pendik escort bayan
ak

Tesk Genel Başkanı Palandöken:

Spor 23.04.2018 - 10:43, Güncelleme: 23.04.2018 - 10:43
 

Tesk Genel Başkanı Palandöken:

"Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edilen bu yılda esnaf ve sanatkar camiası olarak çocuk işçiliğine karşı büyük bir hassasiyet gösteriyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edilen bu yılda esnaf ve sanatkar camiası olarak çocuk işçiliğine karşı büyük bir hassasiyet gösterdiklerini bildirdi.Palandöken, yazılı açıklamasında, teşkilat olarak UNICEF iş birliği ile 10 ilde toplantılar yaparak farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ifade etti. Çocukların küçük yaşta, eğitimlerini aksatarak, oyun oynayamadan, kendini tanıyamadan, ağır işlerde çalışmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti: "Ülkemizde çocuk işçiliği maalesef son dönemlerdeki göçler sebebiyle arttı. 6-17 yaş grubunda toplam 890 bin çocuk işçi var. Çalışan çocukların 292 bini 6-14 yaş grubunda bulunurken çocukların yüzde 44,7'si tarım, yüzde 24'ü ise sanayi alanında çalışıyor. Gelişimlerinin en önemli döneminde, eğitimlerini aksatmamaları, oyun oynamaları, kitap okumaları, kendilerini geliştirmeleri gereken dönemde, karakterleri tam şekillenmeye başladığı zamanlarda, çoğu ağır işlerde olmak üzere çalışıyor. Bu durum hem dünyada hem de ülkemizde kanayan bir yaradır. Bu durumla mücadelede aileler kadar iş yerleri ve işverenlere de büyük pay düşüyor. Geleceğin ve toplumun mimarı olacak çocukların küçük yaşlarda bu durumla baş başa bırakılması asla kabul edilemez." Çocuk işçiliğini bitirmede esnaf ve sanatkar camiasının büyük bir hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Palandöken, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edilen bu yılda esnaf ve sanatkar camiası olarak çocuk işçiliğine karşı büyük bir hassasiyet gösterdiklerini bildirdi.Palandöken, kuruluş kanunları uyarınca iş yerlerinde 18 yaş altındaki çocuk ve gençlere pratik meslek öğretildiğine dikkati çekerek, günümüzde halen büyük bir kalifiye eleman eksikliği yaşandığını bildirdi.- Çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda 10 ilde toplantıTESK'in çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda10 ilde toplantı yaptığını aktaran Palandöken, her zaman olduğu gibi bu yıl da çocuk işçiliği konusunda farkındalık yaratarak mücadele ettiklerini ifade etti.UNICEF ile iş birliğinde Ankara, İzmir, Manisa, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Hatay, Mersin, Adana, Ordu'da bilinçlendirme toplantılarının devam ettiğine işaret eden Palandöken, çalışma planlarında, çocuk işçilerin iş yerleri kanallarıyla izlenmesi, çocuk işçilerin ailelerinin sosyal koruma sistemine yönlendirilmesi, çocuk işçi olabilecek çocukların mesleki ve teknik eğitime yönlendirilmesi ve çıraklık yapan çocukların iş yerlerindeki çalışma şartlarının iyileştirilmesini hedeflediklerini belirtti.Palandöken, ülkede önce kendi çocuklarına, sonra tüm dünya çocuklarına bayram armağan eden, yarınların geleceği çocuklara büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, "Biz de bu bilinçle üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirip çocuk işçiliğiyle her zaman olduğu gibi mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
"Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edilen bu yılda esnaf ve sanatkar camiası olarak çocuk işçiliğine karşı büyük bir hassasiyet gösteriyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edilen bu yılda esnaf ve sanatkar camiası olarak çocuk işçiliğine karşı büyük bir hassasiyet gösterdiklerini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, teşkilat olarak UNICEF iş birliği ile 10 ilde toplantılar yaparak farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ifade etti. Çocukların küçük yaşta, eğitimlerini aksatarak, oyun oynayamadan, kendini tanıyamadan, ağır işlerde çalışmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Ülkemizde çocuk işçiliği maalesef son dönemlerdeki göçler sebebiyle arttı. 6-17 yaş grubunda toplam 890 bin çocuk işçi var. Çalışan çocukların 292 bini 6-14 yaş grubunda bulunurken çocukların yüzde 44,7'si tarım, yüzde 24'ü ise sanayi alanında çalışıyor. Gelişimlerinin en önemli döneminde, eğitimlerini aksatmamaları, oyun oynamaları, kitap okumaları, kendilerini geliştirmeleri gereken dönemde, karakterleri tam şekillenmeye başladığı zamanlarda, çoğu ağır işlerde olmak üzere çalışıyor. Bu durum hem dünyada hem de ülkemizde kanayan bir yaradır. Bu durumla mücadelede aileler kadar iş yerleri ve işverenlere de büyük pay düşüyor. Geleceğin ve toplumun mimarı olacak çocukların küçük yaşlarda bu durumla baş başa bırakılması asla kabul edilemez."

Çocuk işçiliğini bitirmede esnaf ve sanatkar camiasının büyük bir hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Palandöken, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edilen bu yılda esnaf ve sanatkar camiası olarak çocuk işçiliğine karşı büyük bir hassasiyet gösterdiklerini bildirdi.

Palandöken, kuruluş kanunları uyarınca iş yerlerinde 18 yaş altındaki çocuk ve gençlere pratik meslek öğretildiğine dikkati çekerek, günümüzde halen büyük bir kalifiye eleman eksikliği yaşandığını bildirdi.

- Çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda 10 ilde toplantı

TESK'in çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda10 ilde toplantı yaptığını aktaran Palandöken, her zaman olduğu gibi bu yıl da çocuk işçiliği konusunda farkındalık yaratarak mücadele ettiklerini ifade etti.

UNICEF ile iş birliğinde Ankara, İzmir, Manisa, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Hatay, Mersin, Adana, Ordu'da bilinçlendirme toplantılarının devam ettiğine işaret eden Palandöken, çalışma planlarında, çocuk işçilerin iş yerleri kanallarıyla izlenmesi, çocuk işçilerin ailelerinin sosyal koruma sistemine yönlendirilmesi, çocuk işçi olabilecek çocukların mesleki ve teknik eğitime yönlendirilmesi ve çıraklık yapan çocukların iş yerlerindeki çalışma şartlarının iyileştirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Palandöken, ülkede önce kendi çocuklarına, sonra tüm dünya çocuklarına bayram armağan eden, yarınların geleceği çocuklara büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, "Biz de bu bilinçle üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirip çocuk işçiliğiyle her zaman olduğu gibi mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.