pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Tarihi Buriciye Medresesi ilim ve kültür merkezi olacak

18.11.2015 - 18:53, Güncelleme: 18.11.2015 - 18:53
 

Tarihi Buriciye Medresesi ilim ve kültür merkezi olacak

SİVAS'taki tarihi Buruciye Medresesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle kültürel, dini ve hayri amaçlarda kullanılmak üzere İl Müftülüğüne...

SİVAS'taki tarihi Buruciye Medresesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle kültürel, dini ve hayri amaçlarda kullanılmak üzere İl Müftülüğüne tahsis edildi. 1271 yılında Muzaffer Burucerdi tarafından yaptırılan ve son 10 yıldır Sivas İl Özel İdaresi tarafından kullanılan Buruciye Medresesi yaklaşık 2 hafta önce boşaltıldı. Tarihi Medrese daha sonra talep üzerine 10 yıl süreyle Sivas İl Müftülüğü'ne tahsis edildi. İl Müftülüğünün, medresede yapılacak bakım, onarım ve restorasyonun ardından burayı kültürel amaçlar, dini ve hayri hizmetlerde kullanacağı öğrenildi. Konuyla ilgili devrin gerçekleştirilmesi için bugün Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenlendi.Toplantıda konuşan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, "Tarihi mekanların asli hüviyetlerine uygun şekilde kullanımıyla ilgili genel müdürlüğümüzün almış olduğu bir karar doğrultusunda bu hayri vakıflardan bir tanesi olan Buruciye Medresesi'nin Sivas İl Müftülüğü'ne devri genel müdürlüğümüz tarafında yapılmıştır" dedi.Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ise, medresede yapılacak düzenleme ve çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Medresenin adı "Buruciye Medresesi İlim ve Kültür Merkezi" olacak. Medresenin tüm faaliyetlerinden tüm vatandaşlarımız yararlanabilecek. Müftülüğün dışına çıkarak, camiye gelemeyen vatandaşlarımıza da ulaşmak istiyoruz. Ve burası da bunun için çok önemli bir mihenk taşı olacak. Ayrıca eğitim faaliyetlerimiz olacak. İçeride ki türbelerin bulunduğu odayı tanzim ettikten sonra Kuran saati olacak, her ay bir hatim indirilecek. Bayan ve erkek vaizimiz de olacak burada. Ve vatandaşlarımızın ailevi ve dini konulardaki sorularını yanıtlayacak. İdari odamız olacak, Diyanet yayın evinin kitaplarının tanıtılacağı bir bölüm olacak."Konuşmaların ardından Karaca ve Balkan, protokol anlaşmasını imzalayarak medresenin devir teslimini gerçekleşti. Ardından Karaca, medresenin anahtarını Balkan'a teslim etti.FOTOĞRAFLI
SİVAS'taki tarihi Buruciye Medresesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle kültürel, dini ve hayri amaçlarda kullanılmak üzere İl Müftülüğüne...

SİVAS'taki tarihi Buruciye Medresesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle kültürel, dini ve hayri amaçlarda kullanılmak üzere İl Müftülüğüne tahsis edildi.

1271 yılında Muzaffer Burucerdi tarafından yaptırılan ve son 10 yıldır Sivas İl Özel İdaresi tarafından kullanılan Buruciye Medresesi yaklaşık 2 hafta önce boşaltıldı. Tarihi Medrese daha sonra talep üzerine 10 yıl süreyle Sivas İl Müftülüğü'ne tahsis edildi. İl Müftülüğünün, medresede yapılacak bakım, onarım ve restorasyonun ardından burayı kültürel amaçlar, dini ve hayri hizmetlerde kullanacağı öğrenildi. Konuyla ilgili devrin gerçekleştirilmesi için bugün Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, "Tarihi mekanların asli hüviyetlerine uygun şekilde kullanımıyla ilgili genel müdürlüğümüzün almış olduğu bir karar doğrultusunda bu hayri vakıflardan bir tanesi olan Buruciye Medresesi'nin Sivas İl Müftülüğü'ne devri genel müdürlüğümüz tarafında yapılmıştır" dedi.

Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ise, medresede yapılacak düzenleme ve çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Medresenin adı "Buruciye Medresesi İlim ve Kültür Merkezi" olacak. Medresenin tüm faaliyetlerinden tüm vatandaşlarımız yararlanabilecek. Müftülüğün dışına çıkarak, camiye gelemeyen vatandaşlarımıza da ulaşmak istiyoruz. Ve burası da bunun için çok önemli bir mihenk taşı olacak. Ayrıca eğitim faaliyetlerimiz olacak. İçeride ki türbelerin bulunduğu odayı tanzim ettikten sonra Kuran saati olacak, her ay bir hatim indirilecek. Bayan ve erkek vaizimiz de olacak burada. Ve vatandaşlarımızın ailevi ve dini konulardaki sorularını yanıtlayacak. İdari odamız olacak, Diyanet yayın evinin kitaplarının tanıtılacağı bir bölüm olacak."

Konuşmaların ardından Karaca ve Balkan, protokol anlaşmasını imzalayarak medresenin devir teslimini gerçekleşti. Ardından Karaca, medresenin anahtarını Balkan'a teslim etti.

FOTOĞRAFLI

Tarihi Buriciye Medresesi ilim ve kültür merkezi olacak

Tarihi Buriciye Medresesi ilim ve kültür merkezi olacak

Tarihi Buriciye Medresesi ilim ve kültür merkezi olacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.