pendik escort bayan
ak

Transpalet Nedir? Tartılı Transpalet Fiyatları

09.01.2018 - 11:39, Güncelleme: 09.01.2018 - 11:39
 

Transpalet Nedir? Tartılı Transpalet Fiyatları

Transpalet hakkında bilgi almak ve tartılı transpalet başta olmak üzere transpalet çeşitleri hakkında bilgi istiyorsanız ve ayrıca fiyatlarını merak ediyorsanız doğru sayfadasınız.

Gün geçmesin ki bir yenilik bir teknolojik gelişme meydana çıkmasın. Bu yenliklerden biri de taşımacılık sektöründe meydana gelmiştir. Taşımacılıkta en önemli ve en temel unsur zamandır. Zamanında teslim edilmeyen bir yük her zaman sıkıntı yaratır. Bu nedenle bir yandan taşıyıcı hızlı ve dikkatli olmalıdır, diğer yandan da yükleyen ve boşaltan kişiler dikkatli olmalıdır.Ağır yükler, paletlenmiş yükler ve bu tarz yükleri bir veya birkaç insanın yüklemesi zordur. Bu nedenle bu alanda bir buluşa ihtiyaç vardır. İşte bu noktada transpalet karşımıza çıkmaktadır. Transpalet türleri içerisinde ise en çok tartılı transpalet kullanılmaktadır.Tartılı Transpalet Nedir?Tahta paletlere yüklenmiş halde bulunan yükleri hidrolik pompa gücüyle kaldırmaya yarayan, araca yükleyen veya başka bir noktaya taşımaya yarayan aynı zamanda üzerinde yer alan tartı ile de kilogramını da gösteren cihazlara tartılı transpalet adı verilir. Ayrıca motorlu tipleri de vardır.Transpalet ÇeşitleriTransplaet kantarları 3 farklı yapıda karşımıza çıkmaktadır. İnsan kontrollü transpalet kantarları, yaya transpalet kantarları ve motorlu transpalet kantarları şeklinde karşımıza çıkıyor. Yapısı gereği önünde yer alan iki çatal ile paletleri altından kavrar ve yukarı kaldırarak taşıma işlemini başlatır. Yine yapısı gereği krikoya da benzemektedir.Diğer taraftan da geniş olarak transpalet çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;Standart Transpalet: Standart transpaletler 2000 kg kapasitelidir. Çelik konstrüksiyon olup kullanımı kolay ve basit yapılı olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda sızdırmaz hidrolik sistemleri bulunur.Yengeç Transpalet: Yengeç transpaletler, 2500 kg kapasiteli olup, normal transpalet olarak da kullanılabilmektedir. Dört yöne hareket edebilen bu kantarlar dar alan uzun yük taşıyabilmek için geliştirilmiştir.Frenli Transpalet: Frenli transpaletler, yengeç transpalet gibi 2500 kg kapasitelidir. Rampada kolay kullanım açısından fren bulunmaktadır. Hem ayarlanabilir hem de kilitlenebilir fren kolu bulunmaktadır.Akülü Transpalet: Elektronik hız kontrol sistemi bulunup uzun mesafe yük taşınması için idealdir. Çelik konstrüksüyona sahiptir. Ayrıca elektromanyetik fren bulunmaktadır.Tartı Sistemli Transpaletler: Bu paletler 2000 kg kapasitelidir. Tartım gösterge panelinde 6 karaktere kadar değer gösterilir. 1 kg ve üzerinde yük okuyabilirler. Ayrıca aküsünün 40 saate kadar çalışma süresi bulunur. Mobil tartı sistemi de bulunmaktadır. Diğer taraftan yazıcı ile çıktı alınabilir.Transpalet ÖzellikleriTartılı transpaletler yük taşıma amaçlı olup ağırlık da göstermektedir. Bu araçlara iterek değil çekerek kullanılmaktadır. Ani ve sert yapılacak manevralar hem yüke hem de kullanıcıya zarar verebilir. Transpalet ile taşınacak paletlerin yüksekliğinin en az 100 mm olması gerekmektedir.Baykon sitesinden transpaletler hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Transpalet hakkında bilgi almak ve tartılı transpalet başta olmak üzere transpalet çeşitleri hakkında bilgi istiyorsanız ve ayrıca fiyatlarını merak ediyorsanız doğru sayfadasınız.

Gün geçmesin ki bir yenilik bir teknolojik gelişme meydana çıkmasın. Bu yenliklerden biri de taşımacılık sektöründe meydana gelmiştir. Taşımacılıkta en önemli ve en temel unsur zamandır. Zamanında teslim edilmeyen bir yük her zaman sıkıntı yaratır. Bu nedenle bir yandan taşıyıcı hızlı ve dikkatli olmalıdır, diğer yandan da yükleyen ve boşaltan kişiler dikkatli olmalıdır.

Ağır yükler, paletlenmiş yükler ve bu tarz yükleri bir veya birkaç insanın yüklemesi zordur. Bu nedenle bu alanda bir buluşa ihtiyaç vardır. İşte bu noktada transpalet karşımıza çıkmaktadır. Transpalet türleri içerisinde ise en çok tartılı transpalet kullanılmaktadır.

Tartılı Transpalet Nedir?

Tahta paletlere yüklenmiş halde bulunan yükleri hidrolik pompa gücüyle kaldırmaya yarayan, araca yükleyen veya başka bir noktaya taşımaya yarayan aynı zamanda üzerinde yer alan tartı ile de kilogramını da gösteren cihazlara tartılı transpalet adı verilir. Ayrıca motorlu tipleri de vardır.

Transpalet Çeşitleri

Transplaet kantarları 3 farklı yapıda karşımıza çıkmaktadır. İnsan kontrollü transpalet kantarları, yaya transpalet kantarları ve motorlu transpalet kantarları şeklinde karşımıza çıkıyor. Yapısı gereği önünde yer alan iki çatal ile paletleri altından kavrar ve yukarı kaldırarak taşıma işlemini başlatır. Yine yapısı gereği krikoya da benzemektedir.

Diğer taraftan da geniş olarak transpalet çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Standart Transpalet: Standart transpaletler 2000 kg kapasitelidir. Çelik konstrüksiyon olup kullanımı kolay ve basit yapılı olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda sızdırmaz hidrolik sistemleri bulunur.

  • Yengeç Transpalet: Yengeç transpaletler, 2500 kg kapasiteli olup, normal transpalet olarak da kullanılabilmektedir. Dört yöne hareket edebilen bu kantarlar dar alan uzun yük taşıyabilmek için geliştirilmiştir.

  • Frenli Transpalet: Frenli transpaletler, yengeç transpalet gibi 2500 kg kapasitelidir. Rampada kolay kullanım açısından fren bulunmaktadır. Hem ayarlanabilir hem de kilitlenebilir fren kolu bulunmaktadır.

  • Akülü Transpalet: Elektronik hız kontrol sistemi bulunup uzun mesafe yük taşınması için idealdir. Çelik konstrüksüyona sahiptir. Ayrıca elektromanyetik fren bulunmaktadır.

  • Tartı Sistemli Transpaletler: Bu paletler 2000 kg kapasitelidir. Tartım gösterge panelinde 6 karaktere kadar değer gösterilir. 1 kg ve üzerinde yük okuyabilirler. Ayrıca aküsünün 40 saate kadar çalışma süresi bulunur. Mobil tartı sistemi de bulunmaktadır. Diğer taraftan yazıcı ile çıktı alınabilir.

Transpalet Özellikleri

Tartılı transpaletler yük taşıma amaçlı olup ağırlık da göstermektedir. Bu araçlara iterek değil çekerek kullanılmaktadır. Ani ve sert yapılacak manevralar hem yüke hem de kullanıcıya zarar verebilir. Transpalet ile taşınacak paletlerin yüksekliğinin en az 100 mm olması gerekmektedir.

Baykon sitesinden transpaletler hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.