pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Suşehri'de Antep Fıstığı Yetiştiricilerine Eğitim

07.02.2018 - 10:53, Güncelleme: 07.02.2018 - 10:53
 

Suşehri'de Antep Fıstığı Yetiştiricilerine Eğitim

Kaymakam Uzunoğlu:-"Suşehri ilçesinde artık Antep fıstığı üretimi önemli bir yer alacak. Çünkü her geçen yıl üretim de artış olmaktadır"

SİVAS (AA) - Sivas’ın Suşehri ilçesinde, "Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Entegre Mücadele Yönetimi" projesi kapsamında üreticilere eğitim verildi.Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında Gökçekent, Akıncı ve Eskimeşe köylerinden başvuru yapan 23'ü erkek ve 4'ü kadın 27 yetiştiriciye, uygulamalı ve teorik eğitim verildiğini söyledi.Amaçlarının, bölgedeki fıstık üretimini daha profesyonel yapmak olduğunu belirten Uzunoğlu, "Katılımcılara verilen eğitimde, Antep fıstık üretiminin nasıl yapıldığı, ağaçların bakımı, aşılaması, hasat dönemi ve buna benzer gerekli eğitimler teorik olarak verildi. Bu eğitimlerle birlikte fıstık ağaçlarının bulunduğu bölgeye de gidilerek burada uygulama yapıldı. İnanıyorum ki, Suşehri ilçesinde artık Antep fıstığı üretimi önemli bir yer alacak. Çünkü her geçen yıl üretim de artış olmaktadır. Özellikle 3 köyümüzde Antep fıstığı üretimi, ek bir geçim kapısı olmaya başlamıştır." diye konuştu.Uzunoğlu, yetiştiricilerin eğitimin ardından Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğündeki fıstık bahçelerini gezdiğini kaydetti.
Kaymakam Uzunoğlu:-"Suşehri ilçesinde artık Antep fıstığı üretimi önemli bir yer alacak. Çünkü her geçen yıl üretim de artış olmaktadır"

SİVAS (AA) - Sivas’ın Suşehri ilçesinde, "Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Entegre Mücadele Yönetimi" projesi kapsamında üreticilere eğitim verildi.

Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında Gökçekent, Akıncı ve Eskimeşe köylerinden başvuru yapan 23'ü erkek ve 4'ü kadın 27 yetiştiriciye, uygulamalı ve teorik eğitim verildiğini söyledi.

Amaçlarının, bölgedeki fıstık üretimini daha profesyonel yapmak olduğunu belirten Uzunoğlu, "Katılımcılara verilen eğitimde, Antep fıstık üretiminin nasıl yapıldığı, ağaçların bakımı, aşılaması, hasat dönemi ve buna benzer gerekli eğitimler teorik olarak verildi. Bu eğitimlerle birlikte fıstık ağaçlarının bulunduğu bölgeye de gidilerek burada uygulama yapıldı. İnanıyorum ki, Suşehri ilçesinde artık Antep fıstığı üretimi önemli bir yer alacak. Çünkü her geçen yıl üretim de artış olmaktadır. Özellikle 3 köyümüzde Antep fıstığı üretimi, ek bir geçim kapısı olmaya başlamıştır." diye konuştu.

Uzunoğlu, yetiştiricilerin eğitimin ardından Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğündeki fıstık bahçelerini gezdiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.