pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Suriyeli Çocukların Hayalleri "Umut" Ve "Barış" Dolu

Siyaset 12.01.2017 - 10:13, Güncelleme: 12.01.2017 - 10:13
 

Suriyeli Çocukların Hayalleri "Umut" Ve "Barış" Dolu

Kayseri'de geçici eğitim merkezinde eğitimlerine devam eden Suriyeli çocukların yaptığı resimlerde umut ve barış figürleri dikkati çekiyor- Resim Öğretmeni Hamdo:- "Onları ne çizmeleri konusunda serbest bıraktım, 'istediğinizi çizin, boyayın' dedim. Resim

KAYSERİ (AA) - ESMA KÜÇÜKŞAHİN - Kayseri'de Argıncık Geçici Eğitim Merkezinde eğitimlerine devam eden Suriyeli çocukların yaptığı resimler, umut ve barış figürleriyle dikkati çekiyor.Kentteki üç geçici eğitim merkezinden biri olan Argıncık'ta, Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin katkılarıyla Suriyeli çocukların yaptıkları resimlerden oluşan sergi açıldı.Suriye müfredatına uygun şekilde eğitimin verildiği merkezdeki sergide, çeşitli yaş gruplarından çocuklar duygularını, Türkiye'ye ve Türk insanına olan sevgilerini de oluşturdukları "Türkiye köşesi" ile dile getirdi.Sabah ilkokul öğrencilerinin öğleden sonra ise ortaokul düzeyindeki çocukların eğitim gördüğü merkezde, çocuklara öğreticiler tarafından Türkçe de öğretiliyor.Öğrencilerin okul duvarlarını süsleyen resimlerinde, barışı temsil eden "beyaz güvercinlere" ve rengarenk kelebeklere yer vermeleri, savaşa dair ise bir çizimin bulunmaması dikkati çekiyor.Daha çok aile, arkadaşlık, bahar ve güneşli çizimlerin yer aldığı resimler, Türkiye'de yeni bir hayata başlayan çocukların umut dolu bakışlarını gözler önüne seriyor.Resim öğretmeni Vasim El Hamdo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce savaş dolayısıyla ailesiyle Kayseri'ye geldiğini söyledi.Suriyeli çocukların Türkiye'de yeni bir hayata başladıklarını ifade eden El Hamdo, şöyle konuştu:"Bu çocuklar savaşı gördüler ve savaştan kaçtılar. Çocukların arasında yetimler, öksüzler, kimsesizler var. Çok zor zamanlar geçirdiler. Burada yeni bir hayata başladılar. Onları ne çizmeleri konusunda serbest bıraktım, 'istediğinizi çizin, boyayın' dedim. Resimlerde görüyoruz ki renkler hep bahar renkleri, umut renkleri. Bu çocuklar umut istiyorlar ve umutlular. Hayalleri hep bahar renginde. Kelebekler, kuşlar, çiçekler ve güneş görüyoruz çizimlerinde. Bu çocuklar burada yeni hayatlar kuruyor. Burada savaş resimleri hiç yok. Suriye'de şu an güvenli bir yer yok. Bir gün ben gitsem de çocuklarım Türkiye'yi çok seviyor ve burada okuyor. Türkiye'de mutluyuz ancak Suriye'de şu an için umut yok."Geçici eğitim merkezinin öğretmenlerinden Muhammed Ali de Suriye'de talim ve terbiye kurulunda çalıştığını, 30 yıl öğretmenlik yaptığını, şimdi merkezde çocuklara ders anlattığını belirtti.Eşinin Türk olduğunu ve savaştan dolayı Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Muhammed Ali, Suriyeli çocuklara faydalı olmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.Çizdiği resimde beyaz güvercinlere yer veren ve 3 aydır merkezde eğitim gören 9 yaşındaki Ayşe El Hacı ise "Düşündüm ve bu resmi çizdim. Ben umudumu bu şekilde resmettim." dedi.Ülkesinde savaş biterse yeniden evine dönmek isteyip, istemediği sorusuna El Hacı ,"Evet, dönmek isterim." cevabını verdi. Suriyeli Remim ise iki yıldır ailesiyle Türkiye'de yaşadığını ve 8. sınıf öğrencisi olduğunu anlattı.Türkiye'yi sevdiğini dile getiren Remim, "Burayı seviyorum ancak ülkemde daha iyiydim. Bir gün dönmek isterim. Çoğu akrabam savaşta öldü. Ben resimlerimde çiçek ve kelebek yaptım." diye konuştu.
Kayseri'de geçici eğitim merkezinde eğitimlerine devam eden Suriyeli çocukların yaptığı resimlerde umut ve barış figürleri dikkati çekiyor- Resim Öğretmeni Hamdo:- "Onları ne çizmeleri konusunda serbest bıraktım, 'istediğinizi çizin, boyayın' dedim. Resim

KAYSERİ (AA) - ESMA KÜÇÜKŞAHİN - Kayseri'de Argıncık Geçici Eğitim Merkezinde eğitimlerine devam eden Suriyeli çocukların yaptığı resimler, umut ve barış figürleriyle dikkati çekiyor.

Kentteki üç geçici eğitim merkezinden biri olan Argıncık'ta, Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin katkılarıyla Suriyeli çocukların yaptıkları resimlerden oluşan sergi açıldı.

Suriye müfredatına uygun şekilde eğitimin verildiği merkezdeki sergide, çeşitli yaş gruplarından çocuklar duygularını, Türkiye'ye ve Türk insanına olan sevgilerini de oluşturdukları "Türkiye köşesi" ile dile getirdi.

Sabah ilkokul öğrencilerinin öğleden sonra ise ortaokul düzeyindeki çocukların eğitim gördüğü merkezde, çocuklara öğreticiler tarafından Türkçe de öğretiliyor.

Öğrencilerin okul duvarlarını süsleyen resimlerinde, barışı temsil eden "beyaz güvercinlere" ve rengarenk kelebeklere yer vermeleri, savaşa dair ise bir çizimin bulunmaması dikkati çekiyor.

Daha çok aile, arkadaşlık, bahar ve güneşli çizimlerin yer aldığı resimler, Türkiye'de yeni bir hayata başlayan çocukların umut dolu bakışlarını gözler önüne seriyor.

Resim öğretmeni Vasim El Hamdo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce savaş dolayısıyla ailesiyle Kayseri'ye geldiğini söyledi.

Suriyeli çocukların Türkiye'de yeni bir hayata başladıklarını ifade eden El Hamdo, şöyle konuştu:

"Bu çocuklar savaşı gördüler ve savaştan kaçtılar. Çocukların arasında yetimler, öksüzler, kimsesizler var. Çok zor zamanlar geçirdiler. Burada yeni bir hayata başladılar. Onları ne çizmeleri konusunda serbest bıraktım, 'istediğinizi çizin, boyayın' dedim. Resimlerde görüyoruz ki renkler hep bahar renkleri, umut renkleri. Bu çocuklar umut istiyorlar ve umutlular. Hayalleri hep bahar renginde. Kelebekler, kuşlar, çiçekler ve güneş görüyoruz çizimlerinde. Bu çocuklar burada yeni hayatlar kuruyor. Burada savaş resimleri hiç yok. Suriye'de şu an güvenli bir yer yok. Bir gün ben gitsem de çocuklarım Türkiye'yi çok seviyor ve burada okuyor. Türkiye'de mutluyuz ancak Suriye'de şu an için umut yok."

Geçici eğitim merkezinin öğretmenlerinden Muhammed Ali de Suriye'de talim ve terbiye kurulunda çalıştığını, 30 yıl öğretmenlik yaptığını, şimdi merkezde çocuklara ders anlattığını belirtti.

Eşinin Türk olduğunu ve savaştan dolayı Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Muhammed Ali, Suriyeli çocuklara faydalı olmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.

Çizdiği resimde beyaz güvercinlere yer veren ve 3 aydır merkezde eğitim gören 9 yaşındaki Ayşe El Hacı ise "Düşündüm ve bu resmi çizdim. Ben umudumu bu şekilde resmettim." dedi.

Ülkesinde savaş biterse yeniden evine dönmek isteyip, istemediği sorusuna El Hacı ,"Evet, dönmek isterim." cevabını verdi.

Suriyeli Remim ise iki yıldır ailesiyle Türkiye'de yaşadığını ve 8. sınıf öğrencisi olduğunu anlattı.

Türkiye'yi sevdiğini dile getiren Remim, "Burayı seviyorum ancak ülkemde daha iyiydim. Bir gün dönmek isterim. Çoğu akrabam savaşta öldü. Ben resimlerimde çiçek ve kelebek yaptım." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.