pendik escort bayan
ak

Sürücü Belgesinde "E-sınav" Uygulaması Tanıtıldı

24.10.2016 - 14:03, Güncelleme: 24.10.2016 - 14:03
 

Sürücü Belgesinde "E-sınav" Uygulaması Tanıtıldı

SİVAS (AA) - Sürücü belgesi alımında uygulanmaya başlanması planlanan "e-sınav" uygulaması tanıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Teknolojiler...

SİVAS (AA) - Sürücü belgesi alımında uygulanmaya başlanması planlanan "e-sınav" uygulaması tanıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Teknolojiler Sistem Yönetimi Daire Başkanı Dr. Yakup Yüksel, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında, yaptığı konuşmada, ehliyet sınavların şimdiye kadar bakanlıkça belirlenen tarih ve yerlerde, yazılı test yöntemiyle yapıldığını ve adayların kurs sonrası sınav için uzun süre beklemek durumunda kalabildiğini belirtti.Yazılı sınav uygulamasının "e-sınav"a dönüşmesiyle adayların aylarca yazılı sınav için beklemek zorunda kalmayacağını, Milli Eğitim Müdürlüğü Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) salonlarında, yeterli çoğunluk sağlandığında, bilgisayar ortamında sınava girebileceklerini kaydederek, şunları söyledi: "Adaylarımız sınava girdiklerinde önlerindeki tabletlerdeki soruları cevaplayacaklar. Sınav bittikten 10 saniye sonra sınav sonuç belgelerini alabilecekler. Sınavın açıklanması için ayrı bir süre beklemelerine gerek kalmayacak. Bu sistem süreci biraz daha hızlandırmış olacak ve adaylar sınavın ardından hemen uygulama sınavına katılarak kısa sürede ehliyetini almış olacaklar." Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise "e-sınav" uygulamasının birkaç ille beraber Sivas'ta hayata geçiriliyor olmasından mutlu olduklarını ifade etti. Toplantıya, kentte faaliyet gösteren sürücü kurslarının temsilcileri de katıldı.
SİVAS (AA) - Sürücü belgesi alımında uygulanmaya başlanması planlanan "e-sınav" uygulaması tanıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Teknolojiler...

SİVAS (AA) - Sürücü belgesi alımında uygulanmaya başlanması planlanan "e-sınav" uygulaması tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Teknolojiler Sistem Yönetimi Daire Başkanı Dr. Yakup Yüksel, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında, yaptığı konuşmada, ehliyet sınavların şimdiye kadar bakanlıkça belirlenen tarih ve yerlerde, yazılı test yöntemiyle yapıldığını ve adayların kurs sonrası sınav için uzun süre beklemek durumunda kalabildiğini belirtti.

Yazılı sınav uygulamasının "e-sınav"a dönüşmesiyle adayların aylarca yazılı sınav için beklemek zorunda kalmayacağını, Milli Eğitim Müdürlüğü Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) salonlarında, yeterli çoğunluk sağlandığında, bilgisayar ortamında sınava girebileceklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Adaylarımız sınava girdiklerinde önlerindeki tabletlerdeki soruları cevaplayacaklar. Sınav bittikten 10 saniye sonra sınav sonuç belgelerini alabilecekler. Sınavın açıklanması için ayrı bir süre beklemelerine gerek kalmayacak. Bu sistem süreci biraz daha hızlandırmış olacak ve adaylar sınavın ardından hemen uygulama sınavına katılarak kısa sürede ehliyetini almış olacaklar."

Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise "e-sınav" uygulamasının birkaç ille beraber Sivas'ta hayata geçiriliyor olmasından mutlu olduklarını ifade etti.

Toplantıya, kentte faaliyet gösteren sürücü kurslarının temsilcileri de katıldı.




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.