pendik escort bayan
ak

Sonbaharda Ihlara'ya Uzakdoğulu İlgisi

10.11.2017 - 10:23, Güncelleme: 10.11.2017 - 10:23
 

Sonbaharda Ihlara'ya Uzakdoğulu İlgisi

Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, "Kapadokya'nın incisi" Ihlara Vadisi, yılın bu zamanlarında özellikle Güney Kore, Çin, Japonya ve Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistlerden yoğun ilgi görüyor- Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Doğ

AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurmasından dolayı adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi, yılın bu zamanlarında Güney Kore, Çin, Japonya ve Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisindeki, "Kapadokya'nın incisi" olarak nitelendirilen, her yıl yerli ve yabancı yarım milyona yakın turistin ziyaret ettiği Ihlara Vadisi, sonbaharda Uzakdoğu ülkelerinden gelen misafirlerini ağırlıyor.Melendiz Çayı'nın hayat verdiği vadinin tabanına 382 basamaktan oluşan merdivenle inen turistler, çayın iki yanındaki 3,5 ve 7 kilometrelik yürüyüş yollarında gezdikten sonra, çayın üzerine kurulan çardaklarda yorgunluklarını atıyor.- "Her yıl yarım milyon ziyaretçi geliyor"Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara'nın Aksaray'ın en önemli ören yeri olduğunu söyledi.Vadinin yılın her döneminde yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ilgi gördüğünü belirten Doğan, şöyle devam etti:"Ihlara Vadisi'ne her yıl yarım milyon ziyaretçi geliyor. Vadiye özellikle yılın bu zamanlarında Uzakdoğu ülkelerinden turistler çok rağbet gösteriyor. Çin, Kore, Japonya, Malezya gibi farklı ülkelerden Kapadokya bölgesine gelen turistler Ihlara Vadisi'ni görmeden bölgemizden ayrılmıyorlar. Bizler de misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz." Turist rehberi Kasım Gür ise son zamanlarda Kapadokya'nın Uzakdoğu'dan gelenler için önemli bir turizm merkezi olduğunu vurgulayarak, "Özellikle yılın bu zamanlarında büyük bir Asyalı ilgisi var. Kore, Çin ve Japonya’dan turistler özellikle burayı tercih ediyor. Ihlara Vadisi'ni dünyada eşine az rastlanan bir yer olarak gördükleri için burayı görmeden Kapadokya gezisinin eksik kaldığını düşünüyorlar. Bu nedenle bugünlerde vadinin her yerinde Uzakdoğulu görebilirsiniz." ifadelerini kullandı.- "İnsanlar bize Türkçe isim bile verdi"Turistlerden Yeo Kim ise vadiyi görmek için Güney Kore'den geldiğini ve oldukça memnun kaldığını anlattı.Türkiye'nin, ülkesinde oldukça popüler ve çok sevilen bir ülke olduğunu dile getiren Yeo, "Kore'de Ihlara'nın çok ünlü bir yer olduğunu duydum ve arkadaşımla buraya geldik. Çok güzel bir doğası var. Türkiye gerçekten çok sevilen bir ülke. İnternette Ihlara ile ilgili çok bilgi var. Türkiye'de bulunmak gerçekten çok güzel. Buradaki insanlar bize Türkçe isim bile verdi. Yanağımda gamzem olduğu için bana 'gamze' diyorlar. Arkadaşımın adı See Youn Park, ona da Sultan diye hitap ediyorlar." diye konuştu.Çinli Jerry Liu ise ilk defa geldiği vadide çok güzel zaman geçirdiğine işaret ederek, "Buraya, eşim ve ailesiyle geldim. Ihlara Vadisi gerçekten çok güzel bir yer. Eşimin memleketi Malezya'da yaşıyorum ve orada sonbahar mevsimi yok. Orada her zaman yaz olduğu için, özellikle yılın bu zamanlarında güzel vakit geçirmek için buraya geldik."
Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, "Kapadokya'nın incisi" Ihlara Vadisi, yılın bu zamanlarında özellikle Güney Kore, Çin, Japonya ve Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistlerden yoğun ilgi görüyor- Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Doğ

AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurmasından dolayı adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi, yılın bu zamanlarında Güney Kore, Çin, Japonya ve Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisindeki, "Kapadokya'nın incisi" olarak nitelendirilen, her yıl yerli ve yabancı yarım milyona yakın turistin ziyaret ettiği Ihlara Vadisi, sonbaharda Uzakdoğu ülkelerinden gelen misafirlerini ağırlıyor.

Melendiz Çayı'nın hayat verdiği vadinin tabanına 382 basamaktan oluşan merdivenle inen turistler, çayın iki yanındaki 3,5 ve 7 kilometrelik yürüyüş yollarında gezdikten sonra, çayın üzerine kurulan çardaklarda yorgunluklarını atıyor.

- "Her yıl yarım milyon ziyaretçi geliyor"

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara'nın Aksaray'ın en önemli ören yeri olduğunu söyledi.

Vadinin yılın her döneminde yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ilgi gördüğünü belirten Doğan, şöyle devam etti:

"Ihlara Vadisi'ne her yıl yarım milyon ziyaretçi geliyor. Vadiye özellikle yılın bu zamanlarında Uzakdoğu ülkelerinden turistler çok rağbet gösteriyor. Çin, Kore, Japonya, Malezya gibi farklı ülkelerden Kapadokya bölgesine gelen turistler Ihlara Vadisi'ni görmeden bölgemizden ayrılmıyorlar. Bizler de misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz."

Turist rehberi Kasım Gür ise son zamanlarda Kapadokya'nın Uzakdoğu'dan gelenler için önemli bir turizm merkezi olduğunu vurgulayarak, "Özellikle yılın bu zamanlarında büyük bir Asyalı ilgisi var. Kore, Çin ve Japonya’dan turistler özellikle burayı tercih ediyor. Ihlara Vadisi'ni dünyada eşine az rastlanan bir yer olarak gördükleri için burayı görmeden Kapadokya gezisinin eksik kaldığını düşünüyorlar. Bu nedenle bugünlerde vadinin her yerinde Uzakdoğulu görebilirsiniz." ifadelerini kullandı.


- "İnsanlar bize Türkçe isim bile verdi"


Turistlerden Yeo Kim ise vadiyi görmek için Güney Kore'den geldiğini ve oldukça memnun kaldığını anlattı.

Türkiye'nin, ülkesinde oldukça popüler ve çok sevilen bir ülke olduğunu dile getiren Yeo, "Kore'de Ihlara'nın çok ünlü bir yer olduğunu duydum ve arkadaşımla buraya geldik. Çok güzel bir doğası var. Türkiye gerçekten çok sevilen bir ülke. İnternette Ihlara ile ilgili çok bilgi var. Türkiye'de bulunmak gerçekten çok güzel. Buradaki insanlar bize Türkçe isim bile verdi. Yanağımda gamzem olduğu için bana 'gamze' diyorlar. Arkadaşımın adı See Youn Park, ona da Sultan diye hitap ediyorlar." diye konuştu.

Çinli Jerry Liu ise ilk defa geldiği vadide çok güzel zaman geçirdiğine işaret ederek, "Buraya, eşim ve ailesiyle geldim. Ihlara Vadisi gerçekten çok güzel bir yer. Eşimin memleketi Malezya'da yaşıyorum ve orada sonbahar mevsimi yok. Orada her zaman yaz olduğu için, özellikle yılın bu zamanlarında güzel vakit geçirmek için buraya geldik."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.