pendik escort bayan
ak

Süleyman Çelebi Sivas’ta anıldı

04.10.2022 - 15:13, Güncelleme: 04.10.2022 - 15:13
 

Süleyman Çelebi Sivas’ta anıldı

Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okullarında düzenlenen programla anıldı.

Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okullarında düzenlenen programla anıldı.Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okullarında lise öğrencileriyle Süleyman Çelebi'yi anma programı düzenlendi. "Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği" adlı programda okul müdürleri, eğitim koordinatörü, birçok öğretmen ve öğrenci yer aldı. Programda Süleyman Çelebi'nin hayatı, eserleri, Türk edebiyatına kazandırmış olduğu Vesiletü'n-Necat adlı eseriyle "Mevlit" geleneğinin önemi öğrencilere anlatıldı. Mevlid'i Şerif'in okunduğu program ilahilerle ve ney dinletisiyle devam etti. Program sonunda katılımcılara mevlit şekeri takdimi yapıldı. Programın hazırlanmasına öncülük eden Türk Dili ve Edebiyatı Tuğba Orhanlı: "2022 yılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle UNESCO tarafından Süleyman Çelebi yılı ilan edildi. Biz de öğrencilerimize Mevlit adı verilen kültürel mirası anlamak ve bu mirasın sahibi Süleyman Çelebi'yi vefatının 600. Yılında çeşitli etkinliklerle anmak istedik. Programımıza katılan tüm eğitimcilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz" sözlerine yer verdi.
Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okullarında düzenlenen programla anıldı.
Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okullarında düzenlenen programla anıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okullarında lise öğrencileriyle Süleyman Çelebi'yi anma programı düzenlendi. "Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği" adlı programda okul müdürleri, eğitim koordinatörü, birçok öğretmen ve öğrenci yer aldı. Programda Süleyman Çelebi'nin hayatı, eserleri, Türk edebiyatına kazandırmış olduğu Vesiletü'n-Necat adlı eseriyle "Mevlit" geleneğinin önemi öğrencilere anlatıldı. Mevlid'i Şerif'in okunduğu program ilahilerle ve ney dinletisiyle devam etti. Program sonunda katılımcılara mevlit şekeri takdimi yapıldı. Programın hazırlanmasına öncülük eden Türk Dili ve Edebiyatı Tuğba Orhanlı: "2022 yılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle UNESCO tarafından Süleyman Çelebi yılı ilan edildi. Biz de öğrencilerimize Mevlit adı verilen kültürel mirası anlamak ve bu mirasın sahibi Süleyman Çelebi'yi vefatının 600. Yılında çeşitli etkinliklerle anmak istedik. Programımıza katılan tüm eğitimcilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz" sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.