pendik escort bayan
ak

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz: Anadolu'nun Tac Mahal'i Divriği Ulu Camii'dir"

06.10.2015 - 03:00, Güncelleme: 06.10.2015 - 03:00
 

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz: Anadolu'nun Tac Mahal'i Divriği Ulu Camii'dir"

Sivas'taki programın ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası'nın UNESCO Dünya Mirasına alınmasının 30'ıncı yılı nedeniyle Divriği ilçeside düzenlenen etkinliklere katıldı.

Sivas'taki programın ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası'nın UNESCO Dünya Mirasına alınmasının 30'ıncı yılı nedeniyle Divriği ilçeside düzenlenen etkinliklere katıldı.  Daruşşifada yapılan programda konuşan Meclis Başkanı Yılmaz, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası'nın günümüze gelen önemli eserlerden biri olduğunu söyledi. Türkiye'de bir çok eserin UNESCO listesinde olduğunu belirten Yılmaz, "Sivas taç ise tacın incisi Divriği'dir. Ama Divriği taç ise Divriği'nin incisi de ulu camiidir. Eğer Ulu Cami Divriği'nden alınırsa taç incisiz kalmış olur. Divriği'yi de Sivas'tan alırsak o zaman da Sivas incisiz kalmış olur. Divriği büyük bir zenginliğimizdir. Bu eserlere gözümüz gibi bakmamız lazım" dedi. Yılmaz konuşmasının devamında, "Bu tarz etkinliklerle bu eserleri tanıtıp farkındalık oluşturmamız lazım. Buraya ne yapılsa az. Bu eserlerin korumasını iyi yapmak lazım, orjinalliğini bozmadan yaklaşık 800 yıl öncesinden bugünlere gelen insanlığın ortak mirası olan eseri inşallah bizde, bizden sonraki nesillere de aktarırız" diye konuştu. Divriği Ulu Camii'nin Anadolu Coğrafyası'nın Tac Mahal'i olduğunu belirten Yılmaz, şöyle dedi:"İnsan yaşadığı yere benzer, bu eserleri yapanlar da bu coğrafyanın insanı illa bu eseri bir kıyaslamak gerekirse dünyanın 7 harikasından biri olan Tac Mahal ile kıyasmalak lazım. Niye Tac Mahal'i diyorum, Tac Mahal de bir sevgi üzerine yapıldı. Bir sultan, şah hanımı için bir eser yaptı dolayısıyla Anadolu Coğrafyası'nın Tac Mahal'i hangisidir desek bu Anadolu Coğrafyası'nın Tac Mahali Divriği Ulu Camii ve Darulşşifasıdır." Konuşmaların ardından Sivas Valisi Alim Barut, TBMM Başkanı Yılmaz'a günün anısına 57'inci Alay Sancağı hediye etti. Program, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun şifa müziği dinletisiyle sona erdi. Meclis Başkanı Yılmaz daha sonra darüşşifada açılan nakış, keçe ve seramik sergisini gezdi. - Divriği
Sivas'taki programın ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası'nın UNESCO Dünya Mirasına alınmasının 30'ıncı yılı nedeniyle Divriği ilçeside düzenlenen etkinliklere katıldı.

Sivas'taki programın ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası'nın UNESCO Dünya Mirasına alınmasının 30'ıncı yılı nedeniyle Divriği ilçeside düzenlenen etkinliklere katıldı.

 

Daruşşifada yapılan programda konuşan Meclis Başkanı Yılmaz, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası'nın günümüze gelen önemli eserlerden biri olduğunu söyledi. Türkiye'de bir çok eserin UNESCO listesinde olduğunu belirten Yılmaz, "Sivas taç ise tacın incisi Divriği'dir. Ama Divriği taç ise Divriği'nin incisi de ulu camiidir. Eğer Ulu Cami Divriği'nden alınırsa taç incisiz kalmış olur. Divriği'yi de Sivas'tan alırsak o zaman da Sivas incisiz kalmış olur. Divriği büyük bir zenginliğimizdir. Bu eserlere gözümüz gibi bakmamız lazım" dedi. Yılmaz konuşmasının devamında, "Bu tarz etkinliklerle bu eserleri tanıtıp farkındalık oluşturmamız lazım. Buraya ne yapılsa az. Bu eserlerin korumasını iyi yapmak lazım, orjinalliğini bozmadan yaklaşık 800 yıl öncesinden bugünlere gelen insanlığın ortak mirası olan eseri inşallah bizde, bizden sonraki nesillere de aktarırız" diye konuştu. Divriği Ulu Camii'nin Anadolu Coğrafyası'nın Tac Mahal'i olduğunu belirten Yılmaz, şöyle dedi:

"İnsan yaşadığı yere benzer, bu eserleri yapanlar da bu coğrafyanın insanı illa bu eseri bir kıyaslamak gerekirse dünyanın 7 harikasından biri olan Tac Mahal ile kıyasmalak lazım. Niye Tac Mahal'i diyorum, Tac Mahal de bir sevgi üzerine yapıldı. Bir sultan, şah hanımı için bir eser yaptı dolayısıyla Anadolu Coğrafyası'nın Tac Mahal'i hangisidir desek bu Anadolu Coğrafyası'nın Tac Mahali Divriği Ulu Camii ve Darulşşifasıdır."

 

Konuşmaların ardından Sivas Valisi Alim Barut, TBMM Başkanı Yılmaz'a günün anısına 57'inci Alay Sancağı hediye etti. Program, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun şifa müziği dinletisiyle sona erdi. Meclis Başkanı Yılmaz daha sonra darüşşifada açılan nakış, keçe ve seramik sergisini gezdi. - Divriği

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.