pendik escort bayan
ak

Tübitak Bölge Finali

31.03.2017 - 16:23, Güncelleme: 31.03.2017 - 16:23
 

Tübitak Bölge Finali

SİVAS (AA) - Sivas'tan 3 projenin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Kayseri'de düzenlenen yarışmada birincilik elde...

SİVAS (AA) - Sivas'tan 3 projenin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Kayseri'de düzenlenen yarışmada birincilik elde ettiği bildirildi.Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK 48. Liseler Arası Araştırma Projeleri Bölge Finali Kayseri’de yapıldı. Sivas’tan 122 proje başvurusu yapılan bölge finaline 17 proje katılmaya hak kazanırken, 6 proje derece elde etti. Kayseri Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Kampüsünde gerçekleştirilen final ödül törenine, Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da katıldı. Ödül töreninde Sivas Fen Lisesi fizik alanında, Sivas Bilim Sanat Merkezi psikoloji alanında, Halis Gülle Anadolu Lisesi ise Türk Dili ve Edebiyatı alanında bölge birinciliği elde etti. Cumhuriyet Anadolu Lisesinin Türk Dili ve Edebiyatı alanında hazırladığı proje bölge ikincisi olurken, Karşıyaka Kız Meslek Lisesinin coğrafya alanında, Final Anadolu Lisesinin ise fizik alanında hazırladığı projeler bölge üçüncüsü oldu.Bölge finali ödül töreninde, derece elde eden okulları tebrik eden Altınsoy, Sivas'ta TÜBİTAK projelerinin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirtti. Elde ettikleri 6 derecenin 3'ünün birincilik olmasından dolayı mutlu olduklarını aktaran Altınsoy, şunları söyledi: "TÜBİTAK projeleri, hem ilimiz hem de ülkemiz açısından büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz bu projelerde elde ettikleri deneyimlerle hem kendilerini hem de ülkemizi geleceğe hazırlıyorlar. İnanıyorum ki burada altyapı oluşturan öğrencilerimiz geleceğin bilim adamları olacak. İlimizde TÜBİTAK projelerinin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Önümüzdeki yıl çok daha fazla sayıda proje ile ilimizi temsil edeceğiz." Altınsoy, bölgede birincilik elde eden projelerin Ankara’da gerçekleştirilecek final yarışmasına katılacaklarını belirterek, öğrencilere başarılar diledi.
SİVAS (AA) - Sivas'tan 3 projenin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Kayseri'de düzenlenen yarışmada birincilik elde...

SİVAS (AA) - Sivas'tan 3 projenin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Kayseri'de düzenlenen yarışmada birincilik elde ettiği bildirildi.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK 48. Liseler Arası Araştırma Projeleri Bölge Finali Kayseri’de yapıldı.

Sivas’tan 122 proje başvurusu yapılan bölge finaline 17 proje katılmaya hak kazanırken, 6 proje derece elde etti.

Kayseri Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Kampüsünde gerçekleştirilen final ödül törenine, Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da katıldı.

Ödül töreninde Sivas Fen Lisesi fizik alanında, Sivas Bilim Sanat Merkezi psikoloji alanında, Halis Gülle Anadolu Lisesi ise Türk Dili ve Edebiyatı alanında bölge birinciliği elde etti.

Cumhuriyet Anadolu Lisesinin Türk Dili ve Edebiyatı alanında hazırladığı proje bölge ikincisi olurken, Karşıyaka Kız Meslek Lisesinin coğrafya alanında, Final Anadolu Lisesinin ise fizik alanında hazırladığı projeler bölge üçüncüsü oldu.

Bölge finali ödül töreninde, derece elde eden okulları tebrik eden Altınsoy, Sivas'ta TÜBİTAK projelerinin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirtti.

Elde ettikleri 6 derecenin 3'ünün birincilik olmasından dolayı mutlu olduklarını aktaran Altınsoy, şunları söyledi:

"TÜBİTAK projeleri, hem ilimiz hem de ülkemiz açısından büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz bu projelerde elde ettikleri deneyimlerle hem kendilerini hem de ülkemizi geleceğe hazırlıyorlar. İnanıyorum ki burada altyapı oluşturan öğrencilerimiz geleceğin bilim adamları olacak. İlimizde TÜBİTAK projelerinin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Önümüzdeki yıl çok daha fazla sayıda proje ile ilimizi temsil edeceğiz."

Altınsoy, bölgede birincilik elde eden projelerin Ankara’da gerçekleştirilecek final yarışmasına katılacaklarını belirterek, öğrencilere başarılar diledi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.