pendik escort bayan
ak

Tesk'ten "Konut Kredisi Faizleri Düşürülsün" Talebi

Spor 21.04.2019 - 12:08, Güncelleme: 21.04.2019 - 12:08
 

Tesk'ten "Konut Kredisi Faizleri Düşürülsün" Talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:- "Özel bankalar konut kredi faizlerini kamu bankaları gibi düşük tutmalı"- "Müteahhitler de konut fiyatlarında indirime gitmeli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, özel bankalardan, konut kredisi faizlerini kamu bankaları gibi düşük tutmalarını istedi.Palandöken, yazılı açıklamasında, konut satışlarının azalmasının kredi faizlerinin yüksek olmasına bağlı olduğunu belirtti.Bankaların konut kredisini ödeyemeyen vatandaşların evini almak yerine, alacaklarını yapılandırma ile tahsil etmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, özel bankalardan, konut kredisi faizlerini kamu bankaları gibi düşürmelerini istedi.Palandöken, kamu bankalarının 1,45’lerde seyreden faiz oranının özel bankalarda 2,50’ye kadar ulaşabildiğine dikkati çekerek, konut kredi faizlerinin yüksek olmasının, inşaat sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerde daralma meydana getirdiğini belirtti. Palandöken, "Özel bankalar kamu bankaları gibi faizleri düşürerek, müteahhitler de konut stokunun azalması için konut fiyatlarını aşağı çekerek elini taşın altına koymalı.” ifadesini kullandı.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:- "Özel bankalar konut kredi faizlerini kamu bankaları gibi düşük tutmalı"- "Müteahhitler de konut fiyatlarında indirime gitmeli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, özel bankalardan, konut kredisi faizlerini kamu bankaları gibi düşük tutmalarını istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, konut satışlarının azalmasının kredi faizlerinin yüksek olmasına bağlı olduğunu belirtti.

Bankaların konut kredisini ödeyemeyen vatandaşların evini almak yerine, alacaklarını yapılandırma ile tahsil etmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, özel bankalardan, konut kredisi faizlerini kamu bankaları gibi düşürmelerini istedi.

Palandöken, kamu bankalarının 1,45’lerde seyreden faiz oranının özel bankalarda 2,50’ye kadar ulaşabildiğine dikkati çekerek, konut kredi faizlerinin yüksek olmasının, inşaat sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerde daralma meydana getirdiğini belirtti. Palandöken, "Özel bankalar kamu bankaları gibi faizleri düşürerek, müteahhitler de konut stokunun azalması için konut fiyatlarını aşağı çekerek elini taşın altına koymalı.” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.