pendik escort bayan
ak

Tesk'ten Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Sağlık Hizmeti Önerisi

30.12.2018 - 10:23, Güncelleme: 30.12.2018 - 10:23
 

Tesk'ten Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Sağlık Hizmeti Önerisi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:- "Emekli olabilmek için sigortalı olma koşulunu sağlayan ve prim gün sayısını doldurarak yaşı bekleyenler sağlık hizmetinden faydalanabilmeli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Emekli olabilmek için sigortalı olma koşulunu sağlayan ve prim gün sayısını doldurarak yaşı bekleyenler sağlık hizmetinden faydalanabilmeli." ifadesini kullandı.Palandöken, yazılı açıklamasında, emeklilikte sosyal devlet ilkesinin esas alınması gerektiğini belirtti.Başta esnaf ve sanatkar olmak üzere emeklilik için yaş haddini bekleyen çok sayıda kişiyle ailelerinin mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Emekli olabilmek için sigortalı olma koşulunu sağlayan ve prim gün sayısını doldurarak yaşı bekleyenler sağlık hizmetinden faydalanabilmeli. Yaşı beklerken çalışmayanlar ücretsiz sağlık hizmeti alabilmeli. Bu süreçte, çalışanlardan sağlık primi alınmalı." değerlendirmesinde bulundu.Palandöken, öte yandan esnaf ve sanatkarlara sadece yatarak tedavilerde değil, rapora dayanan hastalık ve ayakta tedavilerde de geçici iş göremezlik ödeneği verilmesini talep etti.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:- "Emekli olabilmek için sigortalı olma koşulunu sağlayan ve prim gün sayısını doldurarak yaşı bekleyenler sağlık hizmetinden faydalanabilmeli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Emekli olabilmek için sigortalı olma koşulunu sağlayan ve prim gün sayısını doldurarak yaşı bekleyenler sağlık hizmetinden faydalanabilmeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, emeklilikte sosyal devlet ilkesinin esas alınması gerektiğini belirtti.

Başta esnaf ve sanatkar olmak üzere emeklilik için yaş haddini bekleyen çok sayıda kişiyle ailelerinin mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Emekli olabilmek için sigortalı olma koşulunu sağlayan ve prim gün sayısını doldurarak yaşı bekleyenler sağlık hizmetinden faydalanabilmeli. Yaşı beklerken çalışmayanlar ücretsiz sağlık hizmeti alabilmeli. Bu süreçte, çalışanlardan sağlık primi alınmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, öte yandan esnaf ve sanatkarlara sadece yatarak tedavilerde değil, rapora dayanan hastalık ve ayakta tedavilerde de geçici iş göremezlik ödeneği verilmesini talep etti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.