pendik escort bayan
ak

Sömestir Tatilinde Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne Ziyaretçi Akını

Siyaset 09.02.2017 - 11:58, Güncelleme: 09.02.2017 - 11:58
 

Sömestir Tatilinde Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne Ziyaretçi Akını

Müzeyi, tatilde 17 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi

ANKARA (AA) - Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni, sömestir tatilinde 17 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarı yıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne büyük ilgi gösterdi. Tatil boyunca 17 bin kişi müzeyi gezme fırsatı buldu. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ulucanlar Cezaevi'ni restore etmekle Türk siyasi tarihini korumak adına çok önemli bir işin başarıldığını belirtti.Cezaevini restore edip müze olarak Türkiye'ye kazandırdıkları için her geçen gün daha da memnun olduklarını ifade eden Tiryaki, "Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin Ankara için önemli bir simge olduğuna inanıyorum. Buranın yıkılmaması ve müze olarak hizmete açılması için uzun süre mücadele ettik. Bugün müzenin bu kadar çok ziyaret edilmesi, emeklerimizin boşa çıkmadığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.Tiryaki, Ulucanlar Cezaevi ziyaretlerinde yakın tarihe yerinde tanıklık eden ziyaretçilerin, şair ve edebiyatçıların "volta attığı" avlularda dolaştığını, koğuşlardaki mahkum fotoğraflarını incelediğini belirtti. Tiryaki, mahkumların özel eşyalarının bulunduğu koğuşların ise ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında olduğunu kaydetti.
Müzeyi, tatilde 17 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi

ANKARA (AA) - Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni, sömestir tatilinde 17 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarı yıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne büyük ilgi gösterdi. Tatil boyunca 17 bin kişi müzeyi gezme fırsatı buldu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ulucanlar Cezaevi'ni restore etmekle Türk siyasi tarihini korumak adına çok önemli bir işin başarıldığını belirtti.

Cezaevini restore edip müze olarak Türkiye'ye kazandırdıkları için her geçen gün daha da memnun olduklarını ifade eden Tiryaki, "Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin Ankara için önemli bir simge olduğuna inanıyorum. Buranın yıkılmaması ve müze olarak hizmete açılması için uzun süre mücadele ettik. Bugün müzenin bu kadar çok ziyaret edilmesi, emeklerimizin boşa çıkmadığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tiryaki, Ulucanlar Cezaevi ziyaretlerinde yakın tarihe yerinde tanıklık eden ziyaretçilerin, şair ve edebiyatçıların "volta attığı" avlularda dolaştığını, koğuşlardaki mahkum fotoğraflarını incelediğini belirtti. Tiryaki, mahkumların özel eşyalarının bulunduğu koğuşların ise ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında olduğunu kaydetti.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.