pendik escort bayan
ak

Somali'de başkanlık sarayına saldırı

Asayiş 08.07.2014 - 21:11, Güncelleme: 08.07.2014 - 21:11
 

Somali'de başkanlık sarayına saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki başkanlık sarayı önünde şiddetli çatışma çıktı. Şebab örgütü militanlarının saraya iki koldan saldırdığı belirtildi.

Somali'de bulunan Türkler'in ve konsolosluk personelinin durumuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Reuters haber ajansına konuşan Somali devlet başkanlığı sarayından bir yetkili, “El Şebab militanları sarayın bir kısmına girdi. Şu anda çatışma sürüyor. Saldırganların çoğunun öldürüldüğünü düşünüyorum” dedi. El Şebab sözcüsü de “Başkanlık sarayına girdik ve bazı bölümlerini ele geçirdik. Çatışmalar sürüyor” diye konuştu. CUMHURBAŞKANI SARAYDA DEĞİL Saldırganların saray yerleşkesine girdiğini duyuran BBC, Somali Cumhurbaşkanı  Hasan Şeyh Muhammed'in sarayda olmadığını kaydetti.   VOA muhabiri Harun Maruf ise saldırganların başbakanlık ve Maliye Bakanlığı binalarını ele geçirdiğini, başbakanlık binası önünde 2 cesedin bulunduğunu duyurdu. Şebab örgütü, Ramazan ayında saldırıları artırma tehdidinde bulunmuştu. Cumartesi günü meclis yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmişti.   Kaynak: www.mynet.com  
Somali'nin başkenti Mogadişu'daki başkanlık sarayı önünde şiddetli çatışma çıktı. Şebab örgütü militanlarının saraya iki koldan saldırdığı belirtildi.

Somali'de bulunan Türkler'in ve konsolosluk personelinin durumuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Reuters haber ajansına konuşan Somali devlet başkanlığı sarayından bir yetkili, “El Şebab militanları sarayın bir kısmına girdi. Şu anda çatışma sürüyor. Saldırganların çoğunun öldürüldüğünü düşünüyorum” dedi.

El Şebab sözcüsü de “Başkanlık sarayına girdik ve bazı bölümlerini ele geçirdik. Çatışmalar sürüyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI SARAYDA DEĞİL

Saldırganların saray yerleşkesine girdiğini duyuran BBC, Somali Cumhurbaşkanı 


Hasan Şeyh Muhammed'in sarayda olmadığını kaydetti.

 

VOA muhabiri Harun Maruf ise saldırganların başbakanlık ve Maliye Bakanlığı binalarını ele geçirdiğini, başbakanlık binası önünde 2 cesedin bulunduğunu duyurdu.

Şebab örgütü, Ramazan ayında saldırıları artırma tehdidinde bulunmuştu. Cumartesi günü meclis yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: www.mynet.com

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.