pendik escort bayan
ak

Tarhana Geleneği Festivallerle Tanıtılacak

09.11.2017 - 10:18, Güncelleme: 09.11.2017 - 10:18
 

Tarhana Geleneği Festivallerle Tanıtılacak

KONYA (AA) - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de kış sofralarının vazgeçilmez tadı olan tarhana geleneğini, düzenleyecekleri festivallerle...

KONYA (AA) - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de kış sofralarının vazgeçilmez tadı olan tarhana geleneğini, düzenleyecekleri festivallerle dünyaya tanıtılacağını bildirdi.Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehir'de tarihi geçmişi Osmanlı dönemine dayanan çıtır tarhananın yapımının, yaz döneminde aileler arasında vazgeçilmez bir gelenek olduğunu belirtti.Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak yöresel lezzetin daha iyi tanıtılması amacıyla geleneksel hale getirmeyi planladıkları bir festival düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. Tarhana festivaliyle Beyşehir'de bir ilke imza atmayı hedeflediklerini vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti:"Bu çerçevede ilçenin adını ve kültürünü de dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz.Günümüzde Beyşehir ile özdeşleşen yöresel lezzetlerden çıtır tarhananın patentini almak için de başvuruda bulunduk. Beyşehir Belediyesi'nin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da yıllardır tanıtımı için faaliyet yürüttüğü, fotoğraf severlerin de yaz döneminde ilgisini çeken tarhana yapımı geleneğinin Osmanlılar döneminden kaldığı rivayet ediliyor."
KONYA (AA) - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de kış sofralarının vazgeçilmez tadı olan tarhana geleneğini, düzenleyecekleri festivallerle...

KONYA (AA) - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de kış sofralarının vazgeçilmez tadı olan tarhana geleneğini, düzenleyecekleri festivallerle dünyaya tanıtılacağını bildirdi.

Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehir'de tarihi geçmişi Osmanlı dönemine dayanan çıtır tarhananın yapımının, yaz döneminde aileler arasında vazgeçilmez bir gelenek olduğunu belirtti.

Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak yöresel lezzetin daha iyi tanıtılması amacıyla geleneksel hale getirmeyi planladıkları bir festival düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Tarhana festivaliyle Beyşehir'de bir ilke imza atmayı hedeflediklerini vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede ilçenin adını ve kültürünü de dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz.Günümüzde Beyşehir ile özdeşleşen yöresel lezzetlerden çıtır tarhananın patentini almak için de başvuruda bulunduk. Beyşehir Belediyesi'nin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da yıllardır tanıtımı için faaliyet yürüttüğü, fotoğraf severlerin de yaz döneminde ilgisini çeken tarhana yapımı geleneğinin Osmanlılar döneminden kaldığı rivayet ediliyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.