pendik escort bayan
ak

Tesk'ten Yoksullarla Dayanışma Haftası Mesajı

Spor 13.12.2017 - 11:58, Güncelleme: 13.12.2017 - 11:58
 

Tesk'ten Yoksullarla Dayanışma Haftası Mesajı

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Yoksulluğun önüne geçmek ve gelir dağılımındaki dengesizlikleri azaltmak için genetik kodlarımızdan gelen dayanışma kültürünü artırmalıyız"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yoksulluğun önüne geçmek ve gelir dağılımındaki dengesizlikleri azaltmak için genetik kodlarımızdan gelen dayanışma kültürünü artırmalıyız." ifadesini kullandı. Palandöken, Yoksullarla Dayanışma Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, esnafın, toplumsal dayanışmada çok büyük rolü bulunduğunu belirtti.Yoksulluğun önüne geçmek ve gelir dağılımındaki dengesizlikleri azaltmanın, halkın genetik kodlarından gelen dayanışma kültürünü artırmayla mümkün olacağını ifade eden Palandöken, Ahilik kültüründen gelen esnaf ve sanatkarların yoksullarla dayanışmada önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Palandöken, "900 yıllık Ahilik geleneğini benimseyen esnaf ve sanatkarlar, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilemektedirler. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' felsefesiyle hareket eden esnaf ve sanatkarımızdan kimin dükkanına gitseniz, 'Ben siftah yaptım, yan komşum siftah yapmadı, ondan al' sözünü duyarsınız." değerlendirmesinde bulundu.Esnafın veresiye defterinin halen önemli olduğunu vurgulayan Palandöken şunları kaydetti:"Alım gücü olmayan vatandaşlarımızın yardımına her zaman mahallenin bakkalı, manavı, kasabı koşmuştur. Çünkü Ahilik felsefesini benimseyenlerin eli, sofrası, kapısı her zaman açıktır. Esnaf ve sanatkar camiası olarak yoksullarla dayanışmada üzerimize düşen görevi her zaman sürdüreceğiz."
TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Yoksulluğun önüne geçmek ve gelir dağılımındaki dengesizlikleri azaltmak için genetik kodlarımızdan gelen dayanışma kültürünü artırmalıyız"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yoksulluğun önüne geçmek ve gelir dağılımındaki dengesizlikleri azaltmak için genetik kodlarımızdan gelen dayanışma kültürünü artırmalıyız." ifadesini kullandı.

Palandöken, Yoksullarla Dayanışma Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, esnafın, toplumsal dayanışmada çok büyük rolü bulunduğunu belirtti.

Yoksulluğun önüne geçmek ve gelir dağılımındaki dengesizlikleri azaltmanın, halkın genetik kodlarından gelen dayanışma kültürünü artırmayla mümkün olacağını ifade eden Palandöken, Ahilik kültüründen gelen esnaf ve sanatkarların yoksullarla dayanışmada önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Palandöken, "900 yıllık Ahilik geleneğini benimseyen esnaf ve sanatkarlar, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilemektedirler. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' felsefesiyle hareket eden esnaf ve sanatkarımızdan kimin dükkanına gitseniz, 'Ben siftah yaptım, yan komşum siftah yapmadı, ondan al' sözünü duyarsınız." değerlendirmesinde bulundu.

Esnafın veresiye defterinin halen önemli olduğunu vurgulayan Palandöken şunları kaydetti:

"Alım gücü olmayan vatandaşlarımızın yardımına her zaman mahallenin bakkalı, manavı, kasabı koşmuştur. Çünkü Ahilik felsefesini benimseyenlerin eli, sofrası, kapısı her zaman açıktır. Esnaf ve sanatkar camiası olarak yoksullarla dayanışmada üzerimize düşen görevi her zaman sürdüreceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.