pendik escort bayan
ak

Tesk'ten Çocuk İşçiliğiyle Mücadeleye Destek

Spor 17.01.2018 - 11:58, Güncelleme: 17.01.2018 - 11:58
 

Tesk'ten Çocuk İşçiliğiyle Mücadeleye Destek

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "UNICEF iş birliğinde hazırladığımız, 10 ilde yürütülecek programla çocuk işçiliğine 'dur' diyeceğiz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde hazırladıkları ve 10 ilde yürütecekleri programla çocuk işçiliğine 'dur' diyeceklerini ifade etti.Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2018'i çocuk işçiliğiyle mücadele yılı ilan ettiğini hatırlattı.Ülkenin en hassas konulardan birinin çocuk işçiliği olduğuna işaret eden Palandöken, "Çalışan çocukların okula devamsızlığının takibi için milli eğitim müdürlükleri bünyesinde birimler oluşturulacak. Çocuk işçiliği ihbarlarında 155 Polis ve 156 Jandarma İmdat hattının kullanılması konusunda kamuoyu bilgilendirilecek." ifadesini kullandı.Palandöken, okul yöneticilerinin çalışan çocukların ailelerine ulaşmaları için de alternatif yöntemler oluşturulacağını belirtti.Çocuk işçiliğiyle mücadelede farkındalığı artırmak ve mesleki eğitimi teşvik etmek için kendilerinin de UNICEF iş birliğinde bir program hazırladıklarını bildiren Palandöken, şunları kaydetti:"UNICEF iş birliğinde hazırladığımız, 10 ilde yürütülecek programla çocuk işçiliğine 'dur' diyeceğiz. Söz konusu program Ankara, İzmir, Manisa, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Hatay, Mersin, Adana, Ordu illerinde uygulanacak. Bu kapsamda işverenlerin çocuk işçiliği konusunda bilinçlendirilmesi, işyeri temelli mekanizmalar vasıtasıyla çocuk işçilerin izlenmesi, çocuk işçilerin ve ailelerinin sosyal koruma sistemine yönlendirilmesi, mesleki ve teknik eğitim veren çeşitli programlara yönlendirilmesi ve çıraklık yapan çocukların işyeri koşullarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir."
TESK Genel Başkanı Palandöken:- "UNICEF iş birliğinde hazırladığımız, 10 ilde yürütülecek programla çocuk işçiliğine 'dur' diyeceğiz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde hazırladıkları ve 10 ilde yürütecekleri programla çocuk işçiliğine 'dur' diyeceklerini ifade etti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2018'i çocuk işçiliğiyle mücadele yılı ilan ettiğini hatırlattı.

Ülkenin en hassas konulardan birinin çocuk işçiliği olduğuna işaret eden Palandöken, "Çalışan çocukların okula devamsızlığının takibi için milli eğitim müdürlükleri bünyesinde birimler oluşturulacak. Çocuk işçiliği ihbarlarında 155 Polis ve 156 Jandarma İmdat hattının kullanılması konusunda kamuoyu bilgilendirilecek." ifadesini kullandı.

Palandöken, okul yöneticilerinin çalışan çocukların ailelerine ulaşmaları için de alternatif yöntemler oluşturulacağını belirtti.

Çocuk işçiliğiyle mücadelede farkındalığı artırmak ve mesleki eğitimi teşvik etmek için kendilerinin de UNICEF iş birliğinde bir program hazırladıklarını bildiren Palandöken, şunları kaydetti:

"UNICEF iş birliğinde hazırladığımız, 10 ilde yürütülecek programla çocuk işçiliğine 'dur' diyeceğiz. Söz konusu program Ankara, İzmir, Manisa, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Hatay, Mersin, Adana, Ordu illerinde uygulanacak. Bu kapsamda işverenlerin çocuk işçiliği konusunda bilinçlendirilmesi, işyeri temelli mekanizmalar vasıtasıyla çocuk işçilerin izlenmesi, çocuk işçilerin ve ailelerinin sosyal koruma sistemine yönlendirilmesi, mesleki ve teknik eğitim veren çeşitli programlara yönlendirilmesi ve çıraklık yapan çocukların işyeri koşullarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir."




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.