pendik escort bayan
ak

Türk Dünyası 3. Gazeteciler Şurası Kazakistan'da Yapılacak

19.10.2017 - 17:33, Güncelleme: 19.10.2017 - 17:33
 

Türk Dünyası 3. Gazeteciler Şurası Kazakistan'da Yapılacak

Etkinlik, Kazakistan'ın Türkistan şehrinde 26-29 Ekim'de 60 gazetecinin katılımıyla gerçekleştirilecek- Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Başkanı Karaca: - "Hedefimiz Türk dünyası ülkelerinde görev yapan gazeteciler arasında mesleki ve kültürel

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, "Türk Dünyası 3. Gazeteciler Şurası"nı, bu yıl Türk dünyası kültür başkenti unvanını taşıyan Kazakistan'ın Türkistan şehrinde 26-29 Ekim'de gerçekleştirecek.Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, yazılı açıklamasında, etkinliğe Türk dünyası dahilindeki ülkelerden 60 gazetecinin katılacağını kaydetti.Türk dünyası ülkelerinde görev yapan gazeteciler arasında mesleki ve kültürel birlikteliği tesis etmeyi amaçladıklarını belirten Karaca, şunları aktardı: "Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfının organize ettiği, TGF, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu TDGF, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ve Anadolu'daki meslek kuruluşlarının destek verdiği, şura, bu yıl Kazakistan'ın Türkistan şehrinde 26-29 Ekim'de gerçekleştirilecek. Etkinliğe, Türk dünyası dahilindeki ülkelerden 60 gazeteci katılacak. Türkistan'ın yanı sıra Almatı ve Çimkent şehirlerinde de kültürel amaçlı gözlem ve incelemelerde bulunacak. Gazeteci heyeti daha sonra Kırgızistan'a geçerek başkent Bişkek'te 29-31 Ekim'de TGF, 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı'nı gerçekleştirecek."Projenin anlamlı bir misyon içerdiğini ifade eden Karaca, "Basın Vakfı olarak Türk dünyası ülkelerinde görev yapan gazetecileri bir çatı altında toplamak, iletişimlerini sağlamak ve Türk kültürü, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılmasına ortak organizasyonlar ile katkı sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Etkinlik, Kazakistan'ın Türkistan şehrinde 26-29 Ekim'de 60 gazetecinin katılımıyla gerçekleştirilecek- Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Başkanı Karaca: - "Hedefimiz Türk dünyası ülkelerinde görev yapan gazeteciler arasında mesleki ve kültürel

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, "Türk Dünyası 3. Gazeteciler Şurası"nı, bu yıl Türk dünyası kültür başkenti unvanını taşıyan Kazakistan'ın Türkistan şehrinde 26-29 Ekim'de gerçekleştirecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, yazılı açıklamasında, etkinliğe Türk dünyası dahilindeki ülkelerden 60 gazetecinin katılacağını kaydetti.

Türk dünyası ülkelerinde görev yapan gazeteciler arasında mesleki ve kültürel birlikteliği tesis etmeyi amaçladıklarını belirten Karaca, şunları aktardı:

"Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfının organize ettiği, TGF, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu TDGF, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ve Anadolu'daki meslek kuruluşlarının destek verdiği, şura, bu yıl Kazakistan'ın Türkistan şehrinde 26-29 Ekim'de gerçekleştirilecek. Etkinliğe, Türk dünyası dahilindeki ülkelerden 60 gazeteci katılacak. Türkistan'ın yanı sıra Almatı ve Çimkent şehirlerinde de kültürel amaçlı gözlem ve incelemelerde bulunacak. Gazeteci heyeti daha sonra Kırgızistan'a geçerek başkent Bişkek'te 29-31 Ekim'de TGF, 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı'nı gerçekleştirecek."

Projenin anlamlı bir misyon içerdiğini ifade eden Karaca, "Basın Vakfı olarak Türk dünyası ülkelerinde görev yapan gazetecileri bir çatı altında toplamak, iletişimlerini sağlamak ve Türk kültürü, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılmasına ortak organizasyonlar ile katkı sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.