pendik escort bayan
ak

Turcas'tan Petrol Arama Ruhsatı Başvurusu

Spor 29.03.2017 - 11:03, Güncelleme: 29.03.2017 - 11:03
 

Turcas'tan Petrol Arama Ruhsatı Başvurusu

ANKARA (AA) - Turcas Petrol AŞ tarafından, Denizli il sınırları içinde petrol arama ruhsatı için başvuru yapıldığı bildirildi.Şirketten Kamuoyu Aydınlatma...

ANKARA (AA) - Turcas Petrol AŞ tarafından, Denizli il sınırları içinde petrol arama ruhsatı için başvuru yapıldığı bildirildi.Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Turcas'ın jeotermal alanında geliştirdiği arama-üretim bilgi birikimi ve tecrübesini kara sahalarında petrol arama faaliyetleriyle genişletmeyi hedeflediği belirtildi.Turcas'ın Denizli il sınırları içerisinde petrol arama ruhsatı için başvuru yaptığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Turcas Petrol AŞ, Denizli il sınırları içinde daha önceden yapılmış olan jeoloji ve hidrojeoloji etütlerinin verilerinden yararlanarak jeofizik etütler gerçekleştirmiş olduğu M-22A paftası için T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne petrol arama ruhsatı başvurusu gerçekleştirmiştir. Başvurumuz, ilgili makamlarca ön değerlendirme sürecini tamamlayarak, Resmi Gazete'de yayımlanmış olup 90 günlük askı süresi başlatılmıştır. Bu sürenin sonunda Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne ilgili mevzuat uyarınca bir iş ve yatırım programı sunulacaktır. Söz konusu programın uygun bulunması akabinde ve arama ruhsatının tesis edilmesi halinde, şirketimiz yönetim kurulunun alacağı karar doğrultusunda ilgili yatırıma başlanması planlanmaktadır."Ayrıca, şirketin yüzde 92 oranındaki bağlı ortaklığı Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim AŞ'nin Aydın'ın Kuyucak ilçesinde gerçekleştirdiği 8 başarılı arama-üretim sondajından sonra başlattığı 18 megavat kurulu gücündeki bir jeotermal santrali yatırımının da bu yılın son çeyreğinde devreye alınacağı kaydedildi.
ANKARA (AA) - Turcas Petrol AŞ tarafından, Denizli il sınırları içinde petrol arama ruhsatı için başvuru yapıldığı bildirildi.Şirketten Kamuoyu Aydınlatma...

ANKARA (AA) - Turcas Petrol AŞ tarafından, Denizli il sınırları içinde petrol arama ruhsatı için başvuru yapıldığı bildirildi.

Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Turcas'ın jeotermal alanında geliştirdiği arama-üretim bilgi birikimi ve tecrübesini kara sahalarında petrol arama faaliyetleriyle genişletmeyi hedeflediği belirtildi.

Turcas'ın Denizli il sınırları içerisinde petrol arama ruhsatı için başvuru yaptığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Turcas Petrol AŞ, Denizli il sınırları içinde daha önceden yapılmış olan jeoloji ve hidrojeoloji etütlerinin verilerinden yararlanarak jeofizik etütler gerçekleştirmiş olduğu M-22A paftası için T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne petrol arama ruhsatı başvurusu gerçekleştirmiştir. Başvurumuz, ilgili makamlarca ön değerlendirme sürecini tamamlayarak, Resmi Gazete'de yayımlanmış olup 90 günlük askı süresi başlatılmıştır. Bu sürenin sonunda Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne ilgili mevzuat uyarınca bir iş ve yatırım programı sunulacaktır. Söz konusu programın uygun bulunması akabinde ve arama ruhsatının tesis edilmesi halinde, şirketimiz yönetim kurulunun alacağı karar doğrultusunda ilgili yatırıma başlanması planlanmaktadır."

Ayrıca, şirketin yüzde 92 oranındaki bağlı ortaklığı Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim AŞ'nin Aydın'ın Kuyucak ilçesinde gerçekleştirdiği 8 başarılı arama-üretim sondajından sonra başlattığı 18 megavat kurulu gücündeki bir jeotermal santrali yatırımının da bu yılın son çeyreğinde devreye alınacağı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.