pendik escort bayan
ak

Tıp Eğitiminde Beden Bağışının Önemi

02.11.2017 - 15:33, Güncelleme: 02.11.2017 - 15:33
 

Tıp Eğitiminde Beden Bağışının Önemi

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Büyükmumcu, "Ülkemizde beden bağışının...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Büyükmumcu, "Ülkemizde beden bağışının arttırılmasını amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.Büyükmumcu, yaptığı yazılı açıklamada, beden bağışının tıp eğitimi için önemine değindi.Beden Bağışının arttırılması, farkındalığın yerleşmesi, anatomi biliminin öneminin anlatılması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Büyükmumcu, şunları kaydetti:"NEÜ Meram Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı olarak fakülte içerisinde konu ile ilgili toplantı ve seminerler düzenledik. Ayrıca Fakültemiz Anatomi Anabilim Dalı laboratuvarında kadavra olarak kullanılmak üzere son iki yıl içinde iki vatandaşımız bedenini bağışladı. Gerçek vücutlar üzerinde çalışarak eğitim alacak olan geleceğin doktorlarının iyi yetişmeleri için yeterli sayıda kadavranın bulunması gerekmektedir. Bunun için beden bağışı çok önemlidir. Ülkemizde beden bağışının arttırılmasını amaçlıyoruz."
KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Büyükmumcu, "Ülkemizde beden bağışının...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Büyükmumcu, "Ülkemizde beden bağışının arttırılmasını amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Büyükmumcu, yaptığı yazılı açıklamada, beden bağışının tıp eğitimi için önemine değindi.

Beden Bağışının arttırılması, farkındalığın yerleşmesi, anatomi biliminin öneminin anlatılması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Büyükmumcu, şunları kaydetti:

"NEÜ Meram Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı olarak fakülte içerisinde konu ile ilgili toplantı ve seminerler düzenledik. Ayrıca Fakültemiz Anatomi Anabilim Dalı laboratuvarında kadavra olarak kullanılmak üzere son iki yıl içinde iki vatandaşımız bedenini bağışladı.

Gerçek vücutlar üzerinde çalışarak eğitim alacak olan geleceğin doktorlarının iyi yetişmeleri için yeterli sayıda kadavranın bulunması gerekmektedir. Bunun için beden bağışı çok önemlidir. Ülkemizde beden bağışının arttırılmasını amaçlıyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.