pendik escort bayan
ak

Türk Ekonomisine Avusturya'dan Güven Mesajı

25.07.2016 - 17:33, Güncelleme: 25.07.2016 - 17:33
 

Türk Ekonomisine Avusturya'dan Güven Mesajı

Austrian Post CEO'su Poelzl:- "Türk ekonomisine güveniyoruz. Bu nedenle de Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmak ve varlığımızı büyütmek istiyoruz"- " Aras Kargo’nun yüzde 50 daha hissesini almaya talibiz. Bunun için de 100 milyon avro civarında (yaklaşık

İSTANBUL (AA) - Austrian Post Üst Yöneticisi (CEO) Georg Poelzl, Türk ekonomisine güvendiklerini belirterek, "Bu nedenle de Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmak ve varlığımızı büyütmek istiyoruz." dedi. Aras Kargo tarafından yapılan açıklamaya göre, Aras Kargo'nun yüzde 25 hissesini elinde bulunduran Avrupa'nın kargo şirketlerinden biri olan Austrian Post CEO'su Poelzl, zorluklara rağmen Türkiye'nin büyük bir ülke ve Türk ekonomisinin büyüyen bir ekonomi olduğunu ifade etti.Türk ekonomisine güvendiklerini aktaran Poelzl, "Bu nedenle de Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmak ve varlığımızı büyütmek istiyoruz." dedi.Poelzl, 2013 yılında Türkiye’nin ekonomi vizyonuna duyulan inanç ve Aras Kargo gibi Türkiye'nin sektöründe başarılı bir şirketine duydukları güvenle hisse alımı yaptıklarını anımsatarak, "Austrian Post olarak kurulduğumuz 1999 yılından bu yana, hem Avusturya’da, hem de 12 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyoruz. Büyük bir uluslararası deneyime sahibiz. Bu birikimi ortaklığımızdan bu yana Türkiye’ye aktarıyoruz." bilgisini verdi.- "Önümüzdeki dönemde yatırımları hızlandırmayı planlıyoruz"Austrian Post CEO'su Georg Poelzl, Türkiye’de bu sektörde çok ciddi bir potansiyel olduğuna inandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:"2013 yılında Aras Kargo’nun yüzde 25 hissesini ek yüzde 50 hisse daha alabilme opsiyonu ile 125 milyon liraya satın aldık. O tarihten bu yana halen devam eden modernizasyon, otomasyon, araç filosu geliştirme ve İkitelli’deki son derece modern lojistik merkezinin inşası için 100 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Bu dönemde gerçekleşen yatırım miktarı şirketin operasyonel olarak sağlıklı bir şekilde yönetebileceği maksimum seviyelere yakındı. Modernizasyon sürecinin tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki dönemde yatırımları daha da hızlandırmayı planlıyoruz. Bu süre içinde bütün Aras Kargo çalışanlarına, özverili çalışmaları için teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Geldiğimiz noktada sözleşmeden kaynaklanan hakkımızla Aras Kargo’nun yüzde 50 hissesini daha almaya talibiz. Bunun için de 100 milyon avro civarında (yaklaşık 330 milyon TL) ödemeye hazırız. Ayrıca bundan bağımsız olarak önümüzdeki dönemde Türkiye’ye 100 milyon avro daha yatırım yapmayı planlıyoruz."Verilen bilgiye göre, Aras Kargo, özellikle Austrian Post ortaklığının ardından ortaklık öncesi döneme göre başarılı bir gelişime imza attı. 2014 yılını yüzde 17 büyüme ve 750 milyon lira ciroyla kapatan Aras Kargo, 2015 yılında yüzde 15 büyüme ve 830 milyon lira ciroya ulaştı.
Austrian Post CEO'su Poelzl:- "Türk ekonomisine güveniyoruz. Bu nedenle de Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmak ve varlığımızı büyütmek istiyoruz"- " Aras Kargo’nun yüzde 50 daha hissesini almaya talibiz. Bunun için de 100 milyon avro civarında (yaklaşık

İSTANBUL (AA) - Austrian Post Üst Yöneticisi (CEO) Georg Poelzl, Türk ekonomisine güvendiklerini belirterek, "Bu nedenle de Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmak ve varlığımızı büyütmek istiyoruz." dedi.

Aras Kargo tarafından yapılan açıklamaya göre, Aras Kargo'nun yüzde 25 hissesini elinde bulunduran Avrupa'nın kargo şirketlerinden biri olan Austrian Post CEO'su Poelzl, zorluklara rağmen Türkiye'nin büyük bir ülke ve Türk ekonomisinin büyüyen bir ekonomi olduğunu ifade etti.

Türk ekonomisine güvendiklerini aktaran Poelzl, "Bu nedenle de Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmak ve varlığımızı büyütmek istiyoruz." dedi.

Poelzl, 2013 yılında Türkiye’nin ekonomi vizyonuna duyulan inanç ve Aras Kargo gibi Türkiye'nin sektöründe başarılı bir şirketine duydukları güvenle hisse alımı yaptıklarını anımsatarak, "Austrian Post olarak kurulduğumuz 1999 yılından bu yana, hem Avusturya’da, hem de 12 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyoruz. Büyük bir uluslararası deneyime sahibiz. Bu birikimi ortaklığımızdan bu yana Türkiye’ye aktarıyoruz." bilgisini verdi.



- "Önümüzdeki dönemde yatırımları hızlandırmayı planlıyoruz"



Austrian Post CEO'su Georg Poelzl, Türkiye’de bu sektörde çok ciddi bir potansiyel olduğuna inandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"2013 yılında Aras Kargo’nun yüzde 25 hissesini ek yüzde 50 hisse daha alabilme opsiyonu ile 125 milyon liraya satın aldık. O tarihten bu yana halen devam eden modernizasyon, otomasyon, araç filosu geliştirme ve İkitelli’deki son derece modern lojistik merkezinin inşası için 100 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Bu dönemde gerçekleşen yatırım miktarı şirketin operasyonel olarak sağlıklı bir şekilde yönetebileceği maksimum seviyelere yakındı. Modernizasyon sürecinin tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki dönemde yatırımları daha da hızlandırmayı planlıyoruz. Bu süre içinde bütün Aras Kargo çalışanlarına, özverili çalışmaları için teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Geldiğimiz noktada sözleşmeden kaynaklanan hakkımızla Aras Kargo’nun yüzde 50 hissesini daha almaya talibiz. Bunun için de 100 milyon avro civarında (yaklaşık 330 milyon TL) ödemeye hazırız. Ayrıca bundan bağımsız olarak önümüzdeki dönemde Türkiye’ye 100 milyon avro daha yatırım yapmayı planlıyoruz."

Verilen bilgiye göre, Aras Kargo, özellikle Austrian Post ortaklığının ardından ortaklık öncesi döneme göre başarılı bir gelişime imza attı. 2014 yılını yüzde 17 büyüme ve 750 milyon lira ciroyla kapatan Aras Kargo, 2015 yılında yüzde 15 büyüme ve 830 milyon lira ciroya ulaştı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.