pendik escort bayan
ak

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin:

03.01.2017 - 16:13, Güncelleme: 03.01.2017 - 16:13
 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin:

"Öğrencinin kaldığı yer neresi olursa olsun ister kiralık bir daire, ister yurt, ister otel, buranın Milli Eğitim Bakanlığı ve valiliklerce denetlenmesi gerekmektedir"

KAYSERİ (AA) - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Öğrencinin kaldığı yer neresi olursa olsun ister kiralık bir daire, ister yurt, ister otel olsun buranın Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliklerce denetlenmesi gerekmektedir." dedi.Şahin, yaptığı açıklamada, daha önce de birlik olarak öğrenci rezidans ve apartlarının denetimsizliğine dikkat çektiklerini dile getirdi.Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda düzenlemeler yapıldığını belirten Şahin, bu kapsamda öğrencilere özel barınma hizmeti veren kurumlara iş yeri açma ve çalışma ruhsatının artık Bakanlıkça verileceğine dikkati çekti.Bakanlığın bu yetkisini valiliklere de verebileceğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:"Çağrımıza kulak verileceği umudu ile yine bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Öğrencinin kaldığı yer neresi olursa olsun ister kiralık bir daire, ister yurt, ister otel, buranın Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliklerce denetlenmesi gerekmektedir. Bazı otellerin öğrencilere barınma hizmeti de verdiğini biliyoruz. Bunlar da valilik tarafından denetlenmelidir. Bir öğrenci yurdunda yangın merdiveninden tutun, yemekhane, mutfak tesisatı, ısınma, güvenlik, personel, vergilendirme ve ruhsatlandırma gibi birçok gereklilik sıralanırken böyle de olması icap eder. Aynı işlemlerden bir tabela ismi ile kurtulma kurnazlığına son vermek gerekmektedir. Bu kanun ve çıkacak yönetmeliğin bu kurnazlığı sobelemesini bekliyoruz. Nerede kalırsa kalsın her öğrenci devletin denetiminde olma hakkına sahiptir."
"Öğrencinin kaldığı yer neresi olursa olsun ister kiralık bir daire, ister yurt, ister otel, buranın Milli Eğitim Bakanlığı ve valiliklerce denetlenmesi gerekmektedir"

KAYSERİ (AA) - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Öğrencinin kaldığı yer neresi olursa olsun ister kiralık bir daire, ister yurt, ister otel olsun buranın Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliklerce denetlenmesi gerekmektedir." dedi.

Şahin, yaptığı açıklamada, daha önce de birlik olarak öğrenci rezidans ve apartlarının denetimsizliğine dikkat çektiklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda düzenlemeler yapıldığını belirten Şahin, bu kapsamda öğrencilere özel barınma hizmeti veren kurumlara iş yeri açma ve çalışma ruhsatının artık Bakanlıkça verileceğine dikkati çekti.

Bakanlığın bu yetkisini valiliklere de verebileceğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Çağrımıza kulak verileceği umudu ile yine bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Öğrencinin kaldığı yer neresi olursa olsun ister kiralık bir daire, ister yurt, ister otel, buranın Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliklerce denetlenmesi gerekmektedir. Bazı otellerin öğrencilere barınma hizmeti de verdiğini biliyoruz. Bunlar da valilik tarafından denetlenmelidir. Bir öğrenci yurdunda yangın merdiveninden tutun, yemekhane, mutfak tesisatı, ısınma, güvenlik, personel, vergilendirme ve ruhsatlandırma gibi birçok gereklilik sıralanırken böyle de olması icap eder. Aynı işlemlerden bir tabela ismi ile kurtulma kurnazlığına son vermek gerekmektedir. Bu kanun ve çıkacak yönetmeliğin bu kurnazlığı sobelemesini bekliyoruz. Nerede kalırsa kalsın her öğrenci devletin denetiminde olma hakkına sahiptir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.