pendik escort bayan
ak

Taik Tarafından Abd'de Etkinlikler Düzenlendi

27.05.2017 - 18:28, Güncelleme: 27.05.2017 - 18:28
 

Taik Tarafından Abd'de Etkinlikler Düzenlendi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) iş birliğiyle Kaliforniya'nın San Francisco ve Los Angeles şehirlerinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi

NEW YORK (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) iş birliğiyle ABD'nin Kaliforniya eyaletinde etkinlikler düzenlendi. DEİK'ten yapılan açıklamada, ABD'deki yeni eyalet yapılanmaları kapsamında, TAİK'in Kaliforniya Komitesi’nin etkinlikleri 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. İlk etkinlik 24 Mayıs’ta Kaliforniya eyaletinin San Francisco şehrinde "San Francisco-Türkiye Teknoloji Zirvesi" oldu. TAİK ve ODTÜ Teknokent T-Jump işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe bölgeden çok sayıda davetlinin katıldığı bildirildi. ODTÜ Teknokent Direktörü Özgür Acar ve TAİK Yürütme Kurulu Üyesi Burak Talu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğin, panel oturumlarıyla devam ettiği belirtildi. TAİK Kaliforniya Komitesi Başkan Vekili İhsan Elgin, komitenin kuruluş çalışmaları ve Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi hakkında bilgilendirme yaptı.Açıklamada, etkinliğin ardından katılımcıların ortak iş fırsatlarını görüştüğü kaydedildi. İkinci etkinlik ise Kaliforniya'nın Los Angeles şehrinde 25 Mayıs akşamı düzenlenen resepsiyon ve ertesi günündeki heyet ziyaretleri oldu.Los Angeles Başkonsolosluğu rezidansında 25 Mayıs'ta düzenlenen resepsiyona bölgeden ve Türkiye’den çok sayıda ismin katıldığı belirtildi.Etkinlikte, Los Angeles Başkonsolosu Gülru Gezer, TAİK Başkanı Ekim Alptekin ve Los Angeles Ticaret Odası Başkanı Gary Toebben'in açılış konuşmaları yaptığı bildirildi.Konuşmasında Türkiye ve ABD arasındaki tarihi ittifaka değinen Toebben, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için beraber çalışmak istediklerini söyledi. Resepsiyonda, ayrıca, Türkiye-Güney Kore ortak yapımı olan "Ayla" isimli filmin kısa bir gösteriminin gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi. Ayla filminin Türkler ve Amerikalıların beraber savaştığı Kore Savaşından gerçek bir hikaye üzerine olduğunun kaydedildiği açıklamada, filmin Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin sağlam temellerini izleyicilere gösterdiğine dikkat çekildi. Gösterimin ardından filmin yapımcısı Mustafa Uslu ve filmin oyuncusu Cade Carradine de birer konuşma yaptı.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) iş birliğiyle Kaliforniya'nın San Francisco ve Los Angeles şehirlerinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi

NEW YORK (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) iş birliğiyle ABD'nin Kaliforniya eyaletinde etkinlikler düzenlendi.

DEİK'ten yapılan açıklamada, ABD'deki yeni eyalet yapılanmaları kapsamında, TAİK'in Kaliforniya Komitesi’nin etkinlikleri 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İlk etkinlik 24 Mayıs’ta Kaliforniya eyaletinin San Francisco şehrinde "San Francisco-Türkiye Teknoloji Zirvesi" oldu. TAİK ve ODTÜ Teknokent T-Jump işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe bölgeden çok sayıda davetlinin katıldığı bildirildi.

ODTÜ Teknokent Direktörü Özgür Acar ve TAİK Yürütme Kurulu Üyesi Burak Talu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğin, panel oturumlarıyla devam ettiği belirtildi.

TAİK Kaliforniya Komitesi Başkan Vekili İhsan Elgin, komitenin kuruluş çalışmaları ve Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi hakkında bilgilendirme yaptı.

Açıklamada, etkinliğin ardından katılımcıların ortak iş fırsatlarını görüştüğü kaydedildi.

İkinci etkinlik ise Kaliforniya'nın Los Angeles şehrinde 25 Mayıs akşamı düzenlenen resepsiyon ve ertesi günündeki heyet ziyaretleri oldu.

Los Angeles Başkonsolosluğu rezidansında 25 Mayıs'ta düzenlenen resepsiyona bölgeden ve Türkiye’den çok sayıda ismin katıldığı belirtildi.

Etkinlikte, Los Angeles Başkonsolosu Gülru Gezer, TAİK Başkanı Ekim Alptekin ve Los Angeles Ticaret Odası Başkanı Gary Toebben'in açılış konuşmaları yaptığı bildirildi.

Konuşmasında Türkiye ve ABD arasındaki tarihi ittifaka değinen Toebben, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için beraber çalışmak istediklerini söyledi.

Resepsiyonda, ayrıca, Türkiye-Güney Kore ortak yapımı olan "Ayla" isimli filmin kısa bir gösteriminin gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.

Ayla filminin Türkler ve Amerikalıların beraber savaştığı Kore Savaşından gerçek bir hikaye üzerine olduğunun kaydedildiği açıklamada, filmin Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin sağlam temellerini izleyicilere gösterdiğine dikkat çekildi.

Gösterimin ardından filmin yapımcısı Mustafa Uslu ve filmin oyuncusu Cade Carradine de birer konuşma yaptı.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.