pendik escort bayan
ak

Sudan, Somali'yi Desteklemeye Devam Edecek

07.08.2018 - 22:23, Güncelleme: 07.08.2018 - 22:23
 

Sudan, Somali'yi Desteklemeye Devam Edecek

Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri'yi kabul eden Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, krizden çıkana kadar Somali'yi destekleyeceklerini belirtti

HARTUM (AA) - Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, krizden çıkana kadar Somali'ye destek vereceklerini söyledi.Sudan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, iki ülke ilişkileri ve iş birliğini geliştirmenin yollarının ele alındığı görüşmenin olumlu geçtiği ifade edildi.Açıklamaya göre, Sudan Cumhurbaşkanı Beşir, görüşmede, krizden çıkana kadar güvenlik, istikrar ve kalkınma alanlarında Somali'ye destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti. Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri de ülkesinin, Sudan'ın desteğinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Görüşmeye ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Sudan Dışişleri Devlet Bakanı Muhammed Abdullah İdris, "Cumhurbaşkanımız Beşir ile Somali Başbakanının yaptığı görüşme büyük önem arz ediyor. Ortak çıkarlara ulaşmak için ilişkileri geliştirmek zorundayız." dedi.İdris, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için ortak komitelerin kurulacağını sözlerine ekledi. Hayri, geçen cumartesi günü Güney Sudan güç paylaşımı anlaşmasının imza törenine katılmak için Sudan'a gelmişti.
Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri'yi kabul eden Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, krizden çıkana kadar Somali'yi destekleyeceklerini belirtti

HARTUM (AA) - Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, krizden çıkana kadar Somali'ye destek vereceklerini söyledi.

Sudan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, iki ülke ilişkileri ve iş birliğini geliştirmenin yollarının ele alındığı görüşmenin olumlu geçtiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, Sudan Cumhurbaşkanı Beşir, görüşmede, krizden çıkana kadar güvenlik, istikrar ve kalkınma alanlarında Somali'ye destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri de ülkesinin, Sudan'ın desteğinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Görüşmeye ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Sudan Dışişleri Devlet Bakanı Muhammed Abdullah İdris, "Cumhurbaşkanımız Beşir ile Somali Başbakanının yaptığı görüşme büyük önem arz ediyor. Ortak çıkarlara ulaşmak için ilişkileri geliştirmek zorundayız." dedi.

İdris, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için ortak komitelerin kurulacağını sözlerine ekledi.

Hayri, geçen cumartesi günü Güney Sudan güç paylaşımı anlaşmasının imza törenine katılmak için Sudan'a gelmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.