pendik escort bayan
ak

Suşehri'nde Antep Fıstığı Yetiştiriciliği Çalışmaları

29.05.2017 - 16:13, Güncelleme: 29.05.2017 - 16:13
 

Suşehri'nde Antep Fıstığı Yetiştiriciliği Çalışmaları

SİVAS (AA) - Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Entegre Mücadele Yönetimi Projesi'ne ilişkin, Orta...

SİVAS (AA) - Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Entegre Mücadele Yönetimi Projesi'ne ilişkin, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile hibe sözleşmesinin imzalandığını bildirdi. Uzunoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından projelendirilerek ORAN'a sunulan projenin, yapılan değerlendirme sonucu desteklemeye hak kazandığını ve projeye ilişkin hibe sözleşmesi imzalandığını belirtti. Proje kapsamında 30 kişiye Antep fıstığı yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılarıyla mücadele konusunda 3 gün serecek eğitim verileceğini aktaran Uzunoğlu, daha sonra Gaziantep'teki bahçelere teknik gezi düzenleneceğini ifade etti. Suşehri'nin Antep fıstığı yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olmayı amaçladığını belirten Uzunoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: “İlçemizde daha önceden aşılaması yapılarak verim alınmaya başlayan Antep fıstığı ağaçlarında bakım ve diğer kültürel işlemlerin zamanında ve tam olarak yapılmaması nedeniyle verim miktarlarının istenilen seviyede olmadığı görülmüştür. Üreticilere gerekli eğitim ve bilgilendirmenin yapılması amacıyla böyle bir proje çalışması yapılmış olup, projemizin ORAN tarafından kabul görmesi bizleri sevindirmiştir. Amacımız bölgemizde Antep fıstığı üretimini daha kaliteli hale getirmektir.”Proje kapsamında tüm giderlerin ORAN tarafından karşılandığını belirten Kaymakam Uzunoğlu, çiftçilerden herhangi bir ücret talebinde bulunulmayacağını ifade etti.
SİVAS (AA) - Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Entegre Mücadele Yönetimi Projesi'ne ilişkin, Orta...

SİVAS (AA) - Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Entegre Mücadele Yönetimi Projesi'ne ilişkin, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile hibe sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

Uzunoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından projelendirilerek ORAN'a sunulan projenin, yapılan değerlendirme sonucu desteklemeye hak kazandığını ve projeye ilişkin hibe sözleşmesi imzalandığını belirtti.

Proje kapsamında 30 kişiye Antep fıstığı yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılarıyla mücadele konusunda 3 gün serecek eğitim verileceğini aktaran Uzunoğlu, daha sonra Gaziantep'teki bahçelere teknik gezi düzenleneceğini ifade etti. Suşehri'nin Antep fıstığı yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olmayı amaçladığını belirten Uzunoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“İlçemizde daha önceden aşılaması yapılarak verim alınmaya başlayan Antep fıstığı ağaçlarında bakım ve diğer kültürel işlemlerin zamanında ve tam olarak yapılmaması nedeniyle verim miktarlarının istenilen seviyede olmadığı görülmüştür. Üreticilere gerekli eğitim ve bilgilendirmenin yapılması amacıyla böyle bir proje çalışması yapılmış olup, projemizin ORAN tarafından kabul görmesi bizleri sevindirmiştir. Amacımız bölgemizde Antep fıstığı üretimini daha kaliteli hale getirmektir.”

Proje kapsamında tüm giderlerin ORAN tarafından karşılandığını belirten Kaymakam Uzunoğlu, çiftçilerden herhangi bir ücret talebinde bulunulmayacağını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.