pendik escort bayan
ak

Türk Eximbank'a 640 Milyon Dolar Sendikasyon Kredisi

Spor 02.08.2017 - 11:23, Güncelleme: 02.08.2017 - 11:23
 

Türk Eximbank'a 640 Milyon Dolar Sendikasyon Kredisi

Türk Eximbank, 640 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi temin etti

İSTANBUL (AA) - Türk Eximbank, 640 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.Banka açıklamasına göre, Türk Eximbank, Mizuho Bank Ltd. koordinatörlüğünde, bankalar konsorsiyumundan 1 yıl vadeli, 640 milyon dolar tutarında avro sendikasyon kredisi temin etti.Söz konusu krediye ilişkin anlaşmayı, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve katılımcı banka yetkilileri Londra'da imzaladı. Bahse konu işlem, geçen mart ayındaki sendikasyon kredisine kıyasla daha düşük maliyetle; avro dilim için EURIBOR artı 90 baz puan ve dolar dilim için LIBOR artı 100 baz puan faiz oranları üzerinden gerçekleştirildi.Türk Eximbank, temmuz ayında vadesi dolan sendikasyon kredisini yüzde 110 oranında yenilemiş oldu. Bu işlem ile 2017 yılı başından bu yana 3. avro sendikasyonunu gerçekleştiren Türk Eximbank, toplam 1,3 milyar dolar sendikasyon kredisi temin etti.Söz konusu krediye Avrupa'dan 9, Uzak Doğu'dan 8, Türkiye'den 4 ve Körfez Ülkelerinden 2 olmak üzere toplam 23 banka ile finansal kuruluş katılım sağladı. Ayrıca 4 banka, Türk Eximbank avro sendikasyonlarına ilk defa katıldı. Sendikasyon işleminde pozitif sonuç alınmasında, Türkiye'ye olan güvenin yanı sıra Türk Eximbank'ın son yıllarda hızla büyüyen bilançosuyla bağlantılı olarak geliştirdiği ilişkiler etkili oldu.Türk Eximbank, 2017 yılı başından bu yana, geniş bir coğrafya ve dünyanın önde gelen bankalarından toplam 2,7 milyar dolar kaynak sağladı. Söz konusu kaynaklar 1,3 milyar dolar tutarında sendikasyon kredileri, 811 milyon dolar tutarında ikili ticari krediler ve 587 milyon doları tutarında uluslar üstü finansal kuruluşlardan olacak şekilde, 1 yıldan 22 yıla kadar uzanan geniş bir vade yelpazesinde temin edildi.Diğer taraftan banka, gelecek dönemde bilanço içerisinde orta uzun vadeli imkanların ve İslami enstrümanların payını artırmak amacıyla tahvil ihraçları gerçekleştirmeyi planlıyor.
Türk Eximbank, 640 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi temin etti

İSTANBUL (AA) - Türk Eximbank, 640 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

Banka açıklamasına göre, Türk Eximbank, Mizuho Bank Ltd. koordinatörlüğünde, bankalar konsorsiyumundan 1 yıl vadeli, 640 milyon dolar tutarında avro sendikasyon kredisi temin etti.

Söz konusu krediye ilişkin anlaşmayı, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve katılımcı banka yetkilileri Londra'da imzaladı. Bahse konu işlem, geçen mart ayındaki sendikasyon kredisine kıyasla daha düşük maliyetle; avro dilim için EURIBOR artı 90 baz puan ve dolar dilim için LIBOR artı 100 baz puan faiz oranları üzerinden gerçekleştirildi.

Türk Eximbank, temmuz ayında vadesi dolan sendikasyon kredisini yüzde 110 oranında yenilemiş oldu. Bu işlem ile 2017 yılı başından bu yana 3. avro sendikasyonunu gerçekleştiren Türk Eximbank, toplam 1,3 milyar dolar sendikasyon kredisi temin etti.

Söz konusu krediye Avrupa'dan 9, Uzak Doğu'dan 8, Türkiye'den 4 ve Körfez Ülkelerinden 2 olmak üzere toplam 23 banka ile finansal kuruluş katılım sağladı. Ayrıca 4 banka, Türk Eximbank avro sendikasyonlarına ilk defa katıldı. Sendikasyon işleminde pozitif sonuç alınmasında, Türkiye'ye olan güvenin yanı sıra Türk Eximbank'ın son yıllarda hızla büyüyen bilançosuyla bağlantılı olarak geliştirdiği ilişkiler etkili oldu.

Türk Eximbank, 2017 yılı başından bu yana, geniş bir coğrafya ve dünyanın önde gelen bankalarından toplam 2,7 milyar dolar kaynak sağladı. Söz konusu kaynaklar 1,3 milyar dolar tutarında sendikasyon kredileri, 811 milyon dolar tutarında ikili ticari krediler ve 587 milyon doları tutarında uluslar üstü finansal kuruluşlardan olacak şekilde, 1 yıldan 22 yıla kadar uzanan geniş bir vade yelpazesinde temin edildi.

Diğer taraftan banka, gelecek dönemde bilanço içerisinde orta uzun vadeli imkanların ve İslami enstrümanların payını artırmak amacıyla tahvil ihraçları gerçekleştirmeyi planlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.