pendik escort bayan
ak

- Tobb Yönetim Kurulu Üyesi Ve Kayso Başkanı Mehmet Büyüksimitci:

Spor 15.08.2018 - 14:03, Güncelleme: 15.08.2018 - 14:03
 

- Tobb Yönetim Kurulu Üyesi Ve Kayso Başkanı Mehmet Büyüksimitci:

"Ülke olarak olmazsa olmazımız üretim ve ihracat. Üretimi, ihracatı ve katma değeri artırmalı, ithal ettiğimiz ürünleri azaltmalıyız"

KAYSERİ (AA) - TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye'nin sanayicilere bu dönemde çok ihtiyacının olduğunu belirterek, "Ülke olarak olmazsa olmazımız üretim ve ihracat" dedi.Büyüksimitci, odalarının konferans salonunda meslek komitelerine yönelik düzenlenen, Genişletilmiş Meslek Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, yükselen döviz kurlarından daha az etkilenmek için özellikle üretim, ihracat ve markalaşma konularına ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynanmaya çalışıldığını ifade eden Büyüksimitci, Türkiye'nin ekonomik saldırı altında olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:"Hükümetimizin açıklamış olduğu yeni ekonomik paketin başarılı olacağına inancımız ve desteğimiz tamdır. Sanayici ve iş adamlarımızın bu süreçte panik olmadan işlerine daha iyi sarılmalıdır. Ülkemizin bu dönemde sanayicilerimize daha çok ihtiyacı var. Ülke olarak olmazsa olmazımız üretim ve ihracat. Üretimi, ihracatı ve katma değeri artırmalı, ithal ettiğimiz ürünleri azaltmalıyız. İnşallah hep birlikte, devleti ile milleti ile çalışıp, çabalayıp bu sorunların üstesinden geleceğiz. Bir kez daha Türk milletine oyun kuranların oyununu bozacağız."Sanayicilerin en büyük sorunlarının başında nitelikli eleman sıkıntısı olduğunu belirten Büyüksimitci, "Bir milyonu aşan gencimiz KPSS sınavlarına girdi. Devlet eleman alımını bırakmadığı sürece, sanayiciler olarak bizim kalifiye eleman konusunda her zaman sıkıntımız olacaktır. Eğitim sistemimizi kökten yenilemeliyiz. Teknik okulların cazibesini artırmamız lazım. Mevut teknik liselerden çıkan birçok gencimiz heba oluyor. İş var çalışacak eleman bulamıyoruz. TOBB bünyesinde meslek liseleri ile ilgili bir proje hazırladık. İnşallah hayata geçirebilirsek, eleman sorununu çözmüş oluruz." ifadelerini kullandı.
"Ülke olarak olmazsa olmazımız üretim ve ihracat. Üretimi, ihracatı ve katma değeri artırmalı, ithal ettiğimiz ürünleri azaltmalıyız"

KAYSERİ (AA) - TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye'nin sanayicilere bu dönemde çok ihtiyacının olduğunu belirterek, "Ülke olarak olmazsa olmazımız üretim ve ihracat" dedi.

Büyüksimitci, odalarının konferans salonunda meslek komitelerine yönelik düzenlenen, Genişletilmiş Meslek Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, yükselen döviz kurlarından daha az etkilenmek için özellikle üretim, ihracat ve markalaşma konularına ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynanmaya çalışıldığını ifade eden Büyüksimitci, Türkiye'nin ekonomik saldırı altında olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin açıklamış olduğu yeni ekonomik paketin başarılı olacağına inancımız ve desteğimiz tamdır. Sanayici ve iş adamlarımızın bu süreçte panik olmadan işlerine daha iyi sarılmalıdır. Ülkemizin bu dönemde sanayicilerimize daha çok ihtiyacı var. Ülke olarak olmazsa olmazımız üretim ve ihracat. Üretimi, ihracatı ve katma değeri artırmalı, ithal ettiğimiz ürünleri azaltmalıyız. İnşallah hep birlikte, devleti ile milleti ile çalışıp, çabalayıp bu sorunların üstesinden geleceğiz. Bir kez daha Türk milletine oyun kuranların oyununu bozacağız."

Sanayicilerin en büyük sorunlarının başında nitelikli eleman sıkıntısı olduğunu belirten Büyüksimitci, "Bir milyonu aşan gencimiz KPSS sınavlarına girdi. Devlet eleman alımını bırakmadığı sürece, sanayiciler olarak bizim kalifiye eleman konusunda her zaman sıkıntımız olacaktır. Eğitim sistemimizi kökten yenilemeliyiz. Teknik okulların cazibesini artırmamız lazım. Mevut teknik liselerden çıkan birçok gencimiz heba oluyor. İş var çalışacak eleman bulamıyoruz. TOBB bünyesinde meslek liseleri ile ilgili bir proje hazırladık. İnşallah hayata geçirebilirsek, eleman sorununu çözmüş oluruz." ifadelerini kullandı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.