pendik escort bayan
ak

TÜDEMSAŞ cevher vagonunda seri üretime geçiyor

Spor 08.04.2016 - 17:02, Güncelleme: 08.04.2016 - 17:02
 

TÜDEMSAŞ cevher vagonunda seri üretime geçiyor

SİVAS'ta üretim yapan Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ), TSI belgeli talns tipi cevher vagonunun seri üretimine başlayacak.

SİVAS'ta üretim yapan Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ), TSI belgeli talns tipi cevher vagonunun seri üretimine başlayacak.TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, Sivas'ı yük vagonu üretim merkezi yapma hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Koçarslan, seri üretimine yakında başlayacakları "Talns" tipi cevher vagonuyla birlikte yapıkları Ar-Ge çalışmaları sayesinde 2015-18 yılları arasında, 12 tip vagon için TSI sertifikasyonunu tamamlayarak pazara sunmuş olacağız" dedi. Koçarslan, "Şu an projesi tamamen şirketimize ait olan ve üstü açılıp kapanabilen cevher vagonunun seri üretimine geçeceğiz. Bu vagonun üst ve yan kapakların otomatik olarak açılıp kapanmaktadır. Bunu sağlayabilmek için gerekli pnömatik sistemler yüzde 100 yerlidir. Bu vagonumuzun prototipi Eskişehir'de İstanbul Teknik Üniversitesi yetkilileri nezaretinde testlere tabi tutulmuş ve bu testlerden başarıyla geçmiştir. Hocalarımızın sunacağı teknik rapor sonrası resmi süreç tamamlanacak ve vagonumuzun seri üretimi aşamasına geçeceğiz. Seri üretim için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Şirketimizde sektörün değişen ve gelişen ihtiyaçları çerçevesinde, yeni ve teknolojik vagonların yerli olarak üretilmesi önceliğimizdir. Şu anda seri üretimini yaptığımız vagonlarda yerlilik oranımız yüzde 85'ler seviyesinde olup, bir kaç yıl içerisinde bu oran daha da artırmayı planlıyoruz" diye konuştu.2018 yılına kadar TÜDEMSAŞ'ta üretilecek TSI'lı 12 tip yük vagonu sayesinde Sivas'ın, yük vagonlarının üretim merkezi olmaya bir adım daha yaklaşacağını vurgulayan Genel Müdür Kocarslan, "Mevcut vagon onarım fabrikamıza ilave olarak 2015 yılı içerisinde faaliyete geçirdiğimiz ikinci vagon onarım fabrikası sayesinde yük vagonlarının bakım-onarımında merkezi olmuştur. Bu hedeflere ulaşabilmek adına yapılan yatırımlar sayesinde bölgemizde yeni istihdam alanları oluşturulmuş ve bölge insanına yeni iş kapıları açılmıştır" dedi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta üretim yapan Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ), TSI belgeli talns tipi cevher vagonunun seri üretimine başlayacak.

SİVAS'ta üretim yapan Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ), TSI belgeli talns tipi cevher vagonunun seri üretimine başlayacak.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, Sivas'ı yük vagonu üretim merkezi yapma hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Koçarslan, seri üretimine yakında başlayacakları "Talns" tipi cevher vagonuyla birlikte yapıkları Ar-Ge çalışmaları sayesinde 2015-18 yılları arasında, 12 tip vagon için TSI sertifikasyonunu tamamlayarak pazara sunmuş olacağız" dedi. Koçarslan, "Şu an projesi tamamen şirketimize ait olan ve üstü açılıp kapanabilen cevher vagonunun seri üretimine geçeceğiz. Bu vagonun üst ve yan kapakların otomatik olarak açılıp kapanmaktadır. Bunu sağlayabilmek için gerekli pnömatik sistemler yüzde 100 yerlidir. Bu vagonumuzun prototipi Eskişehir'de İstanbul Teknik Üniversitesi yetkilileri nezaretinde testlere tabi tutulmuş ve bu testlerden başarıyla geçmiştir. Hocalarımızın sunacağı teknik rapor sonrası resmi süreç tamamlanacak ve vagonumuzun seri üretimi aşamasına geçeceğiz. Seri üretim için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Şirketimizde sektörün değişen ve gelişen ihtiyaçları çerçevesinde, yeni ve teknolojik vagonların yerli olarak üretilmesi önceliğimizdir. Şu anda seri üretimini yaptığımız vagonlarda yerlilik oranımız yüzde 85'ler seviyesinde olup, bir kaç yıl içerisinde bu oran daha da artırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

2018 yılına kadar TÜDEMSAŞ'ta üretilecek TSI'lı 12 tip yük vagonu sayesinde Sivas'ın, yük vagonlarının üretim merkezi olmaya bir adım daha yaklaşacağını vurgulayan Genel Müdür Kocarslan, "Mevcut vagon onarım fabrikamıza ilave olarak 2015 yılı içerisinde faaliyete geçirdiğimiz ikinci vagon onarım fabrikası sayesinde yük vagonlarının bakım-onarımında merkezi olmuştur. Bu hedeflere ulaşabilmek adına yapılan yatırımlar sayesinde bölgemizde yeni istihdam alanları oluşturulmuş ve bölge insanına yeni iş kapıları açılmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

TÜDEMSAŞ cevher vagonunda seri üretime geçiyor

TÜDEMSAŞ cevher vagonunda seri üretime geçiyor

TÜDEMSAŞ cevher vagonunda seri üretime geçiyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.