlamış bulunuyoruz"- "Kaliteli iletişim altyapımız, güçlü mühendislik ve yazılım yetkinliklerimizle Türkiy

İSTANBUL (AA) - Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Türkiye'nin Otomobili projesini destekleyecek olan yüksek teknoloji sistemlerinde geliştirme çalışmalarına başladıklarını bildirdi.Akça, yerli otomobile ilişkin yazılı açıklamasında, her biri kendi alanında büyük tecrübe sahibi Türkiye'nin önemli şirketlerinin Türkiye'nin otomobilini yapmak üzere bir araya geldiğini, bu güç birliğinin verimli bir iş birliğine dönüşeceğine inandıklarını dile getirdi.Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 yıl önce kısıtlı imkanlarla uçak, 60 yıl önce de 23 mühendisin çabasıyla otomobil yapmış bir ülke olduğuna vurgu yapan Akça, şunları kaydetti:"Bu girişimler maalesef Türkiye'nin kısıtlı imkanları ile kendi yüksek teknolojisini üretmesini istemeyen dış müdahalelere rağmen başarıya ulaşmıştır ancak; seri üretime geçme konusu malum sebepler nedeniyle başarılamamıştır. Bugün artık ülkemizde yüksek teknolojinin istikbalimiz için ne kadar önemli olduğunu idrak eden ve bu yolda atılan her adımı destekleyen güçlü bir devlet iradesi mevcuttur.Yazılım ve yüksek teknolojinin en önemli unsur olduğu yerli otomobil projesinde üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi teknoloji konusunda dünyada büyük başarılara ulaşmış bir şirket olarak çok yakın bir geçmişte, kendi alanımızda güçlü adımlar attık.Dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını Türkiye'de kurduk, binlerce kilometre fiber altyapı yatırımı ile Dijital İpekyolu'nu yeniden kurmak için çalışıyoruz. Dijital İpekyolu'nun kervansarayları olacak veri merkezlerini inşa ettik ve ediyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde hizmet vermeye başlaması beklenen 5G teknolojisinin hazırlıklarını yapıyoruz. 5G'de saha testlerini yönetiyoruz, standart belirleyiciler arasındayız."Akça, özetle Türkiye'nin Otomobili projesini destekleyecek olan yüksek teknoloji sistemlerinde geliştirme çalışmalarına başlamış bulunduklarına işaret etti.Kaliteli iletişim altyapıları, güçlü mühendislik ve yazılım yetkinlikleriyle Türkiye'nin Otomobili projesine önemli katkı sağlayacaklarını belirten Akça, "'Kader gayrete aşıktır' diyoruz ve Türkiye'miz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.
Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Akça:- "Türkiye'nin Otomobili projesini destekleyecek olan yüksek teknoloji sistemlerinde geliştirme çalışmalarına başlamış bulunuyoruz"- "Kaliteli iletişim altyapımız, güçlü mühendislik ve yazılım yetkinliklerimizle Türkiy

İSTANBUL (AA) - Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Türkiye'nin Otomobili projesini destekleyecek olan yüksek teknoloji sistemlerinde geliştirme çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Akça, yerli otomobile ilişkin yazılı açıklamasında, her biri kendi alanında büyük tecrübe sahibi Türkiye'nin önemli şirketlerinin Türkiye'nin otomobilini yapmak üzere bir araya geldiğini, bu güç birliğinin verimli bir iş birliğine dönüşeceğine inandıklarını dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 yıl önce kısıtlı imkanlarla uçak, 60 yıl önce de 23 mühendisin çabasıyla otomobil yapmış bir ülke olduğuna vurgu yapan Akça, şunları kaydetti:

"Bu girişimler maalesef Türkiye'nin kısıtlı imkanları ile kendi yüksek teknolojisini üretmesini istemeyen dış müdahalelere rağmen başarıya ulaşmıştır ancak; seri üretime geçme konusu malum sebepler nedeniyle başarılamamıştır. Bugün artık ülkemizde yüksek teknolojinin istikbalimiz için ne kadar önemli olduğunu idrak eden ve bu yolda atılan her adımı destekleyen güçlü bir devlet iradesi mevcuttur.

Yazılım ve yüksek teknolojinin en önemli unsur olduğu yerli otomobil projesinde üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi teknoloji konusunda dünyada büyük başarılara ulaşmış bir şirket olarak çok yakın bir geçmişte, kendi alanımızda güçlü adımlar attık.

Dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını Türkiye'de kurduk, binlerce kilometre fiber altyapı yatırımı ile Dijital İpekyolu'nu yeniden kurmak için çalışıyoruz. Dijital İpekyolu'nun kervansarayları olacak veri merkezlerini inşa ettik ve ediyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde hizmet vermeye başlaması beklenen 5G teknolojisinin hazırlıklarını yapıyoruz. 5G'de saha testlerini yönetiyoruz, standart belirleyiciler arasındayız."

Akça, özetle Türkiye'nin Otomobili projesini destekleyecek olan yüksek teknoloji sistemlerinde geliştirme çalışmalarına başlamış bulunduklarına işaret etti.

Kaliteli iletişim altyapıları, güçlü mühendislik ve yazılım yetkinlikleriyle Türkiye'nin Otomobili projesine önemli katkı sağlayacaklarını belirten Akça, "'Kader gayrete aşıktır' diyoruz ve Türkiye'miz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.