pendik escort bayan
ak

"Tarımsal Üretimi Artırmamız Gerekiyor"

16.10.2018 - 17:13, Güncelleme: 16.10.2018 - 17:13
 

"Tarımsal Üretimi Artırmamız Gerekiyor"

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız: - "Artan nüfus ve gıda sanayinin ileriye dönük gelişimi açısından tarımsal üretim potansiyelinin, üretim çeşitliliğinin ve ekolojik üretim olanaklarının arttırılması yönünde daha fazla çaba sarf edilmesi gerekt

SİVAS (AA) - Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, artan nüfus ve gıda sanayinin ileriye dönük gelişimi açısından tarımsal üretim potansiyelinin, üretim çeşitliliğinin ve ekolojik üretim olanaklarının arttırılması yönünde daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti. Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri, Dünya Gıda Günü dolayısıyla İl Müdürü Yıldız'ı ziyaret etti. Yıldız, öğrencilerle yaptığı sohbette, Dünya Gıda Günü'nün bu yılki ana temasının "açlığa son" olarak belirlendiğine işaret etti. Dünya Gıda Örgütü'nün 2030 yılına kadar sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında açlık ve yetersiz beslenmenin sona erdirilmesini hedeflediğini aktaran Yıldız, şunları kaydetti: "İnsanları doyurmak için tarımsal üretimi artırmamız gerekiyor. Gıda, tarım ve hayvancılık alanında rekabetçi, milli ve küresel çözümler üreten güçlü bir Türkiye hedefiyle bakanlık olarak yola çıkıyoruz. Sadece ülkemiz açısından değil, diğer ülkeler içinde bir rol üstlenmemiz gerekiyor. İnsanların beslenmesindeki ana görevimiz güvenli gıda tüketmelerini sağlamak.Artan nüfus ve gıda sanayinin ileriye dönük gelişimi açısından tarımsal üretim potansiyelinin, üretim çeşitliliğinin ve ekolojik üretim olanaklarının arttırılması yönünde daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir. İyi tarım uygulamaları ile güvenilir gıda üretimi için önümüzdeki süreçte daha yoğun ve bilimsel çalışmalara odaklanılması gerekir. Bu sorumluluğu kamu, özel sektör, üniversiteler, araştırma kuruluşları, sivil toplum örgütleri ortaklaşa taşımalı ve sürdürmelidir."- Öğrenciler denetime çıktı Bu arada öğrenciler ziyaretin ardından Gıda ve Yem Şube Müdürü Oktay Köksal ve gıda kontrolörleri eşliğinde kentteki bazı et, süt işleme tesisi ve unlu mamuller üretim tesislerinde yapılan denetimlere katıldı. İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünü de ziyaret eden gıda mühendisi adayları, laboratuvarın işleyişi hakkında bilgi aldı.
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız: - "Artan nüfus ve gıda sanayinin ileriye dönük gelişimi açısından tarımsal üretim potansiyelinin, üretim çeşitliliğinin ve ekolojik üretim olanaklarının arttırılması yönünde daha fazla çaba sarf edilmesi gerekt

SİVAS (AA) - Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, artan nüfus ve gıda sanayinin ileriye dönük gelişimi açısından tarımsal üretim potansiyelinin, üretim çeşitliliğinin ve ekolojik üretim olanaklarının arttırılması yönünde daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri, Dünya Gıda Günü dolayısıyla İl Müdürü Yıldız'ı ziyaret etti.

Yıldız, öğrencilerle yaptığı sohbette, Dünya Gıda Günü'nün bu yılki ana temasının "açlığa son" olarak belirlendiğine işaret etti.

Dünya Gıda Örgütü'nün 2030 yılına kadar sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında açlık ve yetersiz beslenmenin sona erdirilmesini hedeflediğini aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"İnsanları doyurmak için tarımsal üretimi artırmamız gerekiyor. Gıda, tarım ve hayvancılık alanında rekabetçi, milli ve küresel çözümler üreten güçlü bir Türkiye hedefiyle bakanlık olarak yola çıkıyoruz. Sadece ülkemiz açısından değil, diğer ülkeler içinde bir rol üstlenmemiz gerekiyor. İnsanların beslenmesindeki ana görevimiz güvenli gıda tüketmelerini sağlamak.

Artan nüfus ve gıda sanayinin ileriye dönük gelişimi açısından tarımsal üretim potansiyelinin, üretim çeşitliliğinin ve ekolojik üretim olanaklarının arttırılması yönünde daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir. İyi tarım uygulamaları ile güvenilir gıda üretimi için önümüzdeki süreçte daha yoğun ve bilimsel çalışmalara odaklanılması gerekir. Bu sorumluluğu kamu, özel sektör, üniversiteler, araştırma kuruluşları, sivil toplum örgütleri ortaklaşa taşımalı ve sürdürmelidir."

- Öğrenciler denetime çıktı

Bu arada öğrenciler ziyaretin ardından Gıda ve Yem Şube Müdürü Oktay Köksal ve gıda kontrolörleri eşliğinde kentteki bazı et, süt işleme tesisi ve unlu mamuller üretim tesislerinde yapılan denetimlere katıldı.

İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünü de ziyaret eden gıda mühendisi adayları, laboratuvarın işleyişi hakkında bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.