pendik escort bayan
ak

Tikav Ve Akfen, Okul Öncesi Eğitimin Önemini Anlattı

Spor 02.03.2017 - 14:28, Güncelleme: 02.03.2017 - 14:28
 

Tikav Ve Akfen, Okul Öncesi Eğitimin Önemini Anlattı

TİKAV ve Akfen Yenilenebilir Enerji iş birliğiyle yürütülen "Evde Okullu Olduk Projesi"nin ikinci ve üçüncü etabı Muğla'nın Ula ve Seydikemer ilçelerinde gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Akfen Yenilenebilir Enerji iş birliğiyle yürütülen "Evde Okullu Olduk Projesi"nin ikinci ve üçüncü çalışması Muğla'da yapıldı.Akfen açıklamasına göre, TİKAV ile Akfen Yenilenebilir Enerji'nin okul öncesi eğitimin önemini anlattığı Evde Okullu Olduk Projesi'nin ikinci ve üçüncü etabı sırasıyla 23-24 Şubat tarihlerinde Muğla ilinde Akfen Kavakçalı HES İşletmesinin bulunduğu Ula İlçesi Kavakçalı Mahallesinde ve Akfen Sekiyaka HES İşletmesinin bulunduğu Seydikemer İlçesi Söğütlüdere Mahallesinde gerçekleştirildi.Türkiye'de 15 farklı lokasyonda gerçekleşecek projenin ilk çalışmasında 26 kişiye ulaşılmıştı. Muğla Ula İlçesinde 21 ve Seydikemer İlçesinde 35 kişi olmak üzere çalışmalarda toplam 82 kişiye ulaşıldı.Proje, Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'ye bağlı hidroelektrik ve güneş enerjisi santrallerinin bulunduğu kırsal bölgelerde ikamet eden ve 0-6 yaş grubu çocuk sahibi olan kadınların katılımında gerçekleştiriliyor. Projeyle 0-6 yaş aralığındaki çocukların gelişimine destek olmak ve ebeveynlere okul öncesi eğitimin önemini anlatmak amaçlanıyor.Evde Okullu Olduk Projesi kapsamında daha sağlıklı bireyler yetiştirebilmek için eğitimin yalnızca okula bırakılmaması vurgulanarak evde çocuklarla verimli vakit geçirmenin önemi ele alınıyor.- Anneler için okul öncesi etkinlik atölyesiProje doğrultusunda annelere 0-6 yaş grubu çocukların muayene ve aşı takvimleri, beslenme sağlığı ve ev kazaları hakkında bilgi verilerek çocuklarla nitelikli zaman geçirebilmek ve onların gelişim süreçlerine destek olabilmek için evde bulunan malzemelerle ev içi okul öncesi etkinlik atölyesi çalışması yapılıyor.Daha sağlıklı bireyler yetiştirilmesini, aile içi iletişimin güçlendirilmesini, Türkiye'de yaygınlaştırılmaya çalışılan okul öncesi eğitim çalışmalarına destek vermeyi amaçlayan proje kapsamında toplam bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.0-6 yaş grubu çocukları olan anneleri kapsayan proje, Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ bünyesinde yatırımları yapılan Otluca HES (Anamur, Mersin), Sırma HES (Bozdoğan, Aydın), Sekiyaka HES (Seydikemer, Muğla), Demirciler HES (Kale, Denizli), Kavakçalı HES (Ula, Muğla), Gelinkaya HES (Ilıca, Erzurum), Saraçbendi HES (Gemerek, Sivas), Çamlıca HES (Yahyalı, Kayseri), Doruk HES (Dereli, Giresun), Yağmur HES (Sürmene, Trabzon), Çalıkobası HES (Giresun, Bulancak), Yeşilvadi GES (Acıpayam, Denizli), Yaysun GES (Ereğli, Konya), Solentegre GES (Elazığ) ve Doğançay HES (Sakarya) işletmelerinin bulunduğu toplam 15 lokasyonda uygulanacak.
TİKAV ve Akfen Yenilenebilir Enerji iş birliğiyle yürütülen "Evde Okullu Olduk Projesi"nin ikinci ve üçüncü etabı Muğla'nın Ula ve Seydikemer ilçelerinde gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Akfen Yenilenebilir Enerji iş birliğiyle yürütülen "Evde Okullu Olduk Projesi"nin ikinci ve üçüncü çalışması Muğla'da yapıldı.

Akfen açıklamasına göre, TİKAV ile Akfen Yenilenebilir Enerji'nin okul öncesi eğitimin önemini anlattığı Evde Okullu Olduk Projesi'nin ikinci ve üçüncü etabı sırasıyla 23-24 Şubat tarihlerinde Muğla ilinde Akfen Kavakçalı HES İşletmesinin bulunduğu Ula İlçesi Kavakçalı Mahallesinde ve Akfen Sekiyaka HES İşletmesinin bulunduğu Seydikemer İlçesi Söğütlüdere Mahallesinde gerçekleştirildi.

Türkiye'de 15 farklı lokasyonda gerçekleşecek projenin ilk çalışmasında 26 kişiye ulaşılmıştı. Muğla Ula İlçesinde 21 ve Seydikemer İlçesinde 35 kişi olmak üzere çalışmalarda toplam 82 kişiye ulaşıldı.

Proje, Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'ye bağlı hidroelektrik ve güneş enerjisi santrallerinin bulunduğu kırsal bölgelerde ikamet eden ve 0-6 yaş grubu çocuk sahibi olan kadınların katılımında gerçekleştiriliyor. Projeyle 0-6 yaş aralığındaki çocukların gelişimine destek olmak ve ebeveynlere okul öncesi eğitimin önemini anlatmak amaçlanıyor.

Evde Okullu Olduk Projesi kapsamında daha sağlıklı bireyler yetiştirebilmek için eğitimin yalnızca okula bırakılmaması vurgulanarak evde çocuklarla verimli vakit geçirmenin önemi ele alınıyor.


- Anneler için okul öncesi etkinlik atölyesi


Proje doğrultusunda annelere 0-6 yaş grubu çocukların muayene ve aşı takvimleri, beslenme sağlığı ve ev kazaları hakkında bilgi verilerek çocuklarla nitelikli zaman geçirebilmek ve onların gelişim süreçlerine destek olabilmek için evde bulunan malzemelerle ev içi okul öncesi etkinlik atölyesi çalışması yapılıyor.

Daha sağlıklı bireyler yetiştirilmesini, aile içi iletişimin güçlendirilmesini, Türkiye'de yaygınlaştırılmaya çalışılan okul öncesi eğitim çalışmalarına destek vermeyi amaçlayan proje kapsamında toplam bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

0-6 yaş grubu çocukları olan anneleri kapsayan proje, Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ bünyesinde yatırımları yapılan Otluca HES (Anamur, Mersin), Sırma HES (Bozdoğan, Aydın), Sekiyaka HES (Seydikemer, Muğla), Demirciler HES (Kale, Denizli), Kavakçalı HES (Ula, Muğla), Gelinkaya HES (Ilıca, Erzurum), Saraçbendi HES (Gemerek, Sivas), Çamlıca HES (Yahyalı, Kayseri), Doruk HES (Dereli, Giresun), Yağmur HES (Sürmene, Trabzon), Çalıkobası HES (Giresun, Bulancak), Yeşilvadi GES (Acıpayam, Denizli), Yaysun GES (Ereğli, Konya), Solentegre GES (Elazığ) ve Doğançay HES (Sakarya) işletmelerinin bulunduğu toplam 15 lokasyonda uygulanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.