pendik escort bayan
ak

Sorgun'da İçme Suyu Sıkıntısı

24.05.2017 - 17:03, Güncelleme: 24.05.2017 - 17:03
 

Sorgun'da İçme Suyu Sıkıntısı

YOZGAT (AA) - Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, son günlerde ilçede yaşanan su sıkıntısının kısa sürede çözümleneceğini belirtti.Şimşek,...

YOZGAT (AA) - Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, son günlerde ilçede yaşanan su sıkıntısının kısa sürede çözümleneceğini belirtti.Şimşek, gazetecilerle yaptığı açıklamada, son günlerde ilçenin bazı kesimlerinde yaşanan su sıkıntısının nedenlerinin araştırıldığını ifade ederek, "Son bir yıl içerisinde ve özellikle de sonbahar aylarında az yağmur yağması içme suyunu besleyen kuyularımızda debi düşüklüğüne neden oldu. Bunlara bir de beklenen düzeyde kar yağmaması sorunu daha da büyüttü." dedi.Saniyede otuz litre debisi olan kuyulardan 10 litre su alabildiklerini aktaran Şimşek, "Yeni kuyu çalışması başlattık. Yeni kuyularla bu sıkıntıyı çözeceğiz. Vatandaşlarımdan da bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. Bahçe sulama, araç yıkama işlerini şebeke suyumuzu kullanarak yapmasınlar. İsraf edilen bir damla su bizim için çok büyük önem arz ediyor." diye konuştu.Şimşek, Tekke Yenicesi’ne yapılan barajla Sorgun'un su sorunu köklü bir çözüme kavuşacağını ve ilçenin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını sözlerine ekledi.
YOZGAT (AA) - Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, son günlerde ilçede yaşanan su sıkıntısının kısa sürede çözümleneceğini belirtti.Şimşek,...

YOZGAT (AA) - Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, son günlerde ilçede yaşanan su sıkıntısının kısa sürede çözümleneceğini belirtti.

Şimşek, gazetecilerle yaptığı açıklamada, son günlerde ilçenin bazı kesimlerinde yaşanan su sıkıntısının nedenlerinin araştırıldığını ifade ederek, "Son bir yıl içerisinde ve özellikle de sonbahar aylarında az yağmur yağması içme suyunu besleyen kuyularımızda debi düşüklüğüne neden oldu. Bunlara bir de beklenen düzeyde kar yağmaması sorunu daha da büyüttü." dedi.

Saniyede otuz litre debisi olan kuyulardan 10 litre su alabildiklerini aktaran Şimşek, "Yeni kuyu çalışması başlattık. Yeni kuyularla bu sıkıntıyı çözeceğiz. Vatandaşlarımdan da bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. Bahçe sulama, araç yıkama işlerini şebeke suyumuzu kullanarak yapmasınlar. İsraf edilen bir damla su bizim için çok büyük önem arz ediyor." diye konuştu.

Şimşek, Tekke Yenicesi’ne yapılan barajla Sorgun'un su sorunu köklü bir çözüme kavuşacağını ve ilçenin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.