pendik escort bayan
ak

Suşehri'nde Yonca Ve Fiğ Tohumu Dağıtıldı

29.03.2017 - 11:18, Güncelleme: 29.03.2017 - 11:18
 

Suşehri'nde Yonca Ve Fiğ Tohumu Dağıtıldı

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde "Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere yonca ve fiğ tohumu dağıtıldı.Kaymakam...

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde "Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere yonca ve fiğ tohumu dağıtıldı.Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, İlçe Özel İdare Müdürlüğüne ait bakım şantiye alanındaki dağıtım töreninde, ülke genelinde hayvancılığın en büyük problemlerinden birinin kaliteli kaba yem açığı olduğunu söyledi. Kaba yem açığının giderilmesiyle hayvancılık maliyetlerinin yüzde 30'lara düşeceğini dile getiren Uzunoğlu, "İlçemizde kaba yem açığını kapatabilmek için İl Müdürlüğümüz tarafından Bakanlık nezdinde proje hazırlanmıştır. İlçemizde 2017 yılında uygulanacak proje kapsamında tohum bedellerinin yüzde 70'i Bakanlıkça, yüzde 30’u çiftçi katkılı olmak üzere yonca ve adi fiğ tohumu dağıtımı yapılmaktadır." diye konuştu.İlçe genelinde 950 kilogram yonca ve bin 50 kilogram adi fiğ tohumu tahsis edildiğini aktaran Uzunoğlu, bu tohumların 77 çiftçiye verildiğini dile getirdi.Konuşmanın ardından tohumlar, çiftçilere dağıtıldı.
SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde "Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere yonca ve fiğ tohumu dağıtıldı.Kaymakam...

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde "Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere yonca ve fiğ tohumu dağıtıldı.

Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, İlçe Özel İdare Müdürlüğüne ait bakım şantiye alanındaki dağıtım töreninde, ülke genelinde hayvancılığın en büyük problemlerinden birinin kaliteli kaba yem açığı olduğunu söyledi.

Kaba yem açığının giderilmesiyle hayvancılık maliyetlerinin yüzde 30'lara düşeceğini dile getiren Uzunoğlu, "İlçemizde kaba yem açığını kapatabilmek için İl Müdürlüğümüz tarafından Bakanlık nezdinde proje hazırlanmıştır. İlçemizde 2017 yılında uygulanacak proje kapsamında tohum bedellerinin yüzde 70'i Bakanlıkça, yüzde 30’u çiftçi katkılı olmak üzere yonca ve adi fiğ tohumu dağıtımı yapılmaktadır." diye konuştu.

İlçe genelinde 950 kilogram yonca ve bin 50 kilogram adi fiğ tohumu tahsis edildiğini aktaran Uzunoğlu, bu tohumların 77 çiftçiye verildiğini dile getirdi.

Konuşmanın ardından tohumlar, çiftçilere dağıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.