pendik escort bayan
ak

Tibkm Projesi Cumhurbaşkanlığı Himayesinde

Spor 16.02.2018 - 12:03, Güncelleme: 16.02.2018 - 12:03
 

Tibkm Projesi Cumhurbaşkanlığı Himayesinde

TÜBA'nın 2014'te başlattığı Türk-İslam Bilim Kültür Mirası Projesi Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) 2014 yılında başlattığı Türk-İslam Bilim Kültür Mirası (TİBKM) Projesi Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı. TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kalkınma Bakanlığının mali desteğiyle yürütülen proje kapsamında, Türk-İslam medeniyet havzasında üretilen Osmanlı Türkçesi, Arapça, Farsça ve diğer Türk lehçelerinde yazılmış 100 eserin bilim dünyasına ve gelecek kuşaklara kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi. TİBKM Projesi'nin Cumhurbaşkanlığı himayesine alındığı bildirildi.Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TÜBA Başkanı Ahmet Cevat Acar, projeyle, zengin bilim ve kültür mirasına ait çeşitli bilim alanlarında yazılmış eserlerin çeviri yazı, tıpkıbasım veya çevirileri ve tahkikleri yapılarak bilim dünyasına ve gelecek kuşaklara kazandırıldığını ifade etti.TÜBA'nın "bilim insanlığını özendirme ve bilimsel anlayışı yaygınlaştırma" işlevleri doğrultusunda yürütülen projenin Türkiye'nin bilimsel ve topyekün gelişimi için gerek duyulan milli bilinç, özgüven ve motivasyona katkı bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Acar, şunları kaydetti:"Sayın Cumhurbaşkanımızın başlangıcından beri ön yazılarıyla onurlandırdıkları TİBKM Projemizin Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması, Akademimiz ve bilim insanlarımız bakımından ayrıca büyük bir onur ve motivasyon kaynağı olmuştur. Bu proje yanında TÜBA Ödül törenlerimiz de 2015'ten beri Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştirilmektedir. TÜBA ve bilim camiamız bakımından çok değerli yüksek teveccüh ve himayeleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kalbi şükranlarımızı arz ediyorum. Bu eserlerin bilim dünyasına kazandırılmasında emek ve katkısı olan bilim insanlarımıza ve tüm paydaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum."TİBKM Projesi kapsamında şimdiye kadar tamamlanan 20 eserin yanında, aralarında İskendername, Kitabü'l-Menamat, Sofracı Divanı, Asarı Bakiye, Enveri Tarihi'nin yer aldığı eserlerin de bilim dünyasına kazandırılacağı bildirildi.
TÜBA'nın 2014'te başlattığı Türk-İslam Bilim Kültür Mirası Projesi Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) 2014 yılında başlattığı Türk-İslam Bilim Kültür Mirası (TİBKM) Projesi Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı.

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kalkınma Bakanlığının mali desteğiyle yürütülen proje kapsamında, Türk-İslam medeniyet havzasında üretilen Osmanlı Türkçesi, Arapça, Farsça ve diğer Türk lehçelerinde yazılmış 100 eserin bilim dünyasına ve gelecek kuşaklara kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi.

TİBKM Projesi'nin Cumhurbaşkanlığı himayesine alındığı bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TÜBA Başkanı Ahmet Cevat Acar, projeyle, zengin bilim ve kültür mirasına ait çeşitli bilim alanlarında yazılmış eserlerin çeviri yazı, tıpkıbasım veya çevirileri ve tahkikleri yapılarak bilim dünyasına ve gelecek kuşaklara kazandırıldığını ifade etti.

TÜBA'nın "bilim insanlığını özendirme ve bilimsel anlayışı yaygınlaştırma" işlevleri doğrultusunda yürütülen projenin Türkiye'nin bilimsel ve topyekün gelişimi için gerek duyulan milli bilinç, özgüven ve motivasyona katkı bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın başlangıcından beri ön yazılarıyla onurlandırdıkları TİBKM Projemizin Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması, Akademimiz ve bilim insanlarımız bakımından ayrıca büyük bir onur ve motivasyon kaynağı olmuştur. Bu proje yanında TÜBA Ödül törenlerimiz de 2015'ten beri Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştirilmektedir. TÜBA ve bilim camiamız bakımından çok değerli yüksek teveccüh ve himayeleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kalbi şükranlarımızı arz ediyorum. Bu eserlerin bilim dünyasına kazandırılmasında emek ve katkısı olan bilim insanlarımıza ve tüm paydaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum."

TİBKM Projesi kapsamında şimdiye kadar tamamlanan 20 eserin yanında, aralarında İskendername, Kitabü'l-Menamat, Sofracı Divanı, Asarı Bakiye, Enveri Tarihi'nin yer aldığı eserlerin de bilim dünyasına kazandırılacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.