pendik escort bayan
ak

Stk'lerden Doğu Guta'daki Katliamlara Tepki

24.02.2018 - 14:18, Güncelleme: 24.02.2018 - 14:18
 

Stk'lerden Doğu Guta'daki Katliamlara Tepki

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Ankara Başkanı Sinan:"Zalim kim olursa olsun, zalimlik kimin eliyle olursa olsun, biz mazlumdan yanayız"-"Bugün Amerika'ya, siyonist İsrail'e nasıl karşı çıkıyorsak, İran'ın ümmeti Muhammed'i katletmesine, Müs

ANKARA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Başkanı Mustafa Sinan, "Zalim kim olursa olsun, zalimlik kimin eliyle olursa olsun, biz mazlumdan yanayız." dedi.Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu ile İHH Ankara'nın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) üyeleri, Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin, başkent Şam'da abluka altında tuttuğu Doğu Guta'da yaşanan katliamları protesto etmek amacıyla, İran Büyükelçiliği önünde toplandı.Polisin basın açıklaması yapılmasına izin vermemesi üzerine tartışma yaşanırken, gruptan 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünden sonra serbest bırakıldı.Hastane önünde yeniden bir araya gelen grup adına açıklama yapan Sinan, 79 sivil toplum kuruluşu olarak, Doğu Guta'daki saldırıları kınamak için yazdıkları mektubu, İran Büyükelçiliği'ne vermek üzere toplandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:"Zalim kim olursa olsun, zalimlik kimin eliyle olursa olsun, biz mazlumdan yanayız. Bugün Amerika'ya, siyonist İsrail'e nasıl karşı çıkıyorsak, İran'ın ümmeti Muhammed'i katletmesine, Müslümanların onuruyla oynamasına ve İslam Birliği'nden bahsedip sonra Müslümanları arkasından vurmasına da karşıyız. Bundan sonra da karşı olacağız. Biz hiçbir zaman zalimden yana olmadık. Bunun adının İran olması ya da başka bir şey olması hiçbir şeyi değiştirmez." - "Ey İran, gücünü neden mazlumlara karşı kullanıyorsun?"Açıklamanın ardından grup, İran Büyükelçiliğine sunmak için yazdıkları mektubu, yanlarında getirdikleri minyatür darağacına astı. "Vicdanı olan insanlara, Guta ölüyor, ümmet seyrediyor" başlıklı mektupta, 400 binden fazla insanın yaşadığı Guta'nın, 5 senedir abluka altında tutulduğu, insanların açlıkla imtihan edildiği ve şimdi de katliamların yapıldığı belirtildi.Mektupta şu ifadelere yer verildi:"Guta'yı bombalayan Esed'e, İdlib'i vuran Rusya'ya ve onlara yardım eden İran'a kim dur diyecek? Sadece bir ay içerisinde Doğu Guta'da 11 tane hastane, 50'den fazla okul ve ibadethane, 7 fırın ve bir yetimhane vuruldu.İdlib'te 9 tane hastane ve bir o kadar da fırın vuruldu. Binlerce masum insan öldü ve yaralandı. Her ağzını açtığında İslam Birliği'nden bahseden ey İran, İsrail düşmanı, gücünü neden mazlumlara karşı kullanıyorsun? Allah'a nasıl hesap vereceğini hiç düşünmüyor musun?"
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Ankara Başkanı Sinan:"Zalim kim olursa olsun, zalimlik kimin eliyle olursa olsun, biz mazlumdan yanayız"-"Bugün Amerika'ya, siyonist İsrail'e nasıl karşı çıkıyorsak, İran'ın ümmeti Muhammed'i katletmesine, Müs

ANKARA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Başkanı Mustafa Sinan, "Zalim kim olursa olsun, zalimlik kimin eliyle olursa olsun, biz mazlumdan yanayız." dedi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu ile İHH Ankara'nın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) üyeleri, Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin, başkent Şam'da abluka altında tuttuğu Doğu Guta'da yaşanan katliamları protesto etmek amacıyla, İran Büyükelçiliği önünde toplandı.

Polisin basın açıklaması yapılmasına izin vermemesi üzerine tartışma yaşanırken, gruptan 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünden sonra serbest bırakıldı.

Hastane önünde yeniden bir araya gelen grup adına açıklama yapan Sinan, 79 sivil toplum kuruluşu olarak, Doğu Guta'daki saldırıları kınamak için yazdıkları mektubu, İran Büyükelçiliği'ne vermek üzere toplandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Zalim kim olursa olsun, zalimlik kimin eliyle olursa olsun, biz mazlumdan yanayız. Bugün Amerika'ya, siyonist İsrail'e nasıl karşı çıkıyorsak, İran'ın ümmeti Muhammed'i katletmesine, Müslümanların onuruyla oynamasına ve İslam Birliği'nden bahsedip sonra Müslümanları arkasından vurmasına da karşıyız. Bundan sonra da karşı olacağız. Biz hiçbir zaman zalimden yana olmadık. Bunun adının İran olması ya da başka bir şey olması hiçbir şeyi değiştirmez."

- "Ey İran, gücünü neden mazlumlara karşı kullanıyorsun?"

Açıklamanın ardından grup, İran Büyükelçiliğine sunmak için yazdıkları mektubu, yanlarında getirdikleri minyatür darağacına astı.

"Vicdanı olan insanlara, Guta ölüyor, ümmet seyrediyor" başlıklı mektupta, 400 binden fazla insanın yaşadığı Guta'nın, 5 senedir abluka altında tutulduğu, insanların açlıkla imtihan edildiği ve şimdi de katliamların yapıldığı belirtildi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Guta'yı bombalayan Esed'e, İdlib'i vuran Rusya'ya ve onlara yardım eden İran'a kim dur diyecek? Sadece bir ay içerisinde Doğu Guta'da 11 tane hastane, 50'den fazla okul ve ibadethane, 7 fırın ve bir yetimhane vuruldu.

İdlib'te 9 tane hastane ve bir o kadar da fırın vuruldu. Binlerce masum insan öldü ve yaralandı. Her ağzını açtığında İslam Birliği'nden bahseden ey İran, İsrail düşmanı, gücünü neden mazlumlara karşı kullanıyorsun? Allah'a nasıl hesap vereceğini hiç düşünmüyor musun?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.