pendik escort bayan
ak

Statlardaki Zemin Bozulmalarında Suçlu Bulundu; Karga ve Martılar

16.10.2014 - 10:49, Güncelleme: 16.10.2014 - 10:49
 

Statlardaki Zemin Bozulmalarında Suçlu Bulundu; Karga ve Martılar

Sivasspor'un stat müdürü Fatih Şimşek, statlarda zemin kötülüğünde ön önemli etkenin drenaj sistemi olduğunu, Anadolu şehirlerinde karga, deniz kenarı olan yerlerde ise martıların zeminlere zarar verdiğini söyledi.

Sivasspor'un stat müdürü Fatih Şimşek, statlarda zemin kötülüğünde ön önemli etkenin drenaj sistemi olduğunu, Anadolu şehirlerinde karga, deniz kenarı olan yerlerde ise martıların zeminlere zarar verdiğini söyledi.   Sivasspor'un maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadı'nın müdürlüğünü yapan Fatih Şimşek son zamanlarda statlarda yaşanan zemin sorununu değerlendirdi. Büyük statların en büyük probleminin yeterli güneş ışığı alamaması olduğunu belirten Şimşek, hava sirkülasyonu yetersizliği ve drenajın kötü olmasının da zemini bozduğunu ifade etti.   24 SAAT BAKIM YAPIYORUZ   Sivas 4 Eylül Stadı'nda gece gündüz sürekli görevli bulundurduklarını ifade eden Şimşek, "Biz kulüp olarak bu stadı devralalı 7 yıl oldu. Alttan ısıtma yapıldığı zaman biz çimi ve drenaj sistemini tamamen değiştirdik. Drenaj sağlam olunca zeminde sağlam oluyor. Çim yaşayan bir canlı ve bakımının günlük olması gerekir. Yazın sulamasının, gübresinin, ara ekiminin dönem dönem değil de günlük zemin üstünde gezilerek yapılması gerekiyor. Böyle olunca da zeminde bir sorun yaşamıyorsunuz." dedi.   ÇİM Bebek GİBİ BAKIM İSTİYOR   Sezon başlamadan önce titiz bir bakım gerektiğini belirten Şimşek, "Sezon başlamadan önce ara ara dönemlerde bakım yapılıyor. Zemine tekrardan çim ekiliyor. Gübre veriliyor. Sezon başladıktan sonra ise aylık gübresi var. Karşılaşma oynandıktan sonraki bakımları var. Ara ekimleri var. Kaygan olan yerlerde yırtılan yerlerde yaralar oluşuyor. Bunlar ince bakımlar ile tamir ediliyor. Bunları yaptıktan sonra zaten kış şartlarında her hangi bir sıkıntı olmuyor. Çimin kökü sağlam olur ise her hangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Bir bebeğe nasıl bakıyorsanız, nasıl ona günlük süt veriyorsanız, nasıl bakımını yapıyorsanız çim de onlar gibi bakım isteyen bir şey. Bizim ekip arkadaşlarımız sürekli stadın içerisinde. Stadımız 24 saat açık. Yazın akşam sulaması var. Kışın zaten su ihtiyacı yok. Alttan ısıtmamız var. Kışa doğru giriyoruz. Önümüzdeki aylarda alttan ısıtmalarımızı da açacağız. Bizim stadımızın zemininde şu an hiç bir sorun yok." diye konuştu.   EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ KARGALAR     Stat zeminlerini gördükçe zemin kötülüğü nedenleri için araştırma yaptıklarını anlatan Fatih Şimşek, "Çimde zaman zaman bazı sıkıntılar yaşadığımız için sürekli araştırma yapıyoruz. Bizim en büyük düşmanımız kargalar. Kargalar en akılı hayvan gurubu olarak gözüküyor. Biz ilk zamanlar onlar için stat ortasına korkuluk bile yaptık. Ama yine de başarılı olamadık. Arkadaşlarımız sürekli sahanın içeresinde ama alıştıkları zaman başka bir çözüm bulmanız gerekir. Çime tohum atıyorsunuz. Kapattığınız yeri kargalar açıp, tohumu yiyor. Fark ederseniz tekrar ekiyorsunuz. Fark etmezseniz orası kuruyor. Zemine zarar veriyor. Kargalar ile mücadele için ekip arkadaşlarımız sürekli sahanın içerisinde. İstanbul'da da bunu martılar yapıyor. İstanbul'da da çalıştığım için bu durumları biliyorum. Yani kısacası bu işe etkin bir çözüm yok." şeklinde konuştu. - Sivas
Sivasspor'un stat müdürü Fatih Şimşek, statlarda zemin kötülüğünde ön önemli etkenin drenaj sistemi olduğunu, Anadolu şehirlerinde karga, deniz kenarı olan yerlerde ise martıların zeminlere zarar verdiğini söyledi.

Sivasspor'un stat müdürü Fatih Şimşek, statlarda zemin kötülüğünde ön önemli etkenin drenaj sistemi olduğunu, Anadolu şehirlerinde karga, deniz kenarı olan yerlerde ise martıların zeminlere zarar verdiğini söyledi.

 

Sivasspor'un maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadı'nın müdürlüğünü yapan Fatih Şimşek son zamanlarda statlarda yaşanan zemin sorununu değerlendirdi. Büyük statların en büyük probleminin yeterli güneş ışığı alamaması olduğunu belirten Şimşek, hava sirkülasyonu yetersizliği ve drenajın kötü olmasının da zemini bozduğunu ifade etti.

 

24 SAAT BAKIM YAPIYORUZ

 

Sivas 4 Eylül Stadı'nda gece gündüz sürekli görevli bulundurduklarını ifade eden Şimşek, "Biz kulüp olarak bu stadı devralalı 7 yıl oldu. Alttan ısıtma yapıldığı zaman biz çimi ve drenaj sistemini tamamen değiştirdik. Drenaj sağlam olunca zeminde sağlam oluyor. Çim yaşayan bir canlı ve bakımının günlük olması gerekir. Yazın sulamasının, gübresinin, ara ekiminin dönem dönem değil de günlük zemin üstünde gezilerek yapılması gerekiyor. Böyle olunca da zeminde bir sorun yaşamıyorsunuz." dedi.

 

ÇİM Bebek GİBİ BAKIM İSTİYOR

 

Sezon başlamadan önce titiz bir bakım gerektiğini belirten Şimşek, "Sezon başlamadan önce ara ara dönemlerde bakım yapılıyor. Zemine tekrardan çim ekiliyor. Gübre veriliyor. Sezon başladıktan sonra ise aylık gübresi var. Karşılaşma oynandıktan sonraki bakımları var. Ara ekimleri var. Kaygan olan yerlerde yırtılan yerlerde yaralar oluşuyor. Bunlar ince bakımlar ile tamir ediliyor. Bunları yaptıktan sonra zaten kış şartlarında her hangi bir sıkıntı olmuyor. Çimin kökü sağlam olur ise her hangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Bir bebeğe nasıl bakıyorsanız, nasıl ona günlük süt veriyorsanız, nasıl bakımını yapıyorsanız çim de onlar gibi bakım isteyen bir şey. Bizim ekip arkadaşlarımız sürekli stadın içerisinde. Stadımız 24 saat açık. Yazın akşam sulaması var. Kışın zaten su ihtiyacı yok. Alttan ısıtmamız var. Kışa doğru giriyoruz. Önümüzdeki aylarda alttan ısıtmalarımızı da açacağız. Bizim stadımızın zemininde şu an hiç bir sorun yok." diye konuştu.

 

EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ KARGALAR

 

 

Stat zeminlerini gördükçe zemin kötülüğü nedenleri için araştırma yaptıklarını anlatan Fatih Şimşek, "Çimde zaman zaman bazı sıkıntılar yaşadığımız için sürekli araştırma yapıyoruz. Bizim en büyük düşmanımız kargalar. Kargalar en akılı hayvan gurubu olarak gözüküyor. Biz ilk zamanlar onlar için stat ortasına korkuluk bile yaptık. Ama yine de başarılı olamadık. Arkadaşlarımız sürekli sahanın içeresinde ama alıştıkları zaman başka bir çözüm bulmanız gerekir. Çime tohum atıyorsunuz. Kapattığınız yeri kargalar açıp, tohumu yiyor. Fark ederseniz tekrar ekiyorsunuz. Fark etmezseniz orası kuruyor. Zemine zarar veriyor. Kargalar ile mücadele için ekip arkadaşlarımız sürekli sahanın içerisinde. İstanbul'da da bunu martılar yapıyor. İstanbul'da da çalıştığım için bu durumları biliyorum. Yani kısacası bu işe etkin bir çözüm yok." şeklinde konuştu. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.