pendik escort bayan
ak

Suriye'ye Yardım

21.11.2016 - 12:48, Güncelleme: 21.11.2016 - 12:48
 

Suriye'ye Yardım

AYDER aracılığıyla temin edilen yardım malzemelerini taşıyan 11 tır, Adana'dan Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi

ADANA (AA) - Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından Konyalı hayırseverlerden temin edilen 11 tır yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi.AYDER Genel Başkan Yardımcısı İhsan Erdim, İncirlik Mahallesi'nde bir fabrikanın önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'de 6. yılına girilen savaşta mazlum halkın yanında olmak için bu yardımları yaptıklarını anlattı.Savaşta bugüne kadar 500 bin kişinin öldüğünü, 6 milyon kişinin ise ülkesini terk etmek zorunda kaldığını belirten Erdim, şunları kaydetti:"Sayısını bilmediğimiz esirlerimiz, dullarımız ve yetimlerimiz var. Bundan dolayı AYDER olarak Konyalı hayırseverlerin yardımlarıyla böyle bir çalışma yapıldı. Bugün 11 tırı gönderiyoruz. Geçtiğimiz günlerde 2 tane daha göndermiştik. Bu sene 99 tır ile Allah'ın ismiyle bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bunlarla birlikte Konya'dan gönderdiğimiz yardımlar 150 tırı geçti. Bizler bu savaşın iyilik, merhamet, güzel insanlar tarafıyız. Suriye'de olduğu gibi Gazze'de, Arakan'da, Moro'da, Mısır'da nerede bir zulüm varsa Konyalı hayırseverler zekatlarını oraya gönderiyorlar. İnşallah mazlumlardan yana olmak adına 'Bize yardım yok mu' diyen kardeşlerimize yardım ulaştırmak için buradayız. Bu yardımlarda emeği geçen Konyalı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz."AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Üstün de "99 Esma-ül Hüsna Tır Projesi" ile Suriye halkına yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek, "10 tırda un ve su, bir tırda da gıda malzemeleri, soba, çocuk maması, battaniye ve kışlık giysinin bulunduğu 11 tırı Suriye'ye göndererek yapılan hayırları yerine ulaştıracağız. Allah emeği geçenlerden razı olsun." diye konuştu.Konuşmaların ardından, okunan dualarla yardım malzemelerini taşıyan tırlar yola çıktı.
AYDER aracılığıyla temin edilen yardım malzemelerini taşıyan 11 tır, Adana'dan Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi

ADANA (AA) - Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından Konyalı hayırseverlerden temin edilen 11 tır yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi.

AYDER Genel Başkan Yardımcısı İhsan Erdim, İncirlik Mahallesi'nde bir fabrikanın önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'de 6. yılına girilen savaşta mazlum halkın yanında olmak için bu yardımları yaptıklarını anlattı.

Savaşta bugüne kadar 500 bin kişinin öldüğünü, 6 milyon kişinin ise ülkesini terk etmek zorunda kaldığını belirten Erdim, şunları kaydetti:

"Sayısını bilmediğimiz esirlerimiz, dullarımız ve yetimlerimiz var. Bundan dolayı AYDER olarak Konyalı hayırseverlerin yardımlarıyla böyle bir çalışma yapıldı. Bugün 11 tırı gönderiyoruz. Geçtiğimiz günlerde 2 tane daha göndermiştik. Bu sene 99 tır ile Allah'ın ismiyle bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bunlarla birlikte Konya'dan gönderdiğimiz yardımlar 150 tırı geçti. Bizler bu savaşın iyilik, merhamet, güzel insanlar tarafıyız. Suriye'de olduğu gibi Gazze'de, Arakan'da, Moro'da, Mısır'da nerede bir zulüm varsa Konyalı hayırseverler zekatlarını oraya gönderiyorlar. İnşallah mazlumlardan yana olmak adına 'Bize yardım yok mu' diyen kardeşlerimize yardım ulaştırmak için buradayız. Bu yardımlarda emeği geçen Konyalı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz."

AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Üstün de "99 Esma-ül Hüsna Tır Projesi" ile Suriye halkına yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek, "10 tırda un ve su, bir tırda da gıda malzemeleri, soba, çocuk maması, battaniye ve kışlık giysinin bulunduğu 11 tırı Suriye'ye göndererek yapılan hayırları yerine ulaştıracağız. Allah emeği geçenlerden razı olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, okunan dualarla yardım malzemelerini taşıyan tırlar yola çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.