pendik escort bayan
ak

Turkcell Çocukları Geleceğe Hazırlıyor

Spor 17.01.2018 - 12:58, Güncelleme: 17.01.2018 - 12:58
 

Turkcell Çocukları Geleceğe Hazırlıyor

Turkcell, "Turkcell'in Çocukları Geleceği Yazıyor" sloganıyla yeni bir programı hayata geçirdi

İSTANBUL (AA) - Turkcell, "Turkcell'in Çocukları Geleceği Yazıyor" sloganıyla yeni bir programı başlattı.Şirket açıklamasına göre, Turkcell, bu kez 2. kuşak Turkcell'liler için özel bir projeye imza attı.Turkcell, bu program kapsamında şimdi de çalışanlarına odaklanıyor ve onlara kodlama eğitimi veriyor. Eğitimde fırsat eşitliği ve insana yatırım ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Turkcell Akademi tarafından verilen eğitimlerde, Geleceği Yazanlar Platformu'nda eğitim ve sertifika almış 60 gönüllü eğitmen görev alıyor. İlk aşamada İstanbul, Ankara ve İzmir'de başlatılan proje kapsamında, toplam 415 çocuğa eğitim verildi. 23 Aralık'ta başlayan ve 6-7 Ocak'ta devam eden programlarda, çocuklar 3 farklı yaş grubuna ayrılarak eğitimlere katıldı. Eğitim programı Turkcell'in bölge ofislerinde de düzenlenecek. Temel bilgisayar kodlama konularını eğlenerek öğretmeyi hedefleyen eğitim programı sonrasında, çocuklara karmaşık sorunlara esnek çözümler bulmak konusunda farklı kabiliyetler kazandırılması hedefleniyor. Yaş gruplarına göre verilen Code.org, MIT Scratch ve MIT App Inventor eğitimleriyle çocuklar temel bilgisayar programlama konularını eğlenerek öğreniyor.Çocukların gelişimi ve geleceğe en doğru şekilde hazırlanması için geliştirilen bu eğitim sonrasında çocuklara Turkcell Akademi sertifikası da veriliyor. Tüm dünyada kabul gören kodlama eğitimleri birçok açıdan çocuğun güncel teknolojiye uyum sağlamasına destek olurken, sosyal hayatta da başarılı olmasını sağlamakta. Dünyadaki uzmanlarının hem fikir olduğu konularında başında, kodlama eğitiminin çocuklara erken yaşlarda ilk ve en önemli hayat derslerini vermesi. Bu eğitimler sonrasında ortaya çıkan sonuçlar, çocukların hata yapmaktan korkmadığını, konfor alanlarından çıkarak risk aldıklarını ve problem çözmek için girişimde bulunduklarını gösteriyor. Böyle bir eğitimi parçası olan çocuklar aynı zamanda, öğrenme ve öğretme kabiliyetini de geliştiriyor, özgüveni artırıyor. Kodlama eğitimi alan çocukların, okul derslerinde öğretilen konuları daha anlamlı hale getirdiği ve gerçek hayatla ilişkilendirdiği de gözlemleniyor. Bu sayede çocukların okula gitme ve yeni bilgiler öğrenip hayatta uygulama istekleri artıyor. Bilişim teknolojileri sayesinde başarıyla tanışan çocukların, yaratıcılığı da kodlama eğitimleriyle gelişiyor, geleceğe dönük projelerin geliştirilmesi erken yaşlarda başlıyor.
Turkcell, "Turkcell'in Çocukları Geleceği Yazıyor" sloganıyla yeni bir programı hayata geçirdi

İSTANBUL (AA) - Turkcell, "Turkcell'in Çocukları Geleceği Yazıyor" sloganıyla yeni bir programı başlattı.

Şirket açıklamasına göre, Turkcell, bu kez 2. kuşak Turkcell'liler için özel bir projeye imza attı.

Turkcell, bu program kapsamında şimdi de çalışanlarına odaklanıyor ve onlara kodlama eğitimi veriyor. Eğitimde fırsat eşitliği ve insana yatırım ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Turkcell Akademi tarafından verilen eğitimlerde, Geleceği Yazanlar Platformu'nda eğitim ve sertifika almış 60 gönüllü eğitmen görev alıyor.

İlk aşamada İstanbul, Ankara ve İzmir'de başlatılan proje kapsamında, toplam 415 çocuğa eğitim verildi. 23 Aralık'ta başlayan ve 6-7 Ocak'ta devam eden programlarda, çocuklar 3 farklı yaş grubuna ayrılarak eğitimlere katıldı. Eğitim programı Turkcell'in bölge ofislerinde de düzenlenecek.

Temel bilgisayar kodlama konularını eğlenerek öğretmeyi hedefleyen eğitim programı sonrasında, çocuklara karmaşık sorunlara esnek çözümler bulmak konusunda farklı kabiliyetler kazandırılması hedefleniyor. Yaş gruplarına göre verilen Code.org, MIT Scratch ve MIT App Inventor eğitimleriyle çocuklar temel bilgisayar programlama konularını eğlenerek öğreniyor.

Çocukların gelişimi ve geleceğe en doğru şekilde hazırlanması için geliştirilen bu eğitim sonrasında çocuklara Turkcell Akademi sertifikası da veriliyor.

Tüm dünyada kabul gören kodlama eğitimleri birçok açıdan çocuğun güncel teknolojiye uyum sağlamasına destek olurken, sosyal hayatta da başarılı olmasını sağlamakta.

Dünyadaki uzmanlarının hem fikir olduğu konularında başında, kodlama eğitiminin çocuklara erken yaşlarda ilk ve en önemli hayat derslerini vermesi. Bu eğitimler sonrasında ortaya çıkan sonuçlar, çocukların hata yapmaktan korkmadığını, konfor alanlarından çıkarak risk aldıklarını ve problem çözmek için girişimde bulunduklarını gösteriyor. Böyle bir eğitimi parçası olan çocuklar aynı zamanda, öğrenme ve öğretme kabiliyetini de geliştiriyor, özgüveni artırıyor.

Kodlama eğitimi alan çocukların, okul derslerinde öğretilen konuları daha anlamlı hale getirdiği ve gerçek hayatla ilişkilendirdiği de gözlemleniyor. Bu sayede çocukların okula gitme ve yeni bilgiler öğrenip hayatta uygulama istekleri artıyor.

Bilişim teknolojileri sayesinde başarıyla tanışan çocukların, yaratıcılığı da kodlama eğitimleriyle gelişiyor, geleceğe dönük projelerin geliştirilmesi erken yaşlarda başlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.