pendik escort bayan
ak

Turistlerin Gözdesi Hint Kınasıyla Dövme

16.08.2017 - 11:13, Güncelleme: 16.08.2017 - 11:13
 

Turistlerin Gözdesi Hint Kınasıyla Dövme

Nevşehir'in turistik ilçesi Avanos'u ziyaret eden yerli turistler, iki haftada kendiliğinden silinen Hint kınasıyla geçici dövme yaptırıyor

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesini ziyaret eden yerli turistler, iki haftada kendiliğinden silinen Hint kınası ile yaptırılan geçici dövmeye yoğun ilgi gösteriyor.Turistik ilçede müşterilerine çeşitli motifler uygulayan Nurşen Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yaş grubundan kişilerin kalıcı olmaması nedeniyle vücutlarına kınayla çizim yaptırdıklarını söyledi. Meraklıların genellikle çiçek motifi ve isim yazdırma talebinde bulunduklarını dile getiren Erdoğan, "İnsanların yaptırmasındaki en büyük etken Hint kınasının kalıcı olmaması. Kına ile çizim yapıldığında iki haftalık süreçte tekrar siliniyor. İnsanlar bu yüzden tercih ediyor." dedi. - Çini boyarken el boyamaya geçti Erdoğan, daha önce çini boyamacılığı yaptığını ama kınaya ilgiyi görerek bu işe başladığını anlatarak, şunları söyledi: "Kınayla çizim yapmak benim için de eğlenceli oluyor. Kınayla insanların ellerine, kollarına çizim yapmayı seviyorum. Benim için ayrıca gelir kaynağı, güzel de para kazandırıyor. Çizecek olduğum motifin yoğunluğuna göre fiyat değişiyor. Kınanın şekline göre, 5 ila 30 lira arasında ücret alıyorum." - Motifler kınayı cazip kılıyor Eline kına ile geçici dövme yaptıran Ceren Uymaz, aslında kına yakmayı sevmediğini ancak motifler barındırdığında güzel gözüktüğünü kaydetti. Zaman zaman kına ile koluna çeşitli uygulamalar yaptırdığını anlatan Uymaz, "Arkadaşlarım gördüğünde çok seviyorlar, güzel gözüktüğünü söylüyorlar. Genelde elimin üzerine çeşitli desenler çizdiriyorum." ifadelerini kullandı. Bileğine nişanlısının adını yazdıran Yusuf Dernek de dövme yaptırmanın neredeyse 2 saat sürdüğünü ancak Hint kınasının yaklaşık 10 dakikada tamamlandığını belirterek, "Standartların dışında bir motifte dövmemin olmasını istedim. O yüzden nişanlımın ismi ile Arapça Elif, Vav harflerini yaptırdım. Böyle yaparak nişanlıma bir hediye sunmak istedim." dedi. Elif Gül ise geçici dövmenin kalıcı dövmeye göre daha sağlıklı olduğuna inandığı için Hint kınasını tercih ettiğini, kentte gezinti yaparken gördükleri geçici dövme standında kızı ile kollarına çiçek yaptırdıklarını anlattı.
Nevşehir'in turistik ilçesi Avanos'u ziyaret eden yerli turistler, iki haftada kendiliğinden silinen Hint kınasıyla geçici dövme yaptırıyor

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesini ziyaret eden yerli turistler, iki haftada kendiliğinden silinen Hint kınası ile yaptırılan geçici dövmeye yoğun ilgi gösteriyor.

Turistik ilçede müşterilerine çeşitli motifler uygulayan Nurşen Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yaş grubundan kişilerin kalıcı olmaması nedeniyle vücutlarına kınayla çizim yaptırdıklarını söyledi.

Meraklıların genellikle çiçek motifi ve isim yazdırma talebinde bulunduklarını dile getiren Erdoğan, "İnsanların yaptırmasındaki en büyük etken Hint kınasının kalıcı olmaması. Kına ile çizim yapıldığında iki haftalık süreçte tekrar siliniyor. İnsanlar bu yüzden tercih ediyor." dedi.

- Çini boyarken el boyamaya geçti

Erdoğan, daha önce çini boyamacılığı yaptığını ama kınaya ilgiyi görerek bu işe başladığını anlatarak, şunları söyledi:

"Kınayla çizim yapmak benim için de eğlenceli oluyor. Kınayla insanların ellerine, kollarına çizim yapmayı seviyorum. Benim için ayrıca gelir kaynağı, güzel de para kazandırıyor. Çizecek olduğum motifin yoğunluğuna göre fiyat değişiyor. Kınanın şekline göre, 5 ila 30 lira arasında ücret alıyorum."

- Motifler kınayı cazip kılıyor

Eline kına ile geçici dövme yaptıran Ceren Uymaz, aslında kına yakmayı sevmediğini ancak motifler barındırdığında güzel gözüktüğünü kaydetti.

Zaman zaman kına ile koluna çeşitli uygulamalar yaptırdığını anlatan Uymaz, "Arkadaşlarım gördüğünde çok seviyorlar, güzel gözüktüğünü söylüyorlar. Genelde elimin üzerine çeşitli desenler çizdiriyorum." ifadelerini kullandı.

Bileğine nişanlısının adını yazdıran Yusuf Dernek de dövme yaptırmanın neredeyse 2 saat sürdüğünü ancak Hint kınasının yaklaşık 10 dakikada tamamlandığını belirterek, "Standartların dışında bir motifte dövmemin olmasını istedim. O yüzden nişanlımın ismi ile Arapça Elif, Vav harflerini yaptırdım. Böyle yaparak nişanlıma bir hediye sunmak istedim." dedi.

Elif Gül ise geçici dövmenin kalıcı dövmeye göre daha sağlıklı olduğuna inandığı için Hint kınasını tercih ettiğini, kentte gezinti yaparken gördükleri geçici dövme standında kızı ile kollarına çiçek yaptırdıklarını anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.