pendik escort bayan
ak

Sri Lanka'daki Terör Saldırılarına Tepkiler

21.04.2019 - 17:43, Güncelleme: 21.04.2019 - 17:43
 

Sri Lanka'daki Terör Saldırılarına Tepkiler

Sri Lanka Müslüman Konseyi saldırıları kınadı

ANKARA (AA) - Sri Lanka Müslüman Konseyi (MCSL), ülkede kilise ve otelleri hedef alan terör saldırılarını kınadı. Konsey'den yapılan basın açıklamasında, "Paskalya gününde Hristiyan kardeşlerin ibadethanelerinde ve Colombo'daki otellerde düzenlenen saldırıların kınandığı" ifade edildi. Açıklamada, kendi gündemlerini gerçekleştirmek için dini ve etnik gruplar arasında bölücülük yaratmayı arzu eden şiddet unsurları ve aşırılıkçılar nedeniyle masum insanların hayatlarını kaybetmesinden duyulan üzüntü dile getirildi. Tüm dinlerin temel öğretilerinin barış ve adalet olduğuna, şiddet ve aşırıcılığın tüm biçimlerinin güçlü biçimde kınandığına vurgu yapılan açıklamada, Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena'ya ve hükümete, kapsamlı bir soruşturma yürütülmesi, bu iğrenç suçu işleyenlerin adalet önüne çıkarılması çağrısı yapıldı. Açıklamada, Müslüman toplumundan da saldırılardan etkilenen kişilere yardım etmeleri istendi, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.
Sri Lanka Müslüman Konseyi saldırıları kınadı

ANKARA (AA) - Sri Lanka Müslüman Konseyi (MCSL), ülkede kilise ve otelleri hedef alan terör saldırılarını kınadı.

Konsey'den yapılan basın açıklamasında, "Paskalya gününde Hristiyan kardeşlerin ibadethanelerinde ve Colombo'daki otellerde düzenlenen saldırıların kınandığı" ifade edildi.

Açıklamada, kendi gündemlerini gerçekleştirmek için dini ve etnik gruplar arasında bölücülük yaratmayı arzu eden şiddet unsurları ve aşırılıkçılar nedeniyle masum insanların hayatlarını kaybetmesinden duyulan üzüntü dile getirildi.

Tüm dinlerin temel öğretilerinin barış ve adalet olduğuna, şiddet ve aşırıcılığın tüm biçimlerinin güçlü biçimde kınandığına vurgu yapılan açıklamada, Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena'ya ve hükümete, kapsamlı bir soruşturma yürütülmesi, bu iğrenç suçu işleyenlerin adalet önüne çıkarılması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Müslüman toplumundan da saldırılardan etkilenen kişilere yardım etmeleri istendi, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.