pendik escort bayan
ak

Tesk'ten "Mesleki Eğitim" Vurgusu

Spor 18.06.2019 - 10:38, Güncelleme: 18.06.2019 - 10:38
 

Tesk'ten "Mesleki Eğitim" Vurgusu

TESK Başkanı Bendevi Palandöken:- "TÜİK verilerine göre yüzde 25,2 olan genç işsizlik oranı ancak mesleki eğitimle düşer. Çünkü en iyi okullarda okumak kadar bir zanaat öğrenmek, mesleki teknik eğitim almak da önemlidir"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TÜİK tarafından yüzde 25,2 olarak açıklanan genç işsizlik oranının ancak mesleki eğitimle düşeceğini belirterek, "Çünkü en iyi okullarda okumak kadar, bir zanaat öğrenmek ve mesleki teknik eğitim almak da önemlidir." ifadesini kullandı. Palandöken, yazılı açıklamasında, işsizliğin artmaması için gençleri mesleki eğitime yönlendirmek gerektiğini bildirdi. TÜİK verilerine göre yüzde 25,2 olan genç işsizlik oranının ancak mesleki eğitimle düşebileceğine dikkati çeken Palandöken, "Çünkü en iyi okullarda okumak kadar, bir zanaat öğrenmek ve mesleki teknik eğitim almak da önemlidir." değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, nitelikli eleman açığının ancak mesleki eğitimle giderilebileceğini belirterek, şunları kaydetti:"Birçok sektörün, esnafımızın, sanayicimizin ihtiyacı olan ara elemanlar mesleki eğitim ile karşılanır. Ahilik kültürünün devam etmesi, işsizliğin azalması, ekonominin ara eleman açığının kapatılması için mesleki eğitimin kalitesi artırılmalı ve gençler mesleki eğitime yönlendirilmeli. Mesleki eğitimin öneminin her zaman altını çiziyor ve bu konuda Konfederasyon olarak desteğimizi sağlıyor, çalışmalarımızı yapıyoruz."
TESK Başkanı Bendevi Palandöken:- "TÜİK verilerine göre yüzde 25,2 olan genç işsizlik oranı ancak mesleki eğitimle düşer. Çünkü en iyi okullarda okumak kadar bir zanaat öğrenmek, mesleki teknik eğitim almak da önemlidir"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TÜİK tarafından yüzde 25,2 olarak açıklanan genç işsizlik oranının ancak mesleki eğitimle düşeceğini belirterek, "Çünkü en iyi okullarda okumak kadar, bir zanaat öğrenmek ve mesleki teknik eğitim almak da önemlidir." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, işsizliğin artmaması için gençleri mesleki eğitime yönlendirmek gerektiğini bildirdi.

TÜİK verilerine göre yüzde 25,2 olan genç işsizlik oranının ancak mesleki eğitimle düşebileceğine dikkati çeken Palandöken, "Çünkü en iyi okullarda okumak kadar, bir zanaat öğrenmek ve mesleki teknik eğitim almak da önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, nitelikli eleman açığının ancak mesleki eğitimle giderilebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Birçok sektörün, esnafımızın, sanayicimizin ihtiyacı olan ara elemanlar mesleki eğitim ile karşılanır. Ahilik kültürünün devam etmesi, işsizliğin azalması, ekonominin ara eleman açığının kapatılması için mesleki eğitimin kalitesi artırılmalı ve gençler mesleki eğitime yönlendirilmeli. Mesleki eğitimin öneminin her zaman altını çiziyor ve bu konuda Konfederasyon olarak desteğimizi sağlıyor, çalışmalarımızı yapıyoruz."





Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.