pendik escort bayan
ak

Turkcell, 5g Saha Testlerini Yönetecek

26.10.2016 - 13:13, Güncelleme: 26.10.2016 - 13:13
 

Turkcell, 5g Saha Testlerini Yönetecek

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu:- "Kazandığımız bilgi birikimi ve deneyimimizi ise dünyada 5G teknolojilerini geliştiren birkaç ülke arasına girmek için iş ortaklarımızla paylaşıyoruz"

İSTANBUL (AA) - Turkcell, üyesi olduğu Yeni Nesil Mobil Şebekeler Birliği (NGMN) çatısı altında, küresel ölçekte yapılacak ilk 5G saha testlerini yönetecek.Turkcell açıklamasına göre, dünyada mobil teknolojiler alanında önemli çalışmalar yapan ve Turkcell’in 2013 yılından beri üyesi olduğu NGMN, yakında gerçekleştirilmeye başlanacak 5G saha testlerini Turkcell’in yönetmesine karar verdi.Açıklanan takvime göre, 2017 yılının Nisan ayında 5G’nin öncüsü sayılan ilk standartlar belirlenecek. Ardından altyapı üreticileri bu kriterlere uygun ilk prototipleri geliştirecek. Sonrasında ise Turkcell'in yer aldığı bir konsorsiyum bu ürünlerin global ölçekte yapılacak saha testlerini yönetecek. Böylece Turkcell özellikle son bir yıldır yaptığı 5G işbirlikleri çerçevesinde kazandığı deneyimleri 5G testleri sürecine aktarma imkanına sahip olurken, 5G standartlarının belirlenmesinde de aktif rol alacak.Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 5G testlerini koordine edecek olmalarından dolayı memnun olduklarını belirtti.4.5G'de dünyanın en güçlü altyapısını hayata geçirirken amaçlarının bir yandan da 5G’de öncü konumda yer almak olduğunu ifade eden Terzioğlu, Türkiye'nin teknoloji üreten ülke konumuna gelmesi yolunda 5G'nin çok önemli bir fırsat olduğunu düşündüklerini ve 5G teknolojilerinin geliştirilme sürecinde aktif rol aldıklarını aktardı.Bu amaçla son 1 yıldır hem ulusal hem de global ölçekte çok önemli işbirlikleri yaptıklarını dile getiren Terzioğlu, "Bu süreçte kazandığımız bilgi birikimi ve deneyimimizi ise dünyada 5G teknolojilerini geliştiren birkaç ülke arasına girmek için iş ortaklarımızla paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu:- "Kazandığımız bilgi birikimi ve deneyimimizi ise dünyada 5G teknolojilerini geliştiren birkaç ülke arasına girmek için iş ortaklarımızla paylaşıyoruz"

İSTANBUL (AA) - Turkcell, üyesi olduğu Yeni Nesil Mobil Şebekeler Birliği (NGMN) çatısı altında, küresel ölçekte yapılacak ilk 5G saha testlerini yönetecek.

Turkcell açıklamasına göre, dünyada mobil teknolojiler alanında önemli çalışmalar yapan ve Turkcell’in 2013 yılından beri üyesi olduğu NGMN, yakında gerçekleştirilmeye başlanacak 5G saha testlerini Turkcell’in yönetmesine karar verdi.

Açıklanan takvime göre, 2017 yılının Nisan ayında 5G’nin öncüsü sayılan ilk standartlar belirlenecek. Ardından altyapı üreticileri bu kriterlere uygun ilk prototipleri geliştirecek.

Sonrasında ise Turkcell'in yer aldığı bir konsorsiyum bu ürünlerin global ölçekte yapılacak saha testlerini yönetecek.

Böylece Turkcell özellikle son bir yıldır yaptığı 5G işbirlikleri çerçevesinde kazandığı deneyimleri 5G testleri sürecine aktarma imkanına sahip olurken, 5G standartlarının belirlenmesinde de aktif rol alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 5G testlerini koordine edecek olmalarından dolayı memnun olduklarını belirtti.

4.5G'de dünyanın en güçlü altyapısını hayata geçirirken amaçlarının bir yandan da 5G’de öncü konumda yer almak olduğunu ifade eden Terzioğlu, Türkiye'nin teknoloji üreten ülke konumuna gelmesi yolunda 5G'nin çok önemli bir fırsat olduğunu düşündüklerini ve 5G teknolojilerinin geliştirilme sürecinde aktif rol aldıklarını aktardı.

Bu amaçla son 1 yıldır hem ulusal hem de global ölçekte çok önemli işbirlikleri yaptıklarını dile getiren Terzioğlu, "Bu süreçte kazandığımız bilgi birikimi ve deneyimimizi ise dünyada 5G teknolojilerini geliştiren birkaç ülke arasına girmek için iş ortaklarımızla paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.